Schaduwdocent

Voor onze vestiging Terra Meppel vo zoeken wij voor zo spoedig mogelijk een

SCHADUWDOCENT

1,0 fte
vacaturenummer 1247

Onze school
Terra Meppel is een christelijke school en biedt vmbo en het Groene Lyceum aan ruim 750 leerlingen. Wij sluiten aan bij de kwaliteiten en ambities van de leerling. We begeleiden de leerlingen om succesvol te zijn in de samenleving, in het vervolgonderwijs en in het beroep van hun keuze. Er is aandacht voor talentontwikkeling, binnen en buiten de muren van de school. De leerling wordt op elk niveau maximaal uitgedaagd en optimaal begeleid. Terra Meppel heeft een jong en enthousiast team van docenten en ondersteunende medewerkers en is gevestigd in twee schoolgebouwen aan de Werkhorst: het Juniorcollege voor de onderbouw en het Groene Land gebouw voor de bovenbouw.

Schoolprofiel
Terra Meppel VO verzorgt vmbo-groen opleidingen en het Groene Lyceum aan zo’n 700 leerlingen. De opleidingen hebben een ‘groen karakter’, wat inhoudt dat de opleidingen naast de algemene vakken te maken hebben met groen, voeding, dier, natuur & milieu. Elke leerling heeft, naast de algemene vakken, een deel groen in de opleiding en vult dat aan met; nog meer groen, sport of cult. Hiermee is het een aantrekkelijke school voor een brede groep leerlingen uit Meppel en wijde omtrek die een overzichtelijke school met persoonlijke aandacht zoeken.

Voorzieningen
De schoolgebouwen zijn licht en transparant en zijn gevuld met alle faciliteiten die modern onderwijs stimuleren. Van uitstekende ICT middelen tot praktijkmaterialen en dieren. Op het ruime eigen terrein zijn ook de praktijklokalen, dierweides, moestuinen en een park te vinden. De theorielokalen zijn rondom leerpleinen opgesteld. Hierdoor kun je het leerplein bij je les betrekken en zo maatwerk en projectonderwijs eenvoudig organiseren. Onderwijsteam

Je werkt in een onderwijsteam met nog 7 of 8 collega’s. Er is een grote verantwoordelijkheid voor onderwijsteams maar ook regelruimte daar invulling aan te geven. Als onderwijsteam zorg je voor begeleiding van een groep van 100 leerlingen binnen één leerweg én geef je het merendeel van de lessen aan jullie ‘eigen’ leerlingen. Dat zijn leerlingen van klas 1, 2, 3 en 4. Er zijn onderwijsteams voor de leerwegen Basisberoepsgericht, Kaderberoepsgericht, Gemengde leerweg en het Groene Lyceum. Jij werkt vanuit één van die onderwijsteams. Ondersteuning komt van experts als je dat nodig hebt. Bijvoorbeeld vanuit Passend Onderwijs, ICT of de administratie.

Voor de vakinhoud sluit je aan bij de vaksectie van jou vakgebied. In je vaksectie ontwerp je de lesinhoud, maak je toetsen en bespreek je de gehanteerde methode. Je bent dus zowel lid van een onderwijsteam als van een vaksectie.

Wij zoeken een collega

  • die een relevante (hbo-) opleiding heeft op het vakgebied en bij voorkeur beschikt over een tweedegraads onderwijsbevoegdheid
  • die zich herkent in onze kernwaarden; gemeenschappelijk versterkend en bewust persoonlijk en werkt vanuit de bij Terra algemeen geldende waarden: kwaliteit, betrokkenheid, ontwikkelingsgerichtheid, veiligheid, resultaatgerichtheid en efficiency;
  • die een onderwijsvisie heeft waarbij de leerling centraal staat en uitdaging ziet in het begeleiden van leerlingen bij hun studieloopbaan;
  • die beschikt over brede vakinhoudelijke en vakdidactische kennis en vaardigheden;
  • die reflecteert op zijn/haar handelen;
  • die goed kan samenwerken met collega’s en een professionele instelling heeft.

De werkzaamheden
Dagelijks start je werkdag om 08.00 uur en dan hoor je welke klassen en vakken je gaat vervangen in verband met ziekte. Er liggen lessen klaar die je kunt gebruiken en die door de vakdocenten zijn klaargezet. Mochten er geen zieke docenten zijn dan ga je andere werkzaamheden doen. Denk hierbij aan ondersteuning bij praktijkvakken. Het betreft een uitdagende gevarieerde baan op een VO school in Meppel. Je moet bereid zijn klas 1 t/m 4 les te geven. Ervaring met werken binnen het VO is een vereiste.

Wij bieden
Een afwisselende baan in een plezierige werkomgeving. Het betreft een LB-functie volgens de cao mbo met een maximum salaris van € 4.218,- per maand op basis van een volledige betrekking.

Informatie
Voor verdere informatie kun je contact opnemen met de heer M. Tempelman, afdelingsdirecteur,  tel. (0522) 25 33 64 / 06 – 112 558 03, m.tempelman@terra.nl.

Geinteresseerd?
Dan verzoeken we je digitaal te solliciteren. Klik HIER om naar het sollicitatieformulier te gaan. Graag ontvangen wij jouw reactie zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 15 november 2019.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.