Domesta | Business Controller

Wie zijn wij?

Domesta is een woningcorporatie in de regio’s Emmen, Coevorden en Hoogeveen. Wij vinden dat ieder mens, van kind tot senior recht heeft op een eigen plek, een veilig thuis waar ze in vrijheid en zorgeloos kunnen wonen.

Vanwege uitbreiding van onze afdeling Strategie & Beleid zoeken wij per direct een business controller.

Als business controller maak je onderdeel uit van de afdeling Strategie & Beleid. Deze afdeling bepaalt de koers van de organisatie, zet de bakens uit en bewaakt dat de organisatie op koers blijft en dat we onze doelen behalen.  

Wat ga je doen?

Als business controller heb je een brede interesse in het werkveld van een woningcorporatie. Binnen dat werkveld hou je je bezig met onderwerpen op het gebied van finance, business en strategie. Zo zorg je bijvoorbeeld voor de doorontwikkeling van onze tactische en strategische rapportages en de coördinatie van producten uit de planning & control cyclus. Je werkt hierbij nauw samen met de financial controller en de controller Governance & Compliance.

Vanuit deze functie heb je onder andere de volgende rollen:

fungeren als sparringpartner voor het management en directie;

adviseren over en toetsen/bewaken van de realisatie van het (financieel-economisch) beleid van de organisatie;

toezicht houden op de doelmatigheid van de bedrijfsvoering;

fungeren als aanspreekpunt voor en initiëren van (financiële) procesverbetering;

invulling geven aan de rol van proceseigenaar van de planning & control cyclus.

Eén van de belangrijke projecten waar je de komende tijd aan bijdraagt is de verdere ontwikkeling van de maand- en trimesterrapportage van Domesta. De trimesterrapportage biedt belangrijke stuurinformatie voor de directie van Domesta en de Raad van Toezicht op het gebied van de realisatie van het ondernemingsplan. De maandrapportages ondersteunen de managers en hun afdelingen met stuurinformatie op het operationeel-tactische vlak. Je stimuleert de verdere ontwikkeling van deze rapportages en ondersteunt de managers bij het analyseren en toelichten van de inhoud. Daarnaast bevorder je de verdere inhoudelijke ontwikkeling van de rapportages en borg je een juist gebruik ervan.

Wat vragen wij?

Heb jij HBO/WO werk- en denkniveau en heb je 5 of meer jaren werkervaring als business controller? Ben jij analytisch vaardig, kritisch en resultaatgericht?

Ben jij net als een goede buurman? Een buurman die vanuit een gelijkwaardige relatie vertrouwen heeft, krijgt en geeft, die verbindt en die samenwerkt en samen doet?
Dan zijn we geïnteresseerd in jou!

Wat bieden wij?

Wij bieden een veelzijdige baan met veel ruimte voor eigen initiatief. Bij Domesta werken is werken in een open organisatie met ruimte en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling.

Deze functie is voor 36 uur per week en als business controller word je ingeschaald in schaal J (bruto € 3486,- tot € 4709,- op basis van een fulltime dienstverband 36 u/w). In eerste instantie krijg je een contract voor 1 jaar, met zicht op een vast dienstverband. Domesta valt onder de CAO woondiensten en bijbehorend pensioenfonds.

Als secundaire arbeidsvoorwaarden bieden we een vergoeding voor woon-werkverkeer, een individueel gezondheidsbudget en een Bring Your Own Device-regeling (BYOD). Daarnaast vinden we persoonlijke ontwikkeling belangrijk. Het is bij ons heel normaal om een studie of opleiding te volgen, om- en bijscholing te hebben en ontwikkeltrajecten te volgen.

Kom je mee aan boord?

Ben je naast een flexibel mensenmens ook een goede buurman? Ben je toegankelijk, enthousiast, en heb je durf?! Dan zien we graag je sollicitatie tegemoet en verwelkomen we je mogelijk in ons team!

Solliciteren kan tot en met 26 april bij Yvonne van der Veen, HR-adviseur via sollicitaties@domesta.nl.

Een DISCOVER Potentieelanalyse maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

 Heb je inhoudelijke vragen over de vacature? Dan kun je terecht bij Wouter Bloemberg, 

telefoon 06 18 37 19 82.

Deze vacature staat zowel intern als extern uit. 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie is niet zinvol en stellen we niet op prijs.