SCA / UcM Hoogezand

SCA Hoogezand BV maakt deel uit van de SCA Group. Een van oorsprong Zweeds bedrijf met haar hoofdkwartier in Stockholm, dat momenteel aan ruim 50.000 mensen in meer dan 50 landen een werkkring biedt. Voor heel SCA (Svenska Cellulosa Aktiebolaget) gelden drie kernwaarden: respect, verantwoordelijkheid en uitmuntendheid. Dit vind je in de organisatie terug als:

  • Empowerment, vertaald als ‘de verantwoordelijkheid zo dicht mogelijk bij de uitvoering leggen’ en
  • Teambased worksystems (TBWS) dat wordt vertaald met ‘samenwerken en daarbij gebruik maken van gezamenlijk overeengekomen werkmethodes, systemen en heldere overlegstructuren.’

De onderneming is dan ook georganiseerd in zelfsturende teams.
SCA stimuleert actief de persoonlijke ontwikkeling van haar medewerkers en ondersteunt dit door het bieden van nieuwe uitdagingen en een veelheid aan opleidingen en trainingen.

De business group waartoe SCA Hoogezand behoort heet Personal Care en houdt zich –de naam zegt het al- bezig met de persoonlijke hygiëne van mensen.

In de fabriek worden incontinentiematerialen en babyluiers geproduceerd. Bekende merken zijn onder meer TENA Lady, TENA Pants en Libero Up&Go. Naast drie productie-units, dragen verschillende ondersteunende units en afdelingen bij aan het eindresultaat: Logistiek, Plant Support, Controlling, Human Resources en QRESH (quality, risk-management, environment, safety, health).

Belangrijke sleutels in het succes van SCA Hoogezand zijn flexibiliteit, multi-inzetbaarheid en het hoge kennisniveau van de medewerkers. Zoals gezegd gaat er veel aandacht naar het ontwikkelen van mensen (op individueel- en op teamniveau) en daardoor ook naar het niveau van organisatieontwikkeling. Zelfstandigheid en continu verbeteren zijn belangrijke speerpunten binnen de organisatie. Op dit moment zijn in Hoogezand ruim 800 mensen aan het werk.