Docenten Onderwijskunde en Pedagogiek (1,6 fte)

Afdeling

Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen

Organisatie

Rijksuniversiteit Groningen

De Rijksuniversiteit Groningen behoort tot de top van de Europese researchuniversiteiten en is internationaal georiënteerd. De universiteit is maatschappelijk actief en voelt zich betrokken bij haar omgeving. In een breed scala van vakgebieden beoefenen onderzoekers en docenten hun vak vanuit wetenschappelijke hartstocht. Iedereen wordt in staat gesteld om het beste uit zichzelf te halen. Talent, ambitie en prestatie van de 30.000 studenten en 5.500 medewerkers worden zoveel mogelijk gehonoreerd.

Deze beide vacatures (beide 0,8 fte) zijn bij de afdeling Lerarenopleiding (onderdeel van de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen, GMW). Deze opleiding van de Universiteit Groningen leidt, namens zeven faculteiten, op tot het schitterende beroep van eerstegraads docent voortgezet onderwijs en kenmerkt zich door een gedreven, nuchtere, op empirie gebaseerde en vakdidactiek-gerichte benadering. In het kader van het onderwijsprogramma, zijn we op zoek naar docenten die in staat zijn de onderdelen onderwijskunde en pedagogiek te verzorgen op een voor aanstaande docenten geloofwaardige manier. Daarnaast zullen deze docenten ook actief zijn in de begeleiding en beoordeling van de studenten op de scholen. Ook worden deze docenten betrokken bij de nascholing van de Lerarenopleiding. Ervaring met opleiden en begeleiden van docenten in het VO strekt dan ook tot de aanbeveling.

Functiebeschrijving

De werkzaamheden richten zich op de hieronder beschreven onderwijstaken bij de Lerarenopleiding. De onderdelen Onderwijskunde en Pedagogiek worden opnieuw opgezet in nauwe samenhang met de vakdidactiek en het werkplekleren op scholen. Daarom is de ingangsdatum van de vacatures per 1 januari of 1 februari 2018.

Taken:
• ontwikkelen en verzorgen van onderwijs in Onderwijskunde en Pedagogiek op masterniveau
• lesbezoek, lesobservaties en stagebeoordeling
• coördinerende taken bij de ontwikkeling van het curriculum
• participeren in de nascholing onder de noemer van het Expertisecentrum Vakdidactiek Noord (zie website: http://www.rug.nl/education/lerarenopleiding/professionalisering/).

Functie-eisen

• een afgeronde relevante universitaire master (bijv. Onderwijskunde, Pedagogiek of Ontwikkelingspsychologie)
• ruime praktijkervaring – bij voorkeur minimaal 5 jaar - als docent in het voortgezet onderwijs
• affiniteit en bij voorkeur ervaring met het opleiden en begeleiden van (aanstaande) docenten
• ervaring in het werken met docenten en scholen
• ervaring met het werken met ICALT en Lesson Study
• gedegen kennis van wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van Onderwijskunde en Pedagogiek
• bereidheid om over de grenzen van het eigen domein heen te kijken en te werken
• in bezit van een rijbewijs.

Arbeidsvoorwaarden

Contractduur: 24 maanden.

De Rijksuniversiteit Groningen biedt een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van minimaal € 2588,- (schaal 10 CAO Nederlandse Universiteiten) tot maximaal € 4757,- (schaal 11) bruto per maand bij volledige werktijd, waarbij wel geldt dat maatwerk afspraken op basis van huidige inschaling elders tot de mogelijkheden behoren. Het betreft tijdelijke aanstellingen als docent voor in eerste instantie een periode van twee jaar. Bij goed functioneren en voldoende instroom van studenten behoren daarna dienstverbanden voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden.

N.B.: De eis van ruime praktijkervaring in het voortgezet onderwijs is een essentiële voorwaarde voor benoeming.

N.B.: Het uitvoeren van (promotie)onderzoek behoort tot de mogelijkheden.

Ingangsdatum: 1 januari of februari 2018.

De sollicitatiegesprekken worden gehouden op 11 oktober 2017.

Solliciteren
U kunt solliciteren door middel van uw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae en visie op opleiden van docenten te sturen vóór 05.10.2017 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:

Prof.dr. Klaas van Veen
klaas.van.veen@rug.nl

Noemt u in uw sollicitatie altijd het vacaturenummer 217377-78

Digitaal sollicitatieformulier