Onderwijscoördinator (0.8 fte)

Afdeling

Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen

Organisatie

Rijksuniversiteit Groningen

De Rijksuniversiteit Groningen behoort tot de top van de Europese research-universiteiten en is internationaal georiënteerd. De universiteit is maatschappelijk actief en voelt zich betrokken bij haar omgeving. In een breed scala van vakgebieden beoefenen onderzoekers en docenten hun vak vanuit wetenschappelijke hartstocht. Iedereen wordt in staat gesteld om het beste uit zichzelf te halen. Talent, ambitie en prestatie van de 30.000 studenten en ca. 5.500 medewerkers worden zoveel mogelijk gehonoreerd.

De Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen (GMW) is een kenniscentrum dat de mens centraal stelt. De faculteit houdt zich bezig met vraagstukken rond de mens als individu, de onderlinge relaties van mensen en de samenleving als geheel. Hierbij is zowel aandacht voor het normale functioneren van mensen als voor problemen van mensen of groepen en de wijze waarop deze kunnen worden opgelost of voorkomen.

De afdeling Ondersteuning Onderwijs en Onderzoek van GMW biedt ondersteuning bij de organisatie van het onderwijs en onderzoek binnen de faculteit. Er werken 30 medewerkers op verschillende terreinen (coördinatie, beleidstaken, e.d.).

Binnen deze afdeling wordt een onderwijscoördinator gezocht ter ondersteuning van de Graduate School. De Graduate School verzorgt de research master en de promotieopleiding binnen GMW.
De nieuwe medewerker is verantwoordelijk voor het plannen en coördineren van onderwijsactiviteiten voor de research master, op basis van (delen) van het onderwijsprogramma, ter bevordering van een doelmatig, efficiënt en kwalitatief hoogwaardig onderwijsproces en onderwijsuitvoering.

Functiebeschrijving

Tot de hoofdtaken behoren:
- coördineren van workshops en cursussen
- adviseren en begeleiden van studenten (veelal via e-mail)
- organiseren van welkomstprogramma voor nieuwe studenten
- organiseren buluitreiking
- coördineren promotiefonds
- bijhouden van de website
- updaten van de studiegids
- coördineren van de invoer in Ocasys (onderwijscatalogus)
- opstellen van overzicht onderwijsinzet
- actief werven van nieuwe studenten
- signaleren en oplossen van knelpunten in het onderwijsprogramma
- uitvoeren van ondersteunende werkzaamheden voor commissies (Opleidingscommissie, Examencommissie, Coördinatorenoverleg) en de opleidingsdirecteur
- coördineren van de opzet van double en joint PhD degrees.

Functie-eisen

- afgeronde universitaire opleiding in een van de Sociale Wetenschappen
- enkele jaren aantoonbare ervaring met het adviseren en begeleiden van studenten binnen het academisch onderwijs van de sociale wetenschappen
- uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden zowel in het Nederlands als in het Engels
- vaardig in het coördineren van onderwijsprocessen en in het samenwerken met verschillende medewerkers met uiteenlopende functies
- resultaatgerichte en stressbestendige persoonlijkheid
- analytisch vermogen, luisteren, communiceren en omgevingsbewustzijn;

Arbeidsvoorwaarden

Contractduur: 24 maanden.

De Rijksuniversiteit Groningen biedt afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van minimaal € 2588,- tot maximaal € 4084,- (schaal 10 Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij volledige werktijd. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel Onderwijscoördinator. Afhankelijk van de ervaring van de kandidaat kan aanstelling in een aanloopschaal plaatsvinden.

De aanstelling is voor een periode van 2 jaar en kent een omvang van 80%. Bij goed functioneren is er uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Aanstellingsdatum: Zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 1 oktober 2017.

De gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 4 september 2017.

Solliciteren
U kunt solliciteren door middel van uw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 28.08.2017 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:

Dr. M.J.P.W. van der Vlugt, beleidsmedewerker Graduate School (vanaf 14 augustus 2017)
050-3636179 (secr.),
m.j.p.w.van.der.vlugt@rug.nl

Noemt u in uw sollicitatie altijd het vacaturenummer 217317

Digitaal sollicitatieformulier