Afdelingshoofd Technisch Beheer (1,0 fte)

Organisatie
Rijksuniversiteit GroningenAfdeling
Facilitair Bedrijf

Het Facilitair Bedrijf van de Rijksuniversiteit Groningen is een klantgerichte organisatie, waarin ruim 130 mensen zich elke dag sterk maken voor het leveren van een breed palet aan facilitaire producten en diensten. Door samenwerking met andere ondersteunende afdelingen op het gebied van facility management, vastgoed en investeringen, arbo & milieu en informatietechnologie streven we naar een optimale ondersteuning van medewerkers en studenten. Voor onze medewerkers zijn klantgerichtheid, loyaliteit en samenwerken dan ook belangrijke competenties.

De afdeling
Technisch Beheer maakt deel uit van de unit Gebouw- en Terreinbeheer (GTB) binnen het Facilitair Bedrijf. De medewerkers van GTB dragen bij aan het primaire proces (onderwijs en onderzoek) door te zorgen voor een veilige en prettige werkomgeving voor studenten, bezoekers en medewerkers.
Binnen GTB is de afdeling Technisch Beheer verantwoordelijk voor het onderhoud van alle panden van de RUG. Daarnaast heeft zij een adviserende rol in nieuwbouwprojecten. Binnen de afdeling zijn ongeveer 20 professionals werkzaam.


Functiebeschrijving
We zijn op zoek naar een energiek afdelingshoofd met een hands-on mentaliteit en een achtergrond als werktuigbouwkundige. U bent onder meer verantwoordelijk voor de technische installaties in alle gebouwen van de RUG. Daarnaast bent u verantwoordelijk voor de organisatorische, personele en financiële aansturing van de afdeling en het te behalen resultaat. Als leidinggevende creëert u een open cultuur, waarbinnen mensen elkaar waar nodig durven aan te spreken. U bent in staat de afdeling en de medewerkers door te ontwikkelen naar een pro-actieve, klantgerichte organisatie die werkt vanuit de regiegedachte. U zoekt daarbij de verbinding met uw collega-afdelingshoofden binnen en buiten de unit GTB. U communiceert helder, maar verliest de relatie nooit uit het oog.

De kerntaken zijn:
• binnen en buiten de afdeling functioneren als adviseur en sparringpartner op het gebied van beheer en onderhoud; daarbij weet u de verbinding te leggen met de belangrijkste stakeholders binnen de RUG
• ontwikkelen van en sturen op (meerjaren)begroting en afdelingsplan
• leiding geven aan de medewerkers
• uitvoering geven aan het HR-beleid
• beleidsontwikkeling.


Functie-eisen
• u heeft minimaal een afgeronde HBO-opleiding op het gebied van de werktuigbouwkunde
• u beschikt over ruime werkervaring binnen het vakgebied beheer en onderhoud
• u heeft in het bijzonder ervaring met het procesmatig werken met systemen
• relevante ervaring in een leidinggevende functie
• bekendheid met meerjarenonderhoudsplanning-systematiek
• uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.
• u bent analytisch sterk.

Gevraagde competenties: resultaatgericht, communicatief, pro-actief, daadkrachtig, gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.


Arbeidsvoorwaarden
De Rijksuniversiteit Groningen biedt een marktconform salaris van minimaal € 4152,- en maximaal € 5330,- (schaal 12 CAO Nederlandse Universiteiten) bruto per maand. De CAO NU kent een uitstekend secundair arbeidsvoorwaardenpakket. De functie is bedoeld voor onbepaalde tijd. In eerste instantie wordt echter een dienstverband voor de duur van een jaar geboden om te beoordelen of u aan de functie-eisen voldoet. Bij goed functioneren volgt een dienstverband voor onbepaalde tijd. Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure. Solliciteren U kunt solliciteren door middel van uw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 01.12.2016 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Maximum salaris: 5330.


Meer informatie
Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:
De heer T.J. de Witt Hamer, directeur Facilitair Bedrijf
050-3635124,
t.j.dewitthamer@rug.nl

Noemt u in uw sollicitatie altijd het vacaturenummer 216309


Digitaal sollicitatieformulier