Testanalist

voor het  Centraal Justitieel Incasso Bureau

Functieomschrijving

Jouw testervaring inzetten bij hét inning- en incassogezicht van de Rijksoverheid. Dat doe je als testanalist bij het Centraal Justitieel Incassobureau. Met je expertise speel je een cruciale rol in het functioneren van onze hoogwaardige en complexe ICT-infrastructuur.

Als testanalist review jij de functionele en technische systeemdocumentatie, op onder andere testbaarheid. Je voert een intake uit op de documentatie van de testopdracht en maakt impact- en risicoanalyses. De informatie die daaruit komt, is voor de productrisicoanalyse (PRA). Vervolgens bepaal je, op basis van de PRA, de teststrategie. Denk daarbij aan de breedte en diepte van de test, testtechnieken, de dekkingsgraad, de testsoort, en statische, dynamische, stress-, regressie- en perfomancetesten.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden en begeleiden van gebruikersacceptatie en systeemtesten. Je voert de testanalyse uit op basis van de functionele documentatie en werkt dit uit naar logische en fysieke testgevallen, inclusief testvoorspellingen. Hierin pas je verschillende testtechnieken toe. Je definieert verder testscripts voor geautomatiseerd testen en draagt zorg voor de reproduceerbaarheid van testdossiers en uitgevoerde tests. Geplande testen en hertesten voer je ook uit. Je legt testresultaten vast, registreert de uitkomsten en analyseert geconstateerde uitkomsten. Op basis daarvan kom jij met mogelijke oplossingen.

Je draagt bij aan test- en eindrapportages en vergroot op die manier de kans dat de opdrachtgever het product accepteert. Ook evalueer je afgeronde testtrajecten, projecten en releases, en stel je procesbeschrijvingen en gebruikershandleidingen op voor Administratieve Organisatie en Interne Controle. Elke dag draag je bovendien het testmodel en de testmethodiek van het Centraal Justitieel Incassobureau uit aan de klantorganisatie.

Tot slot zorg je ervoor dat je vakinhoudelijke kennis up-to-date blijft. Die kennis deel je uiteraard met je collega’s. Je hebt een coachende rol richting de mede-testanalisten en andere collega’s binnen je DevOps-team.

Functie-eisen

 • Je hebt een hbo-diploma IT.
 • Je hebt aantoonbare ervaring als testanalist in een complexe omgeving.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met gestructureerd testen, Agile-testen, risk based testen, Atlassian tooling (JIRA en Confluence) en geautomatiseerd testen in een service-oriented architecture landschap; zowel services als gebruikersinterfaces.
 • Je hebt kennis van en ervaring met de Agile- en Scrum-werkwijze en kunt dit aantonen op je cv, bijvoorbeeld door concrete voorbeelden uit recente opdrachten of via certificaten.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met werken in een DevOps-team of werken in de overheidssector.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met SonarQube, PostgreSQL, en een geautomatiseerde testtool zoals TOSCA of TCD.
 • Je bent integer, klant- en resultaatgericht, en je bent in staat om een objectief en onderbouwd oordeel te vormen.
 • Je kunt uitstekend samenwerken, anderen motiveren, plannen en organiseren.
 • Je werkt actief aan je eigen ontwikkeling.

Arbeidsvoorwaarden

 • Salarisniveau: schaal 9
 • Maandsalaris: Min €2.581 – Max. €3.647 (bruto)
 • Dienstverband: Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
 • Minimaal aantal uren per week: 28
 • Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Bijzonderheden

Ben jij voor het CJIB, het grootste softwarehouse van Friesland, een interessante kandidaat? Dan nodigen we je graag uit voor een kennismaking.

Digitaal solliciteren

Solliciteer snel en gemakkelijk op deze vacature via onze sollicitatiepagina. Een ieder, ongeacht het geslacht, wordt uitgenodigd te solliciteren, tenzij anders vermeld.

Solliciteren

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld