Belastingdienst

Productmanager

Functie omschrijving

De Belastingdienst wil de dienstverlening aan burgers, bedrijven en intermediairs verbeteren en daarvoor zijn  er sneller nieuwe functionaliteiten nodig. Een mooi streven, maar ook een uitdaging. De wetgeving die de Belastingdienst uitvoert is ingewikkeld en daarmee ook de IT-systemen. Daarom ben jij als productmanager nodig om onze ambities te realiseren. Jij zorgt met jouw input op kantoor in Utrecht voor een nauwe verbinding tussen de business en IT om de wensen tot resultaat te laten komen. Daarbij heb je inzicht in de  processen en systemen die ten grondslag liggen aan de dienstverlening.  De laatste jaren maakt de Belastingdienst een verder gaande beweging naar de Agile werkwijze in lijn met het SAFe framework. We werken in Program Increments aan kort cyclische voortbrenging in sprints met een sterke betrokkenheid van alle stakeholders. Wil jij ons helpen om deze manier van werken door te ontwikkelen? Voor verschillende onderdelen van de Belastingdienst zoeken we dan ook meerdere nieuwe collega’s die aan de slag gaan als Productmanager.

Ben jij een productmanager of wil je er één worden? 
Reageer dan snel, zodat we samen kunnen oriënteren op jouw behoeften en wensen binnen je loopbaan. Na dit gesprek gaan we op zoek naar de mogelijkheid binnen de Belastingdienst die het beste bij je past.

We hebben bij meerdere directies posities te vervullen, bijvoorbeeld Klantinteractie & -Services en/of Grote Ondernemingen. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden!

Dit doe je bij de Belastingdienst

 • Je de schakel bent tussen Business en IT. Je creëert een gedeelde werkelijkheid die Business en IT beiden begrijpen.
 • Je vanaf het begin tot het eind betrokken bent; van doel- en vraagarticulatie in de lijn tot voortbrenging, implementatie en toepassing in de uitvoering. 
 • Jouw werk direct effect heeft op de dienstverlening aan belastingplichtigen in ons land. 
 • Je binnen de Belastingdienst aan de slag gaat met actuele uitdagingen waardoor je jezelf kunt ontwikkelen in het vakgebied.
 • We rekening houden met een goede balans in werk- en privéleven, waaronder flexibiliteit (thuiswerken, werktijden) en vrijheid (autonomie, vakantiedagen).
 • Je veel verdieping en persoonlijke ontwikkeling kunt vinden in jouw werk.
 • Je betrokken bent bij een sterk ontwikkelende organisatie met een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Dit zegt een collega over jouw werkomgeving
‘’Als product manager leg ik de focus op wat belangrijk is voor burgers, ondernemers en intermediairs. Hierdoor geef ik richting aan het verbeteren van de dienstverlening van de Belastingdienst. Daarnaast is er veel ruimte om de rol van product manager verder vorm te geven. Dat is voor mij de kers op de taart.’’ Regi, Productmanager KI&S.

Functie-eisen

 • Je hebt wo werk- en denkniveau.
 • Je herkent je in het Agile leiderschapsprofiel en draagt dit actief uit.
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring met Agile werken, bij voorkeur als productmanager in een SAFe omgeving.   
 • Je bent in staat interne processen, systemen, in-/externe ontwikkelingen en de Belastingdienststrategie met elkaar te verbinden en hier oplossingen voor te definiëren.
 • Je hebt kennis van innovatieve ontwerp aanpakken, zoals design thinking en specification by example.
 • Je kent scrum en de vakgebieden van scrummaster en release train engineer.
 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands. 

Jouw competenties

 • organisatiesensitiviteit 
 • overtuigingskracht
 • netwerken
 • omgevingsbewustzijn
 • plannen en organiseren

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3503,- tot €5343,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

Bijzonderheden

Werk je bij de Belastingdienst en ken je iemand die geschikt is voor deze functie? Word dan ‘medewerver’ door de persoon door te verwijzen naar deze vacature en kom in aanmerking voor een mooie beloning.

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Belastingdienst

Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op: https://over-ons.belastingdienst.nl/

Centrale Werving

Het mooie van deze vacature is dat die openstaat bij verschillende directies binnen de domeinen Informatiehuishouding en Data en Security. Dit betekent dat we niet alleen meerdere nieuwe collega’s zoeken, maar ook dat we tijdens de sollicitatieprocedure samen kijken welke directie het beste bij jou past. Ben je binnen jouw vakgebied op zoek naar specifieke(re) inhoudelijke uitdagingen om jezelf verder te verdiepen? Werk je graag bij een grote directie of gaat je voorkeur uit naar een kleinschaliger werkomgeving? We zijn benieuwd naar jouw persoonlijke wensen en ambities! Is er na het eerste gesprek een positieve indruk van beide kanten? Dan brengen we je graag in contact met een of meerdere directies. Zo kunnen jullie gezamenlijk verkennen of het interessant is om bij ons de volgende stap in je loopbaan te zetten.


Reageer op deze vacature