Toezichthouder Agrarisch (2fte) 36 uur per week

De Regionale Uitvoeringsdienst Drenthe zoekt

2 Toezichthouders Milieu met specialisatie Agrarisch

(36 uur - 1,0 fte)


Bij de RUD Drenthe werken zo’n 160 gespecialiseerde medewerkers met kennis van en ervaring met milieuwetgeving. Inwoners en bedrijven van Drenthe kunnen op ons rekenen. Wij zorgen namelijk voor een schone, veilige en duurzame leefomgeving. Nu én voor volgende generaties. Dit doen wij onder andere doormiddel van het houden van toezicht en het handhaven van de wettelijke milieuregels, door vergunningverlening en door onze gemeenten en provincie te adviseren over verschillende milieuthema’s.

Met deze missie staan wij in het brandpunt van grote maatschappelijke ontwikkelingen in ons land: het behouden en versterken van de kwaliteit van de leefomgeving in een drukbevolkt land, het verantwoord gebruik van de schaarse ruimte, de economische ontwikkeling, de verduurzaming, de energietransitie en de bescherming van natuur. Daar kun jij aan meewerken!

Team
Het team Toezicht & Handhaving werkt vanuit drie hoofdbranches: Agrarisch, MKB & Gebouwen en Afval & Industrie.

Voor de branche Agrarisch zijn wij op zoek naar twee Toezichthouders Milieu met specialisatie Agrarisch. Je hoofdtaak is het zelfstandig uitvoeren van toezicht op agrarische inrichtingen. Dit doe je hoofdzakelijk bij de (intensieve) veehouderijen.

Ben jij enthousiast en gedreven om je in te zetten voor het milieu en de kwaliteit van de leefomgeving?
En zoek je een functie waarin jij jouw kennis en ervaring kunt delen en ontwikkelen? Dan is deze veelzijdige functie iets voor jou!

Een greep uit je werkzaamheden
• Je gaat voornamelijk toezicht uitvoeren op agrarische (intensieve) veehouderijen, waaronder de agrarische IPPC/RIE bedrijven.
• Naar aanleiding van dit toezicht stel je rapporten, brieven en adviezen op.
• Je fungeert als vakinhoudelijk agrarisch specialist.
• Je informeert onze opdrachtgevers over geconstateerde overtredingen en vervolgacties.
• Je denkt mee over de uitvoering en handhaving van vastgesteld beleid en/of wet- en regelgeving vanuit jouw praktische ervaring als toezichthouder.
• Je voert actief signaaltoezicht uit ten behoeve van andere overheidsinstanties.
• Samen met je juridische collega start je bestuurlijke handhavingstrajecten op.
• Je onderzoekt en behandelt, in hoofdzaak agrarisch gerelateerde, klachten.
• Deelname aan onze piketregeling maakt onderdeel uit van deze functie.

Wat bieden wij jou?
De RUD Drenthe is een organisatie waar jouw werk van directe invloed is op de kwaliteit van leven van mensen, de natuur en de balans daarmee met economische vooruitgang. Werken bij de RUD Drenthe is dynamisch, veelzijdig en complex en wordt ervaren door collega’s als ontzettend leuk. We hebben een werkomgeving waarin je kunt leren én jezelf kunt ontwikkelen. Er is dus volop mogelijkheid om jouw kennis op peil te houden. Daarnaast is onze werksfeer informeel en bestaat er een goede werk-privé balans met flexibele werktijden. Lees hierover meer op www.ruddrenthe.nl/vacatures/

Wij bieden in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor één jaar die, bij gebleken geschiktheid, ongewijzigde omstandigheden en een goede klik, wordt omgezet naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

De functie Toezichthouder Milieu met specialisatie Agrarisch is ingedeeld in het HR21 functieprofiel van Medewerker Beleidsuitvoering I. Het salaris (afhankelijk van kennis en ervaring) is gebaseerd op schaal 10 van de Cao SGO met een bruto maandsalaris van maximaal €4.671,-- bij een dienstverband van 36 uur.

Naast je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris en een thuiswerkvergoeding. Het IKB kan (maandelijks) worden ingezet voor bijvoorbeeld het kopen van vakantiedagen of het aanschaffen van een fiets.

Wat neem je mee?
• Je hebt een afgeronde relevante HBO opleiding, bijvoorbeeld veehouderij, milieukunde of procestechnologie.
• Je hebt aantoonbare werkervaring als toezichthouder milieu met specialisatie agrarische bedrijven
   (minimaal 3 jaar) en voldoet aan de VTH-kwaliteitscriteria versie 2.2.
• Je hebt goede kennis van relevante wet- en regelgeving.
• Je hebt ervaring met het toepassen van de Landelijke Handhavingsstrategie.
• Je bent communicatief vaardig en hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal.
• Je hebt ervaring met zaaksystemen (Powerforms, Digitale Checklisten) of je kunt het werken met dergelijke systemen je snel eigen maken.
• Je kunt zowel goed samenwerken als zelfstandig werken.
• Je bent resultaatgericht, stressbestendig, daadkrachtig en weet goed om te gaan met verschillende belangen.
• Je bent in het bezit van een rijbewijs en beschikt over eigen vervoer.

Ben je enthousiast?
We ontvangen dan graag je sollicitatie!

Voldoe je nog niet helemaal aan de functie-eisen voor dit specifieke vakgebied, maar spreekt jou deze vacature aan? Ook dan nodigen we je graag uit om te solliciteren, zodat we samen kunnen gaan onderzoeken wat de mogelijkheden zijn.

Je motivatiebrief en cv kunnen tot en met 5 oktober 2022 worden verzonden naar personeelszaken@ruddrenthe.nl. De gesprekken zijn gepland in week 41.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Irma Petrusma, regisseur van de branche Agrarisch binnen het team Toezicht en Handhaving, telefoonnummer: 0592-754403.

Wij hebben begrip voor acquisitie, maar zullen daar niet op ingaan.

Voor meer informatie over de RUD Drenthe zie www.ruddrenthe.nl