Informatieanalist

Bij de RUD Drenthe werken zo’n 160 gespecialiseerde medewerkers met kennis en ervaring op het gebied van milieuwetgeving. Inwoners en bedrijven van Drenthe kunnen op ons rekenen. Wij zorgen namelijk voor een schone, veilige en duurzame leefomgeving. Nu én voor volgende generaties. Dit doen wij onder andere door middel van het houden van toezicht en het handhaven van de wettelijke milieuregels, door vergunningverlening en door onze gemeenten en provincie te adviseren over verschillende milieuthema’s. 

Met deze missie staan wij in het brandpunt van grote maatschappelijke ontwikkelingen in ons land: het behouden en versterken van de kwaliteit van de leefomgeving in een drukbevolkt land, het verantwoord gebruik van de schaarse ruimte, de economische ontwikkeling, de verduurzaming en de energietransitie en de bescherming van natuur. Daar kun jij aan meewerken!

De functie

Als Informatieanalist ga jij ervoor zorgen, dat onze systemen de mogelijkheid bieden om te kunnen analyseren wat er gaande is, wat er mogelijk gaat gebeuren en wat te doen in elke situatie.

Je stapt in een organisatie met een sterke ontwikkeling op ons informatieplatform. Je krijgt daarbij alle ruimte om met vernieuwende ideeën te komen en deze toe te passen in onze organisatie. Met jouw ruime kennis van informatiearchitectuur en -techniek, ga jij een nieuw platform voor informatievoorziening doorontwikkelen.

Wat ga je doen?

 • Je doet onderzoek naar en adviseert over informatievoorzieningsvraagstukken binnen de RUD Drenthe en je bent daarbij sparringpartner voor het MT en de directie als het gaat om informatiehuishouding en -sturing.
 • Je verricht onderzoek naar de informatiebehoefte nu en in de komende jaren, brengt deze in kaart en vertaalt deze naar mogelijkheden om hieraan invulling te geven.
 • Je adviseert over aanpassingen die binnen de organisatie nodig zijn om het gewenste niveau van informatievoorziening te bereiken.
 • Je stelt adviezen en plannen op met daarin aandacht voor het verder op orde brengen van de primaire gegevens.
 • Je werkt mee aan de doorontwikkeling van het platform voor informatievoorziening, waarbij je verschillende (externe) gegevensbronnen integreert.
 • Je ontwikkelt informatierapportages en implementeert deze in de organisatie.

Wat neem je mee?

 • Een afgeronde WO of HBO opleiding met een informatietechnologie component.
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare rol, bij voorkeur op het snijvlak van Business en IT.
 • Ervaring in het opstellen van business informatiebehoefte.
 • In deze veelzijdige functie ben je als adviseur in staat snel te schakelen tussen strategie, tactiek, operatie en techniek.
 • Je bent een kritische denker met een groot analytisch vermogen.
 • Je onderscheidt je door bedrijfsprocessen snel te doorgronden en eigen te maken.
 • Ruime ervaring in het toepassen van methoden en technieken voor informatievoorziening, zoals SQL-databases, datawarehousing, ETL-frameworks, BI-platformen en datamodellen.
 • Ervaring met het projectmatig verbeteren van datakwaliteit.
 • Je bent organisatiesensitief en hebt het vermogen om zaken voor elkaar te krijgen.
 • Uitstekende schriftelijke en communicatieve vaardigheden.

Wat bieden wij?

De RUD Drenthe is een kennisorganisatie. Wij bieden onze medewerkers volop mogelijkheden om hun kennis op peil te houden en door te ontwikkelen. Onze werksfeer is informeel; we helpen elkaar graag en de lijnen zijn kort. Voor een goede werk-privé balans kennen wij flexibele werktijden en is het mogelijk om vanuit huis te werken (middels laptop en werktelefoon).

Wij bieden in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor een jaar die, bij gebleken geschiktheid, ongewijzigde omstandigheden en een goede klik,  wordt omgezet naar een dienstverband voor onbepaalde tijd.

De functie Informatieanalist is een nieuwe functie in onze organisatie en is ingedeeld in het HR21 functieprofiel van Adviseur IV. Het salaris (afhankelijk van kennis en ervaring) is gebaseerd op schaal 10 van de CAO SGO met een bruto maandsalaris van maximaal € 4.671,- bij een dienstverband van 36 uur.

De waardering van deze functie zal opnieuw worden beoordeeld. In afwachting van een definitieve herwaardering kan een arbeidsmarkttoelage van toepassing zijn (afhankelijk van kennis en ervaring)

Naast je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris. Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het kopen van vakantiedagen, het aanschaffen van een fiets of het uitruilen van woon-werk kilometers.

Ben je enthousiast?

We ontvangen graag je sollicitatie!

Ben je pas afgestudeerd en voldoe je nog niet aan alle functie-eisen? Ook dan nodigen we je van harte uit om te reageren.

Je motivatiebrief en cv kunnen worden gestuurd naar .

Na ontvangst van je sollicitatie zal er na ca. 2 werkdagen telefonisch contact met je worden opgenomen.

 

De procedure wordt gesloten zodra er zich een goede kandidaat heeft gemeld!

Dus wacht niet te lang! We zien je sollicitatie graag tegemoet.

De sollicitatiegesprekken worden zo snel mogelijk ingepland.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Wil je meer weten over de functie, dan kun je bellen met Erik de Jong, Informatiemanager/Senior Adviseur I&A te bereiken via het nummer 0592-754563. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met Niels Reurink, HR Adviseur via het nummer 0592-754409.

Wij hebben begrip voor acquisitie, maar zullen daar niet op ingaan.

Voor meer informatie over de RUD Drenthe zie www.ruddrenthe.nl