Vergunningverlener Milieu II of III

De Regionale Uitvoeringsdienst Drenthe zoekt

Vergunningverlener Milieu II of III
(minimaal 24 per week / 0,67 fte)

Ben jij enthousiast en gedreven om je in te zetten voor het milieu en de kwaliteit van de leefomgeving en wil je het team vergunningverlening verder komen versterken? Zoek je een functie waarin je zowel behandelaar, regisseur als adviseur bent op het gebied van milieu? Wil je invloed op deze actualiteit, kan je de wetgeving goed interpreteren en hierin verantwoordelijkheid nemen?

Kom dan werken bij de Regionale Uitvoeringsdienst Drenthe als Vergunningverlener Milieu!

Wat ga je doen?

Je levert een bijdrage aan (interne) beleidsontwikkeling en weet deze te vertalen naar kaders, richtlijnen en uitvoeringsplannen die relevant zijn voor het werkveld. Op basis van jouw kennis, ervaring en talenten zoeken wij samen naar passende taken binnen de functie van vergunningverlener milieu II of III (complexiteit van het werk).

Als Vergunningverlener Milieu (II of III) ben je behandelaar en regisseur in het vergunningverleningsproces. Je toetst aanvragen aan de geldende wet- en regelgeving en bent verantwoordelijk om deze binnen de geldende termijn af te handelen. Ook heb je een belangrijke rol als adviseur op meerdere brede en complexe terreinen binnen het werkveld milieu. Je levert een bijdrage aan (interne) beleidsontwikkeling en weet deze te vertalen naar kaders, richtlijnen en uitvoeringsplannen die relevant zijn voor het werkveld.

Binnen deze werkzaamheden wordt er onderscheid gemaakt tussen complexe en eenvoudige situaties waar binnen activiteiten worden uitgevoerd. Deze sluiten aan op de functie van Vergunningverlener Milieu II of III.

Wat bieden we jou?

Werken bij de Regionale Uitvoeringsdienst Drenthe (RUD Drenthe) is dynamisch, veelzijdig en complex en wordt door collega’s ervaren als ontzettend leuk. We hebben een werkomgeving waarin je kunt leren én jezelf kunt ontwikkelen. Er is dus volop mogelijkheid om jouw kennis op peil te houden. Daarnaast is onze werksfeer informeel en bestaat er een goede werk-privé balans met flexibele werktijden.

Alle vacatures vind je op RUD Drenthe (vooruitindrenthe.nl). Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan vooral aan op Vooruit in Drenthe.

Binnen de RUD Drenthe maak je deel uit van het team Vergunningen dat bestaat uit 30 enthousiaste professionals.

Wij bieden in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor één jaar. Bij gebleken geschiktheid en een goede klik wordt deze omgezet naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Het salaris is gebaseerd, afhankelijk van kennis en ervaring, op schaal 9 (Vergunningverlener milieu II) of schaal 10 (Vergunningverlener milieu III) van de Cao SGO 2023 bij een dienstverband van 36 uur.

Naast je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris en een thuiswerkvergoeding. Het IKB kan (maandelijks) worden ingezet voor bijvoorbeeld het kopen van vakantiedagen of het aanschaffen van een fiets.

Wie ben jij?

Je neemt zelfstandig verantwoordelijkheid voor de vergunning en bent overtuigend in je argumentatie. Je stemt je planning goed af op de wettelijke termijnen en stelt daarin heldere prioriteiten. Beleidsgevoelige en politiek-bestuurlijke kwesties voel je feilloos aan en je gaat hier op de juiste manier mee om.

Daarnaast ben je stressbestendig en daadkrachtig. Je bent een verbindende collega die resultaatgericht te werk gaat.  

Voor de functie is het een pre wanneer je:

  • de opleiding HBO Milieukunde, Veiligheidskunde of een juridische opleiding (of gelijkwaardig) hebt gevolgd
  • affiniteit hebt met het werkveld

Daarnaast voldoe je aan de kwaliteitscriteria 2.2.:

  • Minimaal 2 jaar werkervaring in milieu I en II (milieu III), OF
  • Minimaal 3 jaar ervaring in milieu II en III, waarvan tenminste 2 jaar milieu III (niveau Milieu III)
  • minimaal HBO werk- en denkniveau.
  • de bereidheid om aanvullende cursussen en opleidingen te volgen.

Wie zijn wij?

Bij de RUD Drenthe werken zo’n 200 gespecialiseerde medewerkers met kennis van en ervaring met milieuwetgeving. Inwoners en bedrijven van Drenthe kunnen op ons rekenen. Dat moet ook, want we hebben te maken met een sterk veranderende omgeving waarin volop wordt geïnvesteerd en het milieu steeds meer aandacht krijgt. Wist je dat wij als omgevingsdiensten impact hebben op thema’s die dagelijks in de krant staan? Denk aan onderwerpen als energie, lucht en geluid. Vanuit onze taak als omgevingsdienst hebben we zorg voor een schone, veilige en duurzame leefomgeving. Nu én voor volgende generaties. Dit doen wij onder andere door middel van het houden van toezicht en het handhaven van de wettelijke milieuregels, door vergunningverlening en door onze twaalf gemeenten en de provincie te adviseren over verschillende milieuthema’s.

Werken bij de RUD Drenthe betekent werken bij een betrokken organisatie, die zich continu ontwikkelt en volop ambitie heeft. Daar kun jij onderdeel van uitmaken!

Ben je enthousiast?

Dan ontvangen we graag je sollicitatie!

Stuur je motivatiebrief en cv via Vooruit in Drenthe.

Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Albert Jans, Teamleider Vergunningen, via telefoonnummer 0592-754584.

 

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Wij hebben begrip voor acquisitie, maar zullen daar niet op ingaan.

Voor meer informatie over onze organisatie, zie www.ruddrenthe.nl