Toezichthouder Milieu met specialisatie Afval (36 uur - 1,0 fte)

De Regionale Uitvoeringsdienst Drenthe zoekt een

Toezichthouder Milieu met specialisatie Afval

(36 uur - 1,0 fte)

Ben jij enthousiast en gedreven om je in te zetten voor het milieu en de kwaliteit van de leefomgeving en wil je de branchegroep Afval & Industrie verder komen versterken? Zoek je een functie waarin jij jouw kennis en ervaring kunt delen en verbeteren? Kom dan werken bij de Regionale Uitvoeringsdienst Drenthe als Toezichthouder Milieu met specialisatie Afval.

Wat ga je doen?

Als Toezichthouder Milieu met specialisatie Afval bezoek je voornamelijk (complexe) afvalverwerkende bedrijven en controleer je hun activiteiten op naleving van de milieuwet- en regelgeving. Naar aanleiding van je bezoek stel je rapporten, brieven en adviezen op. Voor bestuurlijke handhavingstrajecten werk je samen met je juridische collega’s. Ook informeer je opdrachtgevers over de geconstateerde overtredingen en vervolgacties. Bij overtredingen buiten onze bevoegdheid heb je contact met andere diensten en overheidsinstanties.

Binnen het team Toezicht en Handhaving ben je de vakinhoudelijk specialist als het gaat om afval. Je denkt vanuit jouw kennis en ervaring mee over de uitvoering van beleid en wet- en regelgeving. Je werkzaamheden zijn daardoor zeer gevarieerd en afwisselend.

Uit hoofde van je functie maak je ook deel uit van onze piketdienst.

Wat bieden we jou?

Werken bij de Regionale Uitvoeringsdienst Drenthe (RUD Drenthe) is dynamisch, veelzijdig en complex en wordt door collega’s ervaren als ontzettend leuk. We hebben een werkomgeving waarin je kunt leren én jezelf kunt ontwikkelen. Er is dus volop mogelijkheid om jouw kennis op peil te houden. Daarnaast is onze werksfeer informeel en bestaat er een goede werk-privé balans met flexibele werktijden. Lees hierover meer op www.ruddrenthe.nl/vacatures/

Binnen de RUD Drenthe maak je deel uit van het team Toezicht en Handhaving dat bestaat uit 60 enthousiaste professionals. Het team is ingedeeld in drie hoofdbranches: Afval & Industrie, Agrarisch en MKB & Gebouwen. De branchegroep Afval & Industrie is een veelzijdige en gedreven eenheid.

Wij bieden in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor één jaar. Bij gebleken geschiktheid en een goede klik wordt deze omgezet naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Het salaris (afhankelijk van kennis en ervaring) is gebaseerd op schaal 10 van de Cao SGO met een bruto maandsalaris van maximaal € 5.009,- bij een dienstverband van 36 uur.

Naast je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris en een thuiswerkvergoeding. Het IKB kan (maandelijks) worden ingezet voor bijvoorbeeld het kopen van vakantiedagen of het aanschaffen van een fiets.

Wie ben jij?

Jij bent stressbestendig, daadkrachtig en weet goed om te gaan met verschillende belangen. Je bent resultaatgericht en kunt goed samenwerken. Daarnaast heb je een uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.

Voor de functie is het een pre wanneer je:

  • kennis hebt van relevante wet- en regelgeving;
  • ervaring hebt met het toepassen van de Landelijke Handhavingsstrategie;
  • voldoet aan de VTH-kwaliteitscriteria versie 2.2;
  • aantoonbare werkervaring hebt als toezichthouder milieu, bij voorkeur met de specialisatie afval;
  • beschikt over een afgeronde relevante opleiding op hbo-niveau, bijvoorbeeld, Milieukunde of Chemische Technologie.

Daarnaast vragen we:

  • affiniteit met digitale informatiesystemen;
  • een rijbewijs B en eigen vervoer;
  • en de bereidheid om aanvullende cursussen en opleidingen te volgen.

Wie zijn wij?

Bij de RUD Drenthe werken zo’n 200 gespecialiseerde medewerkers met kennis van en ervaring met milieuwetgeving. Inwoners en bedrijven van Drenthe kunnen op ons rekenen.  Dat moet ook, want we hebben te maken met een sterk veranderende omgeving waarin volop wordt geïnvesteerd en het milieu steeds meer aandacht krijgt. Wist je dat wij als omgevingsdiensten impact hebben op thema’s die dagelijks in de krant staan? Denk aan onderwerpen als energie, lucht en geluid. Vanuit onze taak als omgevingsdienst hebben we zorg voor een schone, veilige en duurzame leefomgeving. Nu én voor volgende generaties. Dit doen wij onder andere door middel van het houden van toezicht en het handhaven van de wettelijke milieuregels, door vergunningverlening en door onze twaalf gemeenten en de provincie te adviseren over verschillende milieuthema’s.

Werken bij de RUD Drenthe betekent werken bij een betrokken organisatie, die zich continu ontwikkelt en volop ambitie heeft. Daar kun jij onderdeel van uitmaken!

Ben je enthousiast?

Dan ontvangen we graag je sollicitatie!

Beschik je nog niet over de gevraagde vereisten, maar wél over een passende achtergrond, competenties of ambities? Stuur ons dan toch ook je motivatie. Als kennisorganisatie bieden we volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen. Wij gaan daarover graag met je in gesprek!

Je motivatiebrief en cv kunnen tot en met 21 juni 2023 worden verzonden naar personeelszaken@ruddrenthe.nl.

De gesprekken zijn gepland op vrijdag 30 juni 2023.

Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Wobbe Britstra, regisseur van de branchegroep Afval & Industrie, via telefoonnummer 0592-754405.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Wij hebben begrip voor acquisitie, maar zullen daar niet op ingaan.

Voor meer informatie over de RUD Drenthe zie www.ruddrenthe.nl