Toezichthouder Milieu met specialisatie Energie (36 uur | 1 fte)

De Regionale Uitvoeringsdienst Drenthe zoekt een

Toezichthouder Milieu met specialisatie Energie

(36 uur | 1 fte)

Wil jij je inzetten voor het milieu en de kwaliteit van onze leefomgeving? Zoek je een functie waarin je toezicht houdt op de energie regelgeving, maar ook bedrijven stimuleert om te verduurzamen? Wil je verantwoordelijkheid, variatie in je werk en onderdeel worden van ons team specialisten?

Kom dan werken bij de Regionale Uitvoeringsdienst Drenthe als Toezichthouder Milieu met de specialisatie Energie.

Wat ga je doen?

Je maakt deel uit van het team Toezicht & Handhaving, dat bestaat uit 60 enthousiaste professionals. Dagelijks houden zij toezicht op bedrijven en activiteiten die vanuit milieuaspecten invloed kunnen hebben op de kwaliteit van onze leefomgeving. Denk aan thema’s als bijvoorbeeld bodem, lucht, geluid, afval en energie. Samen met zeven collega’s word jij verantwoordelijk voor toezicht op energiebesparende maatregelen uit het Activiteitenbesluit Milieubeheer en de Omgevingswet. Het werk is divers. Je komt bij allerlei verschillende bedrijven en instellingen over de vloer, controleert op wettelijke regels, maar denkt ook met hen mee. Geen dag is hetzelfde en je werkt zowel op locatie als op kantoor.

Deelname aan onze piketregeling kan onderdeel zijn van deze functie.

Wat bieden we jou?

Werken bij de RUD Drenthe is dynamisch, veelzijdig en complex en wordt door collega’s ervaren als ontzettend leuk. We hebben een werkomgeving waarin je kunt leren én jezelf kunt ontwikkelen. Er is dus volop mogelijkheid om jouw kennis op peil te houden. Daarnaast is onze werksfeer informeel en bestaat er een goede werk-privé balans met flexibele werktijden. Alle vacatures vind je op RUD Drenthe (vooruitindrenthe.nl). Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan vooral aan op Vooruit in Drenthe.

Wij bieden je in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor één jaar. Bij gebleken geschiktheid en een goede klik wordt deze omgezet naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Het salaris (afhankelijk van kennis en ervaring) is gebaseerd op schaal 9 van de Cao SGO 2023 met een bruto maandsalaris van maximaal € 4.537,- bij een dienstverband van 36 uur.

Naast je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je brutosalaris en een thuiswerkvergoeding. Het IKB kan (maandelijks) worden ingezet voor bijvoorbeeld het kopen van vakantiedagen of het aanschaffen van een fiets.

Wie ben jij?

Met jouw kennis over relevante (energie)technieken, wetten, regels en besluiten treed je resultaatgericht, zelfbewust en daadkrachtig op. Je staat open voor andere inzichten en bent doortastend ook stel je je proactief op. Conflicten ga je niet uit de weg, maar los je, met respect voor de ander en in overleg op. Daarnaast heb je een uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, ook kun je zowel goed samenwerken als zelfstandig werken.

Wat neem je verder mee:

  • Een afgeronde relevante hbo-opleiding, bijvoorbeeld Milieukunde,  Procestechnologie of Energietechniek.
  • Aantoonbare werkervaring als toezichthouder milieu (minimaal 1 jaar).
  • Kennis van installatietechniek, ISO 14001 in combinatie met ISO 14051, ISO50001.
  • Kennis van het klimaatakkoord en relevante wet- en regelgeving.
  • Ervaring met softwareprogramma’s waarmee we onze werkprocessen digitaal organiseren (zaaksystemen) zoals Powerforms en Digitale Checklisten), of je kunt je dat snel eigen maken.
  • In het bezit van een rijbewijs B en de beschikking over eigen vervoer.

Wie zijn wij?

Bij de RUD Drenthe werken zo’n 200 gespecialiseerde medewerkers met kennis en ervaring op het gebied van milieuwetgeving. Inwoners en bedrijven van Drenthe kunnen op ons rekenen.  

Dat moet ook, want we hebben te maken met een sterk veranderende omgeving waarin volop wordt geïnvesteerd en het milieu steeds meer aandacht krijgt. Wist je dat wij als omgevingsdiensten impact hebben op thema’s die dagelijks in de krant staan?

Vanuit onze taak als omgevingsdienst hebben we zorg voor een schone, veilige en duurzame leefomgeving. Nu én voor volgende generaties. Dit doen wij onder andere door middel van het houden van toezicht en het handhaven van de wettelijke milieuregels, door vergunningverlening en door onze twaalf gemeenten en de provincie te adviseren over verschillende milieuthema’s. 

Werken bij de RUD Drenthe betekent werken bij een betrokken organisatie, die zich continu ontwikkelt en volop ambitie heeft. Daar kun jij onderdeel van uitmaken!

Ben je enthousiast?

Dan ontvangen we graag je sollicitatie!

Stuur je motivatiebrief en cv via Vooruit in Drenthe. Dit kan tot en met 31 december 2023.

De gesprekken zullen op woensdag 10 januari 2024 plaats vinden.

We vragen je hiermee rekening te houden.

Beschik je nog niet over de gevraagde vereisten, maar wél over een passende (technische) achtergrond, competenties of ambities? Stuur ons dan toch ook je motivatie. Als kennisorganisatie bieden we volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen. Wij gaan daarover graag met je in gesprek!

Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Jeroen Annema, Coördinator/Adviseur Energie, telefoonnummer: 0592-754421.

 

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Wij hebben begrip voor acquisitie, maar zullen daar niet op ingaan.

Voor meer informatie over onze organisatie, zie www.ruddrenthe.nl