Procesmedewerker Vergunningen

De Regionale Uitvoeringsdienst Drenthe zoekt een

Procesmedewerker Vergunningen

(24 - 36 uur per week / 0,67 - 1,0 fte)

Bij de RUD Drenthe werken zo’n 200 gespecialiseerde medewerkers met kennis van en ervaring met milieuwetgeving. Inwoners en bedrijven van Drenthe kunnen op ons rekenen. Wij zorgen namelijk voor een schone, veilige en duurzame leefomgeving. Nu én voor volgende generaties. Dit doen wij onder andere door middel van het houden van toezicht en het handhaven van de wettelijke milieuregels, door vergunningverlening en door onze gemeenten en provincie te adviseren over verschillende milieuthema’s. 

Met deze missie staan wij in het brandpunt van grote maatschappelijke ontwikkelingen in ons land: het behouden en versterken van de kwaliteit van de leefomgeving in een drukbevolkt land, het verantwoord gebruik van de schaarse ruimte, de economische ontwikkeling, de verduurzaming en de energietransitie en de bescherming van natuur. Daar kun jij aan meewerken!

Als procesmedewerker ga jij je bezighouden met procesondersteuning en -begeleiding binnen het team Vergunningen. Het aantal contracturen ligt, afhankelijk van je voorkeur, tussen de 24 en 36 uur per week. Dit zullen we in onderling overleg bepalen. Het team Vergunningen is hecht en zelfredzaam en bestaat uit circa 30 enthousiaste professionals (vergunningverleners en procesmedewerkers).

Ben jij enthousiast en gedreven om je in te zetten voor het milieu en de kwaliteit van de leefomgeving en wil je het team Vergunningen komen versterken? En zoek je een functie waarin je energie krijgt van het faciliteren van collega’s bij hun werkzaamheden, dan is deze veelzijdige baan echt iets voor jou!

Een greep uit je werkzaamheden

 • Je neemt vergunningaanvragen en meldingen Activiteitenbesluit van zowel provinciale als gemeentelijke inrichtingen in ontvangst en verwerkt de gegevens in ons zaaksysteem en andere systemen.
 • Je voert procedures en richtlijnen uit, bewaakt termijnen van de uitvoeringsprocessen en communiceert hierover richting de vergunningverlener en andere betrokken partijen.
 • Je verzorgt kennisgevingen en publicaties op basis van aangereikte informatie.
 • Je verzendt en registreert stukken, variërend van eenvoudige brieven tot uitgebreide vergunningen.
 • Je verwerkt zaken in het zaaksysteem en zorgt ervoor dat deze op correcte wijze worden geretourneerd aan onze opdrachtgevers.
 • Je controleert en corrigeert administraties daar waar nodig.
 • Indien gewenst neem je deel aan RUD-brede projecten.

Wat bieden wij jou?

De RUD Drenthe is een kennisorganisatie. Wij bieden onze medewerkers volop mogelijkheden om hun kennis op peil te houden en door te ontwikkelen. Onze werksfeer is informeel; we helpen elkaar graag en de lijnen zijn kort. Voor een goede werk-privé balans kennen wij flexibele werktijden en word je gefaciliteerd om ook vanuit huis te kunnen werken.

Wij bieden in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar. Zodra je geschiktheid voor de functie is gebleken en er is over en weer een goede klik, dan wordt de arbeidsovereenkomst omgezet naar onbepaalde tijd.

De functie Procesmedewerker Vergunningen is ingedeeld in het HR21 functieprofiel van Medewerker Bedrijfsvoering III. Het salaris (afhankelijk van kennis en ervaring) is gebaseerd op schaal 7 van de Cao SGO met een bruto maandsalaris van maximaal € 3.301,- bij een dienstverband van 36 uur per week.

Naast je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris en een thuiswerkvergoeding. Het IKB kan (maandelijks) worden ingezet voor bijvoorbeeld het kopen van vakantiedagen of het aanschaffen van een fiets.

Wat neem je mee?

 • Een opleiding op tenminste MBO-4 niveau (bijvoorbeeld richting milieu, administratief of juridisch).
 • Gevoel hebben voor het werken met een DMS- en/of zaaksysteem.
 • Bereidheid tot het volgen van opleidingen/cursussen t.b.v. kennis van milieu en de Algemene wet bestuursrecht.
 • Een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal.
 • Je bent leergierig, flexibel en nauwkeurig en je gaat zorgvuldig om met gegevens en informatie.
 • Je hebt een proactieve en flexibele werkhouding.
 • Je hebt een klant- en resultaatgerichte instelling.

Voldoe je nog niet helemaal aan de functie-eisen van deze functie, maar herken je je wel in het profiel én ben je bereid je verder te ontwikkelen? Dan nodigen we je vooral uit om te solliciteren, zodat we samen kunnen gaan onderzoeken wat de mogelijkheden zijn.

Ben je enthousiast?

We ontvangen dan graag je sollicitatie!

 

Je motivatiebrief en cv kunnen tot en met 2 februari 2023 worden gestuurd naar personeelszaken@ruddrenthe.nl

 De gesprekken zijn gepland op donderdagmiddag 9 februari 2023.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Albert Jans (teamleider Vergunningen), telefoonnummer 0592-754584.

 Wij hebben begrip voor acquisitie, maar zullen daar niet op ingaan.

Voor meer informatie over de RUD Drenthe zie www.ruddrenthe.nl