Professionele Tekstschrijver

Bij de RUD Drenthe werken zo’n 160 gespecialiseerde medewerkers met kennis en ervaring op het gebied van milieuwetgeving. Inwoners en bedrijven van Drenthe kunnen op ons rekenen. Wij zorgen namelijk voor een schone, veilige en duurzame leefomgeving. Nu én voor volgende generaties. Dit doen wij onder andere door middel van het houden van toezicht en het handhaven van de wettelijke milieuregels, door vergunningverlening en door onze gemeenten en provincie te adviseren over verschillende milieuthema’s. 

Met deze missie staan wij in het brandpunt van grote maatschappelijke ontwikkelingen in ons land: het behouden en versterken van de kwaliteit van de leefomgeving in een drukbevolkt land, het verantwoord gebruik van de schaarse ruimte, de economische ontwikkeling, de verduurzaming en de energietransitie en de bescherming van natuur. Daar kun jij aan meewerken!

De functie

Je gaat aan de slag bij het Cluster HR & Communicatie. Het cluster bestaat uit vier HR- Adviseurs, één HR medewerker, één communicatieadviseur en een senior Communicatie & HR. We zijn een gezellig en informeel cluster en werken op een aantal thema’s samen.

In jouw rol zal je voornamelijk aan de slag gaan met onze rapportages in samenwerking met onze regiegroep. De regiegroep is verantwoordelijk voor o.a. ons jaarprogramma, jaarverslag en verschillende tussentijdse rapportages.

Wat ga je doen (in samenwerking met de regiegroep)?

 • Het opstellen van het jaarprogramma.
 • Het opstellen van het jaarverslag.
 • Het opstellen van onze najaars- en voorjaarsrapportages.
 • Het meeschrijven aan de begroting.
 • Het opstellen van gespreksnotities.

Wat neem je mee?

 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het opstellen van jaarprogramma’s, jaarverslagen en rapportages.
 • Je schrijft teksten op B1 niveau.
 • Je beschikt over een uitmuntende kennis van de Nederlandse taal.
 • Je kunt collega’s motiveren tijdig hun input aan te leveren.
 • Je bent organisatiesensitief en hebt het vermogen om zaken voor elkaar te krijgen.
 • Uitstekende schriftelijke en communicatieve vaardigheden.

Wat bieden wij?

Wij bieden in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor een jaar die, bij gebleken geschiktheid, ongewijzigde omstandigheden en een goede klik,  wordt omgezet naar een dienstverband voor onbepaalde tijd.

De functie betreft een nieuwe functie in onze organisatie. Het salaris (afhankelijk van kennis en ervaring) is gebaseerd op schaal 9 of 10 van de CAO SGO met een bruto maandsalaris van maximaal € 4.671,- bij een dienstverband van 36 uur. Naast je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris. Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het kopen van vakantiedagen, het aanschaffen van een fiets of het uitruilen van woon-werk kilometers.

De RUD Drenthe is een kennisorganisatie. Wij bieden onze medewerkers volop mogelijkheden om hun kennis op peil te houden en door te ontwikkelen. Onze werksfeer is informeel; we helpen elkaar graag en de lijnen zijn kort. Voor een goede werk-privé balans kennen wij flexibele werktijden en is het mogelijk om vanuit huis te werken (middels laptop en werktelefoon).

Ben je enthousiast?

We ontvangen graag je sollicitatie!

Voldoe je nog niet aan alle gestelde functie-eisen maar ben je erg enthousiast? Ook dan nodigen we je van harte uit om te reageren.

Je motivatiebrief en cv kunnen tot en met 4 september 2022 worden verzonden naar personeelszaken@ruddrenthe.nl. De gesprekken zijn gepland op woensdag 21 september 2022.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Wil je meer weten over het cluster Communicatie, dan kun je bellen met Arjanne Pruntel, Communicatieadviseur. Zij is te bereiken via het nummer 0592-754591.

Heb je inhoudelijke vragen en vragen over de regiegroep, dan kun je contact opnemen met Charly van Schaik. Hij is te bereiken via het nummer 0592-754485.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met Niels Reurink, HR Adviseur via het nummer 0592-754409.

Wij hebben begrip voor acquisitie, maar zullen daar niet op ingaan.

Voor meer informatie over de RUD Drenthe zie www.ruddrenthe.nl