Servicedesk medewerker

Wat ga je doen?

Als Servicedesk medewerker stap je in een organisatie met een sterke ontwikkeling en een snel groeiend cluster I&A. Je bent voor gebruikers het eerste aanspreekpunt als het gaat om vragen aan I&A. Je gaat op onderzoek uit om de vraag zelf of met behulp van je collega’s of leveranciers te beantwoorden. Hierbij wordt een beroep gedaan op je communicatieve vaardigheden. Je bent organisatiesensitief en hebt het vermogen om zaken voor elkaar te krijgen. Voor deze functie wordt verwacht dat je fysiek op de locatie in Assen aanwezig bent.

Een greep uit je werkzaamheden:

 • Je controleert in onze servicedesk (Topdesk) welke tickets zijn binnengekomen en nog open staan.
 • Je ontwikkelt en geeft intern trainingen aan medewerkers voor een optimaal gebruik van IT-systemen.
 • Je helpt nieuwe medewerkers op weg in het gebruik van onze IT-systemen.
 • Je zorgt voor tijdige en kwalitatief goede afhandeling van tickets.
 • Je ondersteunt de I&A medewerkers en leveranciers door ze te voorzien van de informatie die nodig is om tot een goede oplossing te komen.
 • Je informeert gebruikers regelmatig over de voortgang en de verwachting.
 • Je bent aanspreekpunt van de gebruikersorganisatie ten aanzien van vragen, incidenten en wensen aangaande de werkplek en uiteenlopende it-systemen.
 • Je onderzoekt problemen ten aanzien van het functioneren van systemen en draagt mogelijke oplossingsrichtingen/aanpassingen aan.
 • Je overlegt met IT-dienstverleners over incidenten, problemen en wijzigingen.
 • Je adviseert en begeleidt gebruikers bij het gebruik van de applicatie.
 • Je bent achtervang voor functioneel- en applicatiebeheer voor verschillende systemen.

Wat bieden we jou?

Werken bij de Regionale Uitvoeringsdienst Drenthe (RUD Drenthe) is dynamisch, veelzijdig en complex en wordt door collega’s ervaren als ontzettend leuk. We hebben een werkomgeving waarin je kunt leren én jezelf kunt ontwikkelen. Er is dus volop mogelijkheid om jouw kennis op peil te houden. Daarnaast is onze werksfeer informeel en bestaat er een goede werk-privé balans met flexibele werktijden.

Alle vacatures vind je op RUD Drenthe (vooruitindrenthe.nl). Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan vooral aan op Vooruit in Drenthe.

Binnen de RUD Drenthe maak je deel uit van het cluster I&A dat bestaat uit 12 enthousiaste professionals.

Wij bieden in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor één jaar. Bij gebleken geschiktheid en een goede klik wordt deze omgezet naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Het salaris (afhankelijk van kennis en ervaring) is gebaseerd op schaal 8 van de Cao SGO 2023 met een bruto maandsalaris van maximaal € 4.052,- bij een dienstverband van 36 uur.

Naast je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris en een thuiswerkvergoeding. Het IKB kan (maandelijks) worden ingezet voor bijvoorbeeld het kopen van vakantiedagen of het aanschaffen van een fiets.

Wie ben jij?

Jij bent stressbestendig, daadkrachtig en weet goed om te gaan met verschillende belangen. Je bent resultaatgericht en kunt goed samenwerken. Daarnaast heb je een uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.

Daarnaast vragen we:

 • Minimaal een afgeronde MBO opleiding niveau 4 richting IT.
 • Diverse IT certificering zoals ITIL/ BISL - Of bereid die te halen.
 • Kennis van en ervaring met het Microsoft Office 365 platform.
 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring.
 • Kennis van Topdesk is een pré.
 • Analytisch en probleemoplossend vermogen.
 • Goede communicatieve vaardigheden.
 • Je kunt goed zelfstandig werken.
 • Je hebt inlevingsvermogen.
 • Je hebt de bereidheid om aanvullende cursussen en opleidingen te volgen.

Wie zijn wij?

Bij de RUD Drenthe werken zo’n 200 gespecialiseerde medewerkers met kennis van en ervaring met milieuwetgeving. Inwoners en bedrijven van Drenthe kunnen op ons rekenen.  Dat moet ook, want we hebben te maken met een sterk veranderende omgeving waarin volop wordt geïnvesteerd en het milieu steeds meer aandacht krijgt. Wist je dat wij als omgevingsdiensten impact hebben op thema’s die dagelijks in de krant staan? Denk aan onderwerpen als energie, lucht en geluid. Vanuit onze taak als omgevingsdienst hebben we zorg voor een schone, veilige en duurzame leefomgeving. Nu én voor volgende generaties. Dit doen wij onder andere door middel van het houden van toezicht en het handhaven van de wettelijke milieuregels, door vergunningverlening en door onze twaalf gemeenten en de provincie te adviseren over verschillende milieuthema’s.

Werken bij de RUD Drenthe betekent werken bij een betrokken organisatie, die zich continu ontwikkelt en volop ambitie heeft. Daar kun jij onderdeel van uitmaken!

Ben je enthousiast?

Dan ontvangen we graag je sollicitatie!

Je motivatiebrief en cv kunnen tot en met 8 oktober 2023 worden verzonden via Vooruit in Drenthe.

De gesprekken zijn gepland op donderdag 19 oktober 2023. We vragen je hier rekening mee te houden.

Beschik je nog niet over de gevraagde vereisten, maar wél over een passende achtergrond, competenties of ambities? Stuur ons dan toch ook je motivatie. Als kennisorganisatie bieden we volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen. Wij gaan daarover graag met je in gesprek!

Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Erik de Jong, Informatiemanager/Senior Informatieadviseur I&A, via telefoonnummer 0592-754563.

 

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Wij hebben begrip voor acquisitie, maar zullen daar niet op ingaan.

Voor meer informatie over onze organisatie, zie www.ruddrenthe.nl