Junior medewerker archief

afdeling bedrijfsvoering, team archief (medewerker ICT/Techniek/Informatiebeheer/DIV)

tijdelijk, in principe voor 1 jaar

Werken bij de Rechtspraak betekent werken aan een rechtvaardige samenleving. Ook als junior medewerker archief draag je hier actief aan bij. 

Functieomschrijving

Je voert onderhoud uit aan (fysieke en digitale) archieven en beantwoordt vragen van belanghebbenden. Ook ben je verantwoordelijk voor het verzamelen, ordenen, rubriceren, ontsluiten en het beschikbaar stellen van informatie. Je zorgt voor de ontvangst, controle en het saneren van dossiers en archiefbescheiden en ordent digitale dossiers. Daarnaast lever je een bijdrage aan het gereed maken van dossiers voor overdracht of vernietiging en je handelt vragen en informatieverzoeken af. Je verzamelt tevens statistische cijfers, administreert en houdt de archiefbewegingen bij en kan hierover rapporteren.

Bedrijfsvoering

Bedrijfsvoering voert werkzaamheden uit die ondersteunend zijn aan het primaire proces. De afdeling bestaat uit de teams planning & control, communicatie, personeel & organisatie, functioneel beheer, secretariaat, facilitair beheer, archief, veiligheid en het informatiecentrum.

Team archief

Het team archief houdt zich bezig met het opslaan en verstrekken van informatie van papieren dossiers, het selecteren, schonen en inventariseren en aan de rijksarchieven overdragen van definitief te bewaren papieren en digitale dossiers en het verstrekken van algemene informatie en overzichten met betrekking tot de wettelijke archivering van dossiers.

Functie-eisen

Voor deze functie zijn we op zoek naar iemand die accuraat kan werken, klantgericht is en initiatief neemt. Van jou wordt gevraagd zowel in Leeuwarden als op de andere locaties Groningen en Assen inzetbaar te zijn. Om deze functie op goed niveau te kunnen uitoefenen, heb je ook nog:

  • mbo werk- en denkniveau;
  • SOD-1 module: documentenontsluiting ;
  • Ervaring met het werken in geautomatiseerde systemen;
  • Minimaal passieve beheersing van de Friese taal of de bereidheid tot het volgen van een cursus Fries verstaan en lezen.

Wij bieden

  • Het salaris bedraagt minimaal € 1.952,37 (aanloopschaal 4) en maximaal € 2.683,91 (schaal 5) bij een voltijds aanstelling;
  • Verlof van 144 + 21,6 wettelijke resp. bovenwettelijke vakantie-uren bij een werkweek van 36 uur;
  • Vakantiegeld 8% en eindejaarsuitkering 8,3%;
  • Pensioenopbouw volgens het ABP;
  • Goede regelingen voor ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en vergoeding woon-werkverkeer;
  • Ook heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Meer info

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Piet Tuik, archivaris, telefoonnummer 06-52834820 of Wim van der Draai, teamleider, telefoonnummer 06-21824202. Het bijbehorende functieprofiel is op te vragen via de afdeling P&O, .

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Dominique Lammers, adviseur werving&selectie op tel.nr. 06-21715525.

Solliciteren

Solliciteer via de button ‘solliciteren’ op de site van de rechtspraak tot 19 juli 2019. Dit geldt ook voor interne kandidaten. 

Deze functie wordt rechtspraakbreed en extern opengesteld, waarbij kandidaten met de verplichte VWNW-status voorrang hebben op andere kandidaten. Wanneer er geen rechtspraak VWNW-kandidaten zijn, zal de vacature breder opengesteld worden waarbij kandidaten vanuit het Rijk met de verplichte VWNW-status voorrang hebben op andere kandidaten. Indien je een VWNW-status hebt, geef dit dan duidelijk aan in je motivatie, kruis het betreffende vakje aan en voeg het besluit toe. Indien geen medewerkers met een voorrangspositie reageren, hebben RNN medewerkers voorrang op medewerkers die binnen het Rijk werkzaam zijn. Het gaat om een tijdelijke fulltime functie voor in principe 1 jaar.


Sollicitaties die via de P&O mailbox binnenkomen, worden niet meegenomen.De sollicitatiegesprekken worden in week 32 of 33 gevoerd. Er zal een selectie plaatsvinden op basis van brief, CV, ervaring en opleiding.
Online screening, bijvoorbeeld via zoekmachines en sociale netwerken, kan onderdeel zijn van het selectieproces.