Financieel Adviseur B

Heb jij hart voor klanten met complexe financiële behoeften?
Wij zoeken een Financieel Adviseur B voor 36 uur bij Rabobank Stad en Midden Groningen.

De functie
Als Financieel Adviseur B ondersteun je particuliere klanten en ondernemers in privé met complexe behoeften op het gebied van wonen, inkomen en vermogen. Je hebt een integrale benadering: je brengt de financiële situatie van de klant in kaart, achterhaalt de behoeften en doelen van de klant en vertaalt dit alles naar een passend advies. In je adviezen spelen klantwaarden, doelrisicoprofiel, fiscaliteit en sociale wetgeving een belangrijke rol.

Je werkt wisselend vanuit je specialisatie (Wonen of Inkomen & Vermogen). Je hebt een neus voor commerciële kansen in de markt en netwerken. Je analyseert leads in relatie tot het belang en de behoefte van de klant. Tot slot voel je je verantwoordelijk voor een goede en snelle afhandeling van klantvragen en eventuele klachten. Jij zet steevast met plezier die extra stap voor een goede verbinding met de klant.

De bank
Rabobank Stad en Midden Groningen is een lokale bank in Noord-Nederland en onderdeel van de Rabobank Groep. Als coöperatie zijn we geworteld in de Groninger samenleving. We streven naar de beste financiële dienstverlening voor onze klanten. Dat doen we met passie en plezier. We bedienen een dynamisch en veelzijdig werkgebied. Enerzijds is er Groningen-stad met de jongste bevolking van Nederland, innovatieve bedrijven, grote kennisinstellingen en een sterke dienstensector. Anderzijds zijn er de kernen Haren, Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Veendam met onder meer scheepvaart en industrie.  We zijn een energieke bank. Die energie krijgen we door onze klanten te verrassen.

Onze afdeling
Het streven van het segment Particulieren & Private Banking is dat klanten zelfverzekerd financiële keuzes kunnen maken en er daarbij nooit alleen voor staan. Of het nu gaat om dagelijkse bankzaken of belangrijke momenten in het leven van de klant. Anders gezegd: de klant mag verwachten dat we gewone dingen ongewoon goed doen en excelleren op de momenten die er toe doen. We willen dicht bij onze klanten staan, met een team van Adviseurs Dagelijkse Bankzaken, Financieel Adviseurs, Adviseurs Private Banking en Vermogensmanagers, waarvan jij onderdeel bent. Om dit waar te maken, werken we waar nodig met specialisaties.
 
Wij vragen

 • Je hebt een hbo-diploma met één tot drie jaar relevante werkervaring
 • Of je hebt je universitaire opleiding afgerond
 • Je werkt zelfstandig, efficiënt en effectief
 • Je bent creatief in het oplossen van klantproblemen en durft verantwoordelijkheid te nemen
 • Je bent flexibel, zowel op het gebied van vaardigheden als werktijden. Zo vind je het vanzelfsprekend om te werken op het tijdstip wat voor de klant het beste uitkomt, zoals ‘s avonds en in het weekend  

Je herkent jezelf in de twee kerncompetenties van de Rabobank, ‘Samenwerken’ en ‘Klantbelang centraal stellen’, en in de volgende competenties:

 • Resultaten realiseren
 • Contracterend ondernemen
 • Organiseren en monitoren

Wij bieden 

 • Een afwisselende, uitdagende functie met veel verantwoordelijkheid
 • Bij de Rabobank bieden we je een marktconform salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden
 • De functie is ingedeeld in functiegroep 7 (€2.696,61 tot €3.851,17). De hoogte van je salaris hangt af van je opleiding, kennis en ervaring

Solliciteren
Ben je geïnteresseerd? Stuur dan je motivatiebrief en CV voor 6 maart 2017 naar hrm.smg@rabobank.nl. Voor meer informatie kun je contact op nemen met Nynke Meerman, Manager Financieel Advies 050-5868610. Gesprekken vinden plaats op maandag 13 maart en donderdag 16 maart 2017.

Aanvullende informatie
In het kader van vacaturemanagement nemen we eerst de eventuele reacties van boventallige Rabobank-medewerkers en medewerkers die aangezegd zijn in behandeling. Medewerkers die als gevolg van de reorganisatie boventallig zullen gaan worden (maar nog niet (formeel) aangezegd zijn omdat het adviestraject met de OR nog niet is afgerond), worden tevens als voorrangskandidaat gezien. Vermeld daarom in je motivatiebrief of er sprake is van boventalligheid en per wanneer, zodat de voorrangspositie kan worden toegepast.

Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. We toetsen op basis van de ‘Regeling Screening Rabobank’ of nieuwe medewerkers voldoende betrouwbaar zijn om een functie bij de Rabobank te vervullen. Een individueel assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Word jij de Rabobank?