Teamcoördinator communicatie/ Strategisch communicatieadviseur

Ben jij een ervaren teamcoördinator en strategisch adviseur en ligt jouw hart bij het vak communicatie? Wil je werken in een leuk, professioneel team binnen een dynamische organisatie?

Lees dan gauw verder want wij hebben een leuke vacature!

Wat ga jij doen?
De naam zegt het al... je gaat leiding geven aan het team communicatie. Dit team bestaat uit ongeveer 15 mensen. Jij bent er om te zorgen voor een optimale samenwerking binnen het team. Maar naast teamcoördinatie ben je zelf ook als strategisch communicatieadviseur verantwoordelijk voor de strategische communicatie van de provincie. Je wordt zowel coördinator als adviseur dus!

Je gaat deel uitmaken van het managementteam van de afdeling, dit is het afdelingshoofd en de overige 4 teamcoördinatoren. In deze functie draag je jouw visie uit op de te verwachten ontwikkelingen binnen de communicatiewereld. Je zorgt ervoor dat de rest van de organisatie jouw team goed weet te vinden voor advies!

Een belangrijk onderdeel van deze functie is het vormgeven van teamontwikkeling en teambuilding binnen het cluster en alle HRM taken die daarbij horen, zoals:

 • Het voeren van gesprekken met medewerkers (wervingsgesprekken, het goede gesprek, verzuimgesprekken, aanspreken op werkzaamheden en gedrag);
 • Het eerste aanspreekpunt van medewerkers binnen het cluster;
 • Het coachen van medewerkers.

Daarnaast:

 • Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van  het communicatiebeleid door middel van beleidsontwikkeling en de financiële planning.
 • Je geeft strategisch communicatieadvies over complexe dossiers en projecten.
 • Je bent sparringpartner voor bestuurders, management en voor jouw collega's van het team.

Functie-eisen
Jij bent een inhoudelijke teamcoördinator! We vinden het in jouw voordeel werken als je ervaring hebt in het aansturen van een team en met het adviseren over strategische communicatie. Je deinst niet terug voor een lastig gesprek. Je bent voor jouw omgeving een kritische gesprekspartner en je geeft gevraagd en ongevraagd advies.  

Daarnaast vragen we:

 • Een WO werk- en denkniveau en daarbij is een opleiding op communicatiegebied niet onbelangrijk;
 • Kennis van en ervaring met strategische inzet van communicatie, dat betekent ook dat je gevoel hebt voor bestuurlijke verhoudingen en gevoeligheden in de maatschappij en media;
 • Je bent goed in het creëren van een hecht team en het stimuleren van een positieve sfeer.

Dit wordt jouw afdeling
Je komt terecht op de afdeling Bestuur, Juridische zaken en Communicatie. Deze afdeling ondersteunt het bestuur, de directie en organisatie met strategisch advies, coaching en uitvoering op het gebied van bestuur, juridische zaken en communicatie. Op professionele wijze ondersteunen wij de opgaven in de organisatie. Dit doen we gedreven, betrekken onze omgeving en sturen op resultaat.

Wat bieden wij?

 • Een mooie functie met veel verantwoordelijkheid. Wij bieden een aanstelling voor een jaar die - bij goed functioneren - wordt omgezet in een vaste aanstelling na dit jaar.
 • Een werkweek van 40 uur per week, inclusief 4 uur opbouw ATV per week.
 • Een salaris tussen de € 4.068,- en € 5.812,- (functieschaal 13) bruto per maand bij een volledig dienstverband. Afhankelijk van jouw kennis en ervaring zal je ingeschaald worden.
 • Bovenop je salaris ontvang je 22,37% Individueel KeuzeBudget (IKB).
 • Vergoeding van woon-werkverkeer van 75%.

Aandacht voor persoonlijke  ontwikkeling  vinden  we belangrijk. Iedere medewerker heeft bij ons de beschikking over een persoonlijk ontwikkel budget van € 5.000,- per vijf jaar.

Nog vragen?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Gea Boerma, afdelingshoofd, op tel. Nr. 050 - 316 4753. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met P&O, Gine Luinge, tel. 050 - 316 4345

Goed om te weten

 • Jouw sollicitatie met cv ontvangen wij graag uiterlijk maandag 22 april 2019.
 • De sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdag 10 mei.
 • Solliciteren kan via deze link. 

Deze vacature wordt uitsluitend intern en bij deelnemers van de Noorderlink-organisaties uitgezet. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.