Senior Beleidsmedewerker Cultuur

Waarom hebben we jou nodig?

Binnen de afdeling Economie, Cultuur en Projectfinanciering is er een vacature voor een Senior Beleidsmedewerker Cultuur.

Jij neemt het voortouw bij de doorontwikkeling van een visie en beleid voor amateurkunst en cultuureducatie in de provincie Groningen. Dit doe je in nauwe samenwerking met collega's en betrokkenen binnen en buiten de provinciale organisatie. Hierbij werk je vooral 'van buiten naar binnen', vertaalt de maatschappelijke signalen en ontwikkelingen in beleid en maak je een inschatting hoe beleid doorwerkt in de praktijk. Daarnaast ben je contactpersoon voor het programma Agefriendly cultural region en voor het beleid voor de amateurkunst in Groningen. In dat kader ben je ook aanspreekpunt voor de (subsidie-)relatie met de steunfunctie amateurkunst. 

Het projectleiderschap van de regeling Incidenteel Cultuurbudget (ICB) wordt tegen het eind van 2018 onderdeel van jouw functie. Het ICB heeft een looptijd van 2017-2020 en verstrekt, na interne beoordeling, subsidies op aanvraag. Als projectleider onderhoud je het contact met (mogelijke) aanvragers, adviseert hen over de procedure en licht de beoordelingscriteria toe.

Het accounthouderschap met een aantal musea waarmee wij een subsidierelatie hebben is ook een onderdeel van jouw functie. Naast het onderhouden van de noodzakelijke contacten en de subsidiecyclus informeer je de portefeuillehouder cultuur. Annex hieraan ben je ook contactpersoon voor het museumbeleid van de provincie Groningen, ook in relatie met landelijk museumbeleid.

Wat breng je mee?

 • Academisch werk- en denkniveau;
 • Meerjarige ervaring met het beleidsveld cultuur;
 • Een actueel netwerk in het veld, dan wel het vermogen dit snel te verwerven;
 • Politiek-bestuurlijke sensitiviteit;
 • Je bent proactief en flexibel;
 • Doel- en resultaatgericht, daadkrachtig in het handelen;
 • Stressbestendig en in staat goed samen te werken;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in woord als op schrift.

De provincie Groningen is jouw werkplek

Jouw vak oefen je grotendeels uit vanuit ons provinciehuis, aan de voet van de Martinitoren in het hart van de stad Groningen. Samen met 800 collega’s werken we aan de ontwikkeling van onze mooie provincie.

De afdeling Economie, Cultuur en Projectfinanciering houdt zich bezig met de voorbereiding, ontwikkeling en uitvoering van het economisch- en cultuurbeleid van de provincie. De afdeling staat voor het creëren van optimale randvoorwaarden voor een goede economische en culturele ontwikkeling en het terugdringen van de werkloosheid. Daartoe levert de afdeling het economische en culturele aspect in de provinciale beleidsplannen en visies. De afdeling geeft daarnaast invulling aan onder andere regionaal- economische programma's, de cultuurnota, het landbouwbeleid, de toerismevisie en het evenementenbeleid door het mede-ontwikkelen en subsidie gereed maken van projecten, het inzetten van subsidies, het geven van opdrachten en prijzen en het ondersteunen van instellingen. De subsidie-expertise wordt tevens ingezet voor majeure integrale concernprojecten.

Dit verdien jij

 • Een leuke, uitdagende functie voor de duur van één jaar, met uitzicht op vast;
 • Een 32-urige werkweek, opgebouwd uit 28,8 salarisuren en 3,2 ATV-uren;
 • Een bruto maandsalaris tussen € 3.287,- en € 4.696,- (schaal 11).  Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring.
 • Individueel Keuze Budget van 22,37% bovenop je salaris.
 • Reiskostenvergoeding op basis van openbaar vervoer (75% wordt vergoed).

Anoniem solliciteren

De provincie Groningen doet een proef met anoniem solliciteren. Vanaf 1 januari behandelen wij zes maanden lang alle binnenkomende sollicitaties anoniem. De achtergrond van de sollicitant blijft onbekend. Alles waar de identiteit van de sollicitant uit kan worden opgemaakt laten we achterwege. Zie voor meer informatie over anoniem solliciteren onze website.

Goed om te weten

 • Solliciteren kan tot en met 26 maart 2018  via www.provinciegroningen.nl/vacatures.
 • Voor vragen over de inhoud van de vacature of de procedure kun je mailen naar vacatures@provinciegroningen.nl Vanwege de proef anoniem solliciteren kun je helaas niet bellen.
 • Voor deze functie heb je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig.
 • Deze vacature wordt intern en extern uitgezet.
 • Sollicitatiegesprekken staan gepland op 10 april 2018.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.