Projectleider nieuw energiesysteem

Wij zoeken een ervaren en zelfstandige projectleider voor het project Energiesysteem 2.0, internationalisering en kennis. Dit project valt binnen het Programma Energietransitie 2016 - 2019. Wij zetten met dit programma in op het versnellen van de energietransitie, het betrekken van de maatschappij bij deze transitie en op economische structuurversterking vanuit het thema energie. Dit doen we aan de hand van drie programmalijnen:

 1. Energiebesparing
 2. Productie van duurzame energie
 3. Energiesysteem 2.0

Door de toename van duurzame energieproductie ontstaan pieken en dalen in het stroomaanbod. Het verbruik en/of het systeem moet hierop worden afgestemd. De aanpassingen die hiervoor nodig zijn leiden tot een nieuw Energiesysteem. Onderwerpen die hierbij aan de orde zijn variëren van lokale smart grids tot een internationaal Noordzee-netwerk. De doorontwikkeling van het kenniscluster tot belangrijke kennisbron voor het regionale energie-MKB (o.a. Energy Academy Europe) en vertegenwoordiging van de provincie in internationale context (Noord-Duitsland en EU) behoort ook tot het werkveld.

Projectleider Nieuw Energiesysteem
Het programma Energietransitie 2016-2019 en daarmee ook het project Energiesysteem 2.0, kennis en internationalisering bevindt zich in het laatste jaar van zijn looptijd. Het werk van de beoogd projectleider betreft het uitvoeren van het projectplan, begeleiden, monitoren, coördineren en ondersteunen van/ afstemmen met reeds lopende projecten. Wat jij gaat doen in deze functie:

 • De concrete realisatie van smart grids projecten in de provincie, bijvoorbeeld in energie neutrale dorpen;
 • Bevorderen van de samenwerking met Duitsland, met name met Niedersachsen.
 • Je onderhoudt contacten met de (MKB-) bedrijven die met producten en/of diensten op het gebied van bijvoorbeeld smart grids, domotica, sensoren en ICT werken aan het Elektrisch Systeem 2.0;
 • Je werkt samen met en verzorgt de bestuurlijke advisering over Energy Academy Europe & Energy College;
 • Je ondersteunt bestuurders bij hun werk voor de Noordzee commissie en het Comité van de Regio's in Brussel.

Deze werkzaamheden voer je uit in nauw contact met de overige projectleiders op het gebied van warmte, energiezuinige dorpen en het team energiesysteem.

Wat vragen wij?
Wij zoeken een zelfstandige, daadkrachtige en ervaren projectleider met ervaring in Europese samenwerking en kennis van Europese programma's. Je bent goed in staat om vanuit een regionaal netwerk kansen in Europa te grijpen en hier een vervolg aan te geven. Je werkt taakgericht vanuit de specifieke rol van de provincie en zoekt naar kansen voor het nieuwe Energiesysteem, maar je hebt ook oog voor Europese kansen op het gebied van energiebesparing en duurzame energie.

Verder:

 • Beschik je over een WO werk- en denkniveau met een relevante opleiding.
 • Je hebt een aantal jaren ervaring in de functie van projectleider.
 • Je hebt een goed netwerk en je kunt deze goed onderhouden. Jouw communicatieve vaardigheden zijn uitstekend, zowel in het Nederlands als in het Duits en Engels.
 • Je bent in staat om verbinding te leggen tussen verschillende onderwerpen en afdelingen.

Dit hebben wij te bieden
In deze functie wordt je onderdeel van de afdeling Economie, Cultuur en Projectfinanciering. 

 • De functie is voor één jaar:
 • Een 40-urige werkweek, inclusief 4 uren opbouw ATV;
 • Een bruto voltijd maandsalaris tussen de € 3.287,- en € 4.696,- in functieschaal 11. Afhankelijk van jouw kennis en ervaring wordt je ingeschaald.
 • Bovenop jouw salaris ontvang je 22,37% Individueel KeuzeBudget (IKB).
 • Reiskostenvergoeding van 75% o.b.v. Openbaar Vervoer.

Aandacht  voor  persoonlijke  ontwikkeling  vinden  we belangrijk. Iedere medewerker heeft bij ons de beschikking over een persoonlijk ontwikkel budget van € 5.000,- per vijf jaar.

Antwoord op je vragen
Inhoudelijke vragen? Bel Desmond de Vries, programmamanager Energietransitie, tel. 050-316 4177. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met personeelsadviseur Gerwin de Boer, tel. 050-316 4204.

Solliciteren

 • Solliciteren kan tot en met 28 april 2019 via deze link
 • Voor deze functie heb je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig.
 • Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet.     

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld