Beleidsmedewerker Cultuur (1 fte)

De afdeling Economie, Cultuur en Projectfinanciering houdt zich bezig met de voorbereiding, ontwikkeling en uitvoering van het economisch en cultuurbeleid van de provincie. Ze brengt het economische en culturele aspect in de provinciale beleidsplannen en visies in en houdt zich bezig met het creëren van optimale randvoorwaarden voor een goede economische en culturele ontwikkeling en het terugdringen van de werkloosheid. De afdeling geeft daarnaast invulling aan regionaal- economische programma's, de uitvoering van de cultuurnota 2017-2020, de sportnotitie, de toerismevisie en het evenementenbeleid door het mede-ontwikkelen en subsidiegereed maken van projecten, het inzetten van subsidies, het geven van opdrachten en prijzen en het ondersteunen van instellingen. De subsidie-expertise wordt tevens ingezet voor majeure integrale concernprojecten. 

Wat vragen wij?

Binnen de afdeling Economie, Cultuur en Projectfinanciering is een vacature beschikbaar voor een Beleidsmedewerker Cultuur. Deze functie is ondergebracht in het cluster Cultuur, Toerisme en Sport. De functie inhoud bevat de volgende onderdelen:

De Beleidsmedewerker levert beleidsmatige en ondersteunende bijdragen ten behoeve van de beleidsontwikkeling binnen het cluster voor het onderdeel cultuur. De werkzaamheden hebben o.a. betrekking op de structurele subsidierelaties met culturele instellingen, ondersteuning bij diverse incidentele subsidieregelingen en op de organisatie van de culturele opdrachten en cultuurprijs. Het betreft een functie waarin een beginnende beleidsmedewerker ervaring op kan doen in dit vakgebied.

De functie-eisen zijn:

  • HBO werk- en denkniveau;
  • affiniteit met het werken in een politiek-bestuurlijke omgeving;
  • affiniteit met het werkveld cultuur;
  • proactief en flexibel;
  • stressbestendig;
  • goede communicatieve en contactuele eigenschappen;
  • doel- en klantgericht handelen is van belang.

Het gevraagde competentieprofiel: doelgericht handelen, klantgerichtheid, netwerkvaardigheid, integraal werken, probleemanalyse en conceptuele flexibiliteit. 

Wat bieden wij?

Het salaris bedraagt, afhankelijk van kennis en ervaring, maximaal € 3.545,81 (functieschaal 9)  bruto per maand bij een volledig dienstverband.  Bovenop jouw salaris ontvang je 21,62% Individueel KeuzeBudget (IKB). 

De aanstelling is voor 1 jaar met mogelijke verlenging van 2 jaar en betreft 36 uren per week (feitelijke werktijd 40 uur per week inclusief 4 uur opbouw ATV). De organieke functiebeschrijving is Beleidsmedewerker.   

Informatie

Voor meer informatie over de functie kun je vanaf 24 oktober contact opnemen met mevr. Monique Antonis, Coördinator cluster Cultuur, Toerisme en Sport, tel. 050 - 316 4312. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met dhr. Gerwin de Boer, P&O-medewerker, tel. 050 - 752 7100. 

Sollicitatie

Jouw sollicitatie met cv ontvangen wij graag uiterlijk 30 oktober 2016. Solliciteren kan via deze link. Het sollicitatiegesprek staat gepland op 16 november 2016. Een assessment behoort tot de mogelijkheden.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten van de provincie Groningen volgens de 'procedure werving en selectie provincie Groningen' voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.