Medewerker Gebiedsontwikkeling

prolander

Prolander werkt aan het landschap van Drenthe en Groningen

Samen met andere partijen werken wij aan gebiedsontwikkeling. Onze belangrijkste taak is de realisatie van het Natuurnetwerk Nederland. Doel van dit netwerk is om natuurgebieden te versterken en te verbinden met elkaar. Hierbij zoeken we oplossingen waarmee niet alleen de natuur, maar ook de omringende landbouw toekomst heeft. Ook andere doelen zoals realiseren van waterberging, bevorderen van recreatie en versterking van het landschap nemen we mee. Daarbij hebben we duurzaamheid hoog in het vaandel. Kijk voor meer informatie op onze website: www.prolander.nl.

Voor de realisatie van onze projecten zoeken wij per direct en voorlopig voor de periode van 1 jaar een 

Medewerker Gebiedsontwikkeling
1,0 fte (36 uur per week, standplaats Assen) 

Wil je graag aan de slag met Subsidiestelsel Natuur en Landschap (SNL)? Ben jij in staat om SNL-regelingskennis toe te passen in je adviserende rol naar particulieren en agrarische ondernemers? Heb jij praktische kennis van de natuur waarmee je realisatie- en investeringsplannen kan beoordelen? Staan jouw politieke antennes altijd aan en weet je deze signalen om te zetten in adviezen en acties? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functie
Als medewerker gebiedsontwikkeling werk je in een team onder aansturing van een projectleider. Buiten en binnen Prolander zorg je met je collega’s dat er inhoudelijke voortgang is: je onderneemt en verbindt.

Taken
De belangrijkste taken van de medewerker gebiedsontwikkeling zijn:
-     Werkzaamheden in de uitvoering van de SNL
-     Geeft voorlichting over SNL aan zowel individuen als aan groepen
-     Beoordeelt SNL aanvragen op effectiviteit en efficiëntie in het realiseren van natuurdoelen
-     Inhoudelijke aanvraagbegeleiding Subsidie Kwaliteitsimpuls Natuur en Landschap (SKNL / particulier natuurbeheer
-     Levert op basis van regelingskennis een bijdrage aan gebiedsprocessen en specifieke opdrachten van Prolander

Het werkterrein
Bij het inrichten en beheren van (natuur)gebieden spelen vele partijen een rol; overheden, terreinbeheerders, maatschappelijke organisaties, ondernemers en inwoners, elk met hun eigen belangen. Prolander is de spil tussen deze partijen en verbindt de verschillende belangen.

Wij vragen
Een medewerker gebiedsontwikkeling met:
-     HBO/HBO+ denk- en werkniveau op het gebied van bos- en natuurbeheer, gebiedsontwikkeling en/of omgevingsmanagement
-     Kennis van en ervaring met het uitvoeren van natuurbeleid is een pré
-     Initiatief, overtuigingskracht en flexibel gedrag
-     Gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen
-     Een open en verbindende, communicatieve manier van werken
-     Rijbewijs B

Kernwaarden
Prolander heeft als kernwaarden Bevlogen, Ondernemend, Resultaatgericht en Verbindend. Van de medewerker gebiedsontwikkeling wordt verwacht dat hij of zij zich herkent in deze kernwaarden en deze actief uitdraagt.

Wij bieden
Werken bij Prolander betekent in een organisatie werken aan maatschappelijke vraagstukken die iets betekenen voor de Drentse en Groningse samenleving. Jouw werk is afwisselend en uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden veel aandacht aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Naast goede secundaire arbeidsvoorwaarden bieden wij afhankelijk van je ervaring, voor deze functie een salaris van maximaal € 55.145,-- bruto per jaar bij een 36-urige werkweek (functieschaal 9, norm 1 januari 2019). Dit is inclusief het Individueel Keuze Budget.

Deze vacature betreft een tijdelijke functie voor de periode van 1 jaar. Prolander volgt de arbeidsvoorwaarden van de provincie Drenthe.

Meer informatie
Wil je meer informatie over de functie, dan kun je daarover contact opnemen met Petra Smid, teamleider, telefoonnummer 06 - 21 572 706. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Johan Werkman, HRM-adviseur, telefoonnummer: 0592 – 36 55 55.

Geïnteresseerd?
Je sollicitatiebrief met curriculum vitae kun je sturen naar werkenbij@drenthe.nl. Je brief dient uiterlijk woensdag 1 mei 2019 in ons bezit te zijn. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 16 mei 2019.

Deze vacature wordt tegelijk intern (medewerkers van Prolander en de provincies Drenthe en Groningen) en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne medewerkers voorrang.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.