Jurist met kennis van bouwrecht en aanbesteden

Drenthe geeft je de ruimte!       

Vol met ambities om Drenthe optimaal bereikbaar te maken en te houden, zijn wij op zoek naar een

Jurist met brede/grondige kennis van bouwrecht en aanbesteden
1,0 fte (36 uur per week)

Bijt jij je graag vast in complexe bouwrechtelijke vraagstukken en geschillen en weet jij van daaruit tot oplossingen te komen? Voel je je thuis in het werkveld van aanbestedingen van wegen en vaarwegen? Houd je van de dynamiek in een politieke werkomgeving, waarin het privaatrecht een belangrijke plaats inneemt? Dan zoeken we jou!

Jouw functie
Binnen het team Assetmanagement Wegen- en Vaarwegen (AWV) neem jij als jurist een belangrijke  plaats in, met name op het gebied van bouw- en aanbestedingsrecht. Je hebt een zwaarwegende sturende, adviserende en soms beslissende rol als het gaat om (complexe) bouwrechtelijke vraagstukken en/of geschillen en je adviseert Wegen en Vaarwegen bij het aanbesteden van werken, leveringen en diensten.

Daarnaast fungeer je binnen AWV als jurist op het gebied van het contracten- en aansprakelijkheidsrecht. Je weet (nieuwe) Europese en Nationale wetten en regels te vertalen naar provinciale regelgeving. Bij verzekeringsaangelegenheden weet jij een adviserende en controlerende rol te vervullen. Je toetst bestaand beleid aan juridische ontwikkelingen, inventariseert de mogelijke consequenties en adviseert over aanpassingen en gevolgen.

Jouw profiel

  • Aantoonbaar HBO-werk- en denkniveau op juridisch gebied
  • Brede kennis van het Europees en Nederlands recht met minimaal drie jaar aantoonbare werkervaring op het gebied van bouw- en aanbestedingsrecht
  • Kennis van het verzekeringsrecht is een pré
  • Politieke en bestuurlijke sensitiviteit
  • Stressbestendig
  • Goede sociale en adviesvaardigheden

Jij bent
Iemand die resultaatgericht werkt. Je volgt de maatschappelijke en juridisch inhoudelijke ontwikkelingen van jouw vakgebied  op de voet en hebt gevoel voor politieke verhoudingen. Het is voor jou vanzelfsprekend om proactief samenwerking te zoeken binnen het eigen  team, de organisatie en de omgeving. Daarbij durf je initiatief te nemen en opereer je sturend en richtinggevend. Je onderhoudt  intensief jouw in- en externe netwerk met bijvoorbeeld aanbestedingsjuristen uit andere teams, advocaten en andere overheden.

Jouw werkterrein
Bij het bepalen van de strategische kaders voor onze provinciale infrastructuur zorgt het  team Assetmanagement Wegen en Vaarwegen (AWV) voor de programmering en heeft zij onder meer op juridisch gebied een adviserende, sturende en ondersteunende rol.

Wij bieden
Werken bij de provincie Drenthe betekent werken aan maatschappelijke vraagstukken die iets betekenen voor de Drentse samenleving. Je werk is afwisselend en uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Naast een moderne werkomgeving en goede secundaire arbeidsvoorwaarden bieden wij, afhankelijk van ervaring, voor deze functie een salaris inclusief het Individueel Keuze Budget maximaal € 66.338,-- bruto per jaar bij een 36-urige werkweek (salarisschaal 11; norm 1 april 2016; functienaam JU-1100 juridisch medewerker beleidsresultaten).

Meer informatie?
Wil je meer weten over de functie, dan kun je contact opnemen met teamleider a.i. Gerrit Jansen, via (0592) 36 55 55. Inhoudelijke vragen kun je stellen aan Henriëtte van den Brink via (0592) 36 55 55. Wil je meer informatie over de sollicitatieprocedure dan kun je contact opnemen met Geertje Woldring, medewerker P & O, via (0592) 36 55 55.

Solliciteren?
Je sollicitatiebrief en CV kun je richten aan het college van gedeputeerde staten van Drenthe en sturen naar werkenbij@drenthe.nl Je brief dient uiterlijk woensdag 7 juni 2017 in ons bezit te zijn.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.