Junior Programmamanager

prolander

Prolander werkt aan het landschap van Drenthe en Groningen

Samen met andere partijen werken wij aan gebiedsontwikkeling. Onze belangrijkste taak is de realisatie van het Natuurnetwerk Nederland. Doel van dit netwerk is om natuurgebieden te versterken en te verbinden met elkaar. Hierbij zoeken we oplossingen waarmee niet alleen de natuur, maar ook de omringende landbouw toekomst heeft. Ook andere doelen zoals waterberging, recreatie en landschap nemen we mee. Daarbij hebben we duurzaamheid hoog in het vaandel. Kijk voor meer informatie op onze website: www.prolander.nl.

Wij zoeken voor de versterking van ons programmamanagement per direct een resultaatgerichte, ondernemende, verbindende en inspirerende 

Junior Programmamanager

0,8 – 1,0 fte (30,4 – 36 uur per week); standplaats Assen

Als junior programmamanager werk je in een centrale positie aan een groot en veelzijdig programma met maatschappelijke relevantie. Je werk is extern gericht wanneer je dossiers trekt, en intern ben je verantwoordelijk voor de organisatie van de sturing- en verantwoordingsprocessen. Je hebt een scherp oog voor hoe Prolander haar opdrachten uitvoert en je onderzoekt of dat beter/sneller kan. Je hebt lef, ziet kansen en je houdt van aanpakken. Je werkt nauw samen met de programmamanager en de adjunct.

Wat ga je doen?

 • Je pakt complexe dossiers en/of bestuurlijk gevoelige onderwerpen op, je bent daar soms ook de inhoudelijk trekker van en je kunt erover adviseren
 • Je zorgt dat er heldere (jaar)afspraken komen met planning, resultaten, financiering, urenbesteding en risico’s
 • Met informatie van de projectleiders vorm je je een beeld van de programma-voortgang en aandachtspunten daarbij en je adviseert daarover
 • Je bent een sparringpartner over inhoud en werkwijze van het programma
 • Je komt met verbetervoorstellen en kunt nieuwe werkvormen introduceren, bijvoorbeeld voor kwaliteitsborging

Wat vragen wij?

 • Een relevante opleiding op HBO+ of academisch niveau
 • 3 – 5 jaar werkervaring, bij voorkeur in de (stedelijke) gebiedsontwikkeling
 • Creativiteit: buiten de lijntjes kijken en dat zo nodig binnen de lijntjes brengen
 • Daadkracht: je pakt aan, je ontzorgt en brengt zaken verder
 • Gevoel voor feiten/cijfers en duiding daarvan
 • Een open, communicatieve manier van samenwerken
 • Goede adviesvaardigheid en schrijfvaardigheid
 • Ondernemend: je signaleert (business)mogelijkheden die je zelf actief beïnvloedt en je durft verantwoorde risico’s te nemen

Wat bieden wij?

Junior programmamanager is een plek om je kwaliteiten te laten zien en te ontwikkelen in het management van een omvangrijk programma dat volop in ontwikkeling is. Deze functie is zeker geen eindfunctie: in gezamenlijkheid gaan we een plan maken om je ontwikkeling vorm en inhoud te geven. Wij bieden in eerste instantie een aanstelling aan voor één jaar die we, bij gebleken geschiktheid, ongewijzigde omstandigheden en een goede wederzijdse match, omzetten naar een dienstverband voor onbepaalde tijd. Naast goede secundaire arbeidsvoorwaarden bieden wij, afhankelijk van jouw ervaring, voor deze functie een salaris inclusief het Individueel Keuze Budget van maximaal € 70.691,-- bruto per jaar bij een 36-urige werkweek (salarisschaal 11, norm 1 januari 2019). Je wordt aangesteld bij de Gemeenschappelijk Regeling Prolander. Prolander hanteert dezelfde arbeidsvoorwaarden als de provincie Drenthe.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de inhoud van de functie dan kun je contact opnemen met Edwin Bos, programmamanager, via (0592) 36 51 61. Heb je vragen over de procedure dan kun je contact opnemen met Johan Werkman, HRM-adviseur, via (0592) 36 55 55. 

Geïnteresseerd?

Je sollicitatiebrief met CV kun je sturen naar werkenbij@drenthe.nl Je brief dient uiterlijk 7 mei 2019 in ons bezit te zijn. De sollicitatiegesprekken staan gepland op 16 mei 2019. We verwachten dat je je aan het begin van het gesprek kort presenteert.

Deze vacature wordt tegelijk intern (medewerkers van Prolander en de provincies Drenthe en Groningen) en extern opengesteld. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.