Civieltechnisch projectleider

Deze vacature wordt tegelijkertijd in- en extern opengesteld, waarbij interne kandidaten een voorrangspositie hebben. 

Prolander werkt aan het landschap van Drenthe en Groningen

Prolander is dé provinciale uitvoeringsorganisatie die het landelijk gebied in de provincies Drenthe en Groningen tot ontwikkeling brengt. Onze kernactiviteit is het uitvoeren van provinciaal beleid door het realiseren van concrete gebiedsprojecten. Samen met bewoners, overheden en belanghebbenden zorgen wij dat projecten worden gerealiseerd. Onze belangrijkste taak is de realisatie van het Natuurnetwerk Nederland (voorheen Ecologische Hoofdstructuur). Vaak in combinatie met andere doelen zoals waterberging, recreatie en verbetering van de landbouw.

Voor de realisatie van onze projecten zoeken wij per direct een enthousiaste en resultaatgerichte

 Civieltechnisch projectleider

0,89 - 1,0 fte (32 - 36 uur per week; standplaats Assen)

Is onderhandelen met aannemers en ingenieursbureaus jou op het lijf geschreven? Realiseer jij plannen vanaf de aanbestedingsstrategie via de uitvraag, de gunning tot en met de oplevering? Snap jij contractmanagement? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De functie

Als civieltechnisch projectleider voer je veelal zelfstandig je werkzaamheden uit, onder aansturing van een integraal projectleider en binnen een groter project. Je zorgt ervoor dat het plan op papier door ingenieursbureaus worden uitgewerkt en door aannemers worden gerealiseerd. Hierbij zoek je naar kansen om - samen met de inkoopexpert - innovatieve contractvormen toe te passen. Daarbij los je op kantoor en in het veld op wat er moet worden opgelost om het werk binnen tijd, geld en kwaliteit te realiseren. Dat doe je binnen de regels van het spel en in overleg met de opdrachtgevers, de stakeholders en de financiers waar wij mee werken. Je geeft volwaardig partij aan de aannemer die het buiten moet maken. Daarnaast adviseer je de integraal projectleider op de civieltechnische kant van het project.

Je werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • het tot uitvoering brengen van een inrichtingsplan/ontwerp;
 • het in samenwerking met de inkoper bepalen van de aanbestedingsstrategie;
 • het onderhandelen met partijen om tot een oplossing te komen met daarin de nodige strakheid zonder de verbinding te verliezen;
 • inhoudelijk beoordelen van de civieltechnische onderdelen van bestekken;
 • het inbrengen van civieltechnische kennis in planvorming en uitvoering.

 Jouw profiel

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau bij voorkeur op gebied van civiele techniek;
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare kennis en ervaring met het toepassen van civieltechnische oplossingen en het aansturen van civieltechnische projecten;
 • Aantoonbare ervaring met (innovatieve) contractvormen als RAW, UAV-gc , EMVI en BVP;
 • Aantoonbare kennis en ervaring met gebiedsontwikkelingsprocessen in bij voorkeur het landelijk gebied;
 • Goede kennis van projectmatig werken;
 • Analytisch inzicht.

 Kennis en ervaring met het onderstaande is een pré:

 • Opleiding Nevi 1 of vergelijkbaar kennisniveau;
 • Ervaring met Europese aanbestedingsregels;
 • Kennis en ervaring met het opstellen en/of beoordelen van SSK-ramingen.

Om de functie goed te kunnen uitvoeren ben je resultaatgericht, flexibel en gericht op samenwerken. Tevens beschik je over goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden. Je bent omgevingsbewust, pro- actief en in staat om zelfstandig en zakelijk een oordeel te vormen in verschillende situaties.

Wij bieden

Werken bij Prolander betekent in een nieuwe organisatie werken aan maatschappelijke vraagstukken die iets betekenen voor de Drentse en Groningse samenleving. Jouw werk is afwisselend en uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden veel aandacht aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Naast een vernieuwende werkomgeving en goede secundaire arbeidsvoorwaarden bieden wij, afhankelijk van jouw ervaring, voor deze functie een salaris van maximaal € 56.740,--  bruto per jaar bij een 36-urige werkweek (functieschaal 10, norm 1 april 2016). Dit is inclusief het Individueel Keuze Budget.

Je wordt aangesteld bij de Gemeenschappelijk Regeling Prolander. Prolander hanteert dezelfde arbeidsvoorwaarden als de provincie Drenthe.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de functie, dan kun je contact opnemen met Arne Swart, programmamanager, via telefoonnummer 06 - 1093 5286. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Leon Zijlstra, HRM-adviseur, via telefoonnummer (0592) 36 55 55.

Geïnteresseerd?

Je sollicitatiebrief met CV kun je richten aan Jan van Erp, teamleider en sturen naar werkenbij@drenthe.nl. Je brief dient uiterlijk 11 december 2016 in ons bezit te zijn. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 20 december 2016.

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.