Ambtelijk secretaris Faunabeheer Eenheid

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben kandidaten van binnen Prolander en de provincies Groningen en Drenthe voorrang.

 prolander

Prolander werkt aan het landschap van Drenthe en Groningen
Prolander is dé provinciale uitvoeringsorganisatie die het landelijk gebied in de provincies Drenthe en Groningen tot ontwikkeling brengt. Onze kernactiviteit is het realiseren van natuur- en plattelandsprojecten. Samen met bewoners, overheden en belanghebbenden zorgen wij dat projecten worden gerealiseerd. Naast onze hoofdtaak, de realisatie van het Natuurnetwerk Nederland (voorheen Ecologische Hoofdstructuur), verzorgt Prolander ook een belangrijke rol in het Faunabeheer in beide Provincies.

Voor de realisatie van onze opdrachten zoeken wij voor een periode van vooreerst 1 jaar een enthousiaste, resultaatgerichte, samenbindende en inspirerende

Ambtelijk secretaris Faunabeheer Eenheid
1,0 fte (36 uur per week; standplaats Assen)

Ben jij inspirerend en verbindend en sta je voor je zaak? Ken jij de wereld van de wildbeheerders en de regelgeving die daar bij hoort? Zie jij een combi van gangmaker, bestuursadviseur en coördinator van een klein team helemaal zitten? Staan jouw politieke antennes altijd aan en weet je deze signalen om te zetten in adviezen en acties? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

De functie
De vacature betreft een specifieke taak-invulling van de functie Senior medewerker gebiedsontwikkeling. Als ambtelijk secretaris van het bestuur van de Faunabeheer Eenheid Drenthe ben je binnen Prolander verantwoordelijk voor het Faunaloket Drenthe. Je bereidt adviezen voor richting zowel FBE-bestuur als het bevoegd gezag. Je onderhoudt contacten met zowel het FBE-bestuur als met de provincie. Daarnaast speel je een centrale rol tussen de verschillende Wildbeheereenheden, de terrein beherende natuurorganisaties, particuliere grondeigenaren en de agrarische sector. Je staat voor het belang van het FBE-bestuur en bent verantwoording verschuldigd aan het FBE-bestuur. Ook draag je zorg voor de beheerplanvorming, gerelateerd aan de Wet natuurbescherming. Richting het FBE-bestuur voed je de bestuursvergaderingen, zorg je voor de uitvoering van besluiten en rapporteer je over de voortgang.

Ambtelijk secretaris FBE Drenthe is hooguit een ‘halve’ functie; je wordt als senior medewerker gebiedsontwikkeling ook ingeschakeld bij andere taken en werkzaamheden binnen Prolander. Medio 2018 is het denkbaar dat ambtelijk FBE-secretaris bij Prolander opschuift richting fulltime omdat dan tevens de FBE Groningen zal worden ondersteund.

Taken en werkzaamheden
De belangrijkste taken en werkzaamheden van de ambtelijk secretaris zijn:

  • Voorbereiden en opstellen van de agenda van het FBE-bestuur en zorgen dat besluiten worden uitgevoerd;
  • Adviseren van het FBE-bestuur en van de provincie;
  • Coördineren van het Faunaloket Drenthe (circa 1,5 fte) en de bijbehorende werkzaamheden zoals die aan Prolander zijn toebedeeld;
  • Organiseren van de afstemming tussen de provinciale verantwoordelijkheden en de bevoegdheden en de taken van de FBE met inachtneming van de rol en positie van Prolander;
  • Onderhouden van contacten met het netwerk;
  • Zowel richting ambtelijk FBE-secretariaat als richting je andere werkzaamheden bij Prolander: je werkt zo veel mogelijk projectmatig met projectplannen die zijn afgestemd met de opdrachtgever en SMART zijn. Plannen, organiseren en uitvoeren van je werk doe je in dit stramien. Je stuurt op resultaten met behulp van voortgangsrapportages en door risico’s en complicaties in beeld te brengen en oplossingen daarvoor te genereen. Soms ben je trekker, soms meewerkend voorman, soms doe je een klus alleen.

Wij vragen
Een daadkrachtige en creatieve ambtelijk secretaris met:
- een relevante opleiding op HBO+ of academisch niveau;
- minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare rol;
- aantoonbare affiniteit met wildbeheer en schadebestrijding;
- hands on mentaliteit;
- senioriteit;
- een open en verbindende, communicatieve manier van (samen)werken;
- de capaciteit om proces en inhoud soepel te combineren met planning en organisatie;
- gevoel voor juridische regelingen en verordeningen en hoe daarmee te werken;
- gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen;
- in staat om een goede en scherpe notitie te schrijven.

Wij bieden
Werken bij Prolander betekent in een nieuwe organisatie werken aan maatschappelijke vraagstukken die iets betekenen voor de Drentse en Groningse samenleving. Jouw werk is afwisselend en uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden veel aandacht aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Naast goede secundaire arbeidsvoorwaarden bieden wij een functie voor in beginsel een periode van 1 jaar met een optie tot verlenging. Afhankelijk van jouw ervaring is voor deze functie een salaris van maximaal € 66.338,-- bruto per jaar bij een 36-urige werkweek (functieschaal 11, norm 1 april 2016). Dit is inclusief het Individueel Keuze Budget.

Meer informatie
Wil je meer informatie over de functie, dan kun je contact opnemen met Jan van Erp, teamleider Natuurrealisatie, via telefoonnummer 06 – 52401132. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Leon Zijlstra, HRM-adviseur, via telefoonnummer (0592) 36 55 55.

Geïnteresseerd?
Jouw sollicitatiebrief met curriculum vitae kun je sturen naar werkenbij@drenthe.nl. Jouw brief dient uiterlijk dinsdag 27 juni 2017 in ons bezit te zijn. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op maandag 3 juli. Vervolgens heeft de beoogde kandidaat op dinsdag 4 juli een ‘klik-gesprek’.

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.