Communicatieadviseur interne communicatie

Drenthe geeft je de ruimte!                            

Vol met ambities om de schoonheid van Drenthe te bewaren en haar zelfs nóg mooier te maken zijn wij voor een periode van één jaar op zoek naar een Communicatieadviseur interne communicatie (0,7 fte).

Ben jij een proactieve adviseur, die weet wat er speelt in de buitenwereld? Ben jij een natuurlijke verbinder en sparringpartner die de organisatie en het bestuur ondersteunt om interactief en omgevingsbewust beleid vorm te geven? Dan maken wij graag kennis met je.

Jouw functie

Als communicatieadviseur interne communicatie werk je vooral nauw samen met de teams Personeel & Organisatie, Informatie & Automatisering en Financiën, Planning en Control. Je kent de nieuwste ontwikkelingen van interne communicatie, je weet de uitgangspunten van interne communicatie in een praktisch plan te verwoorden en zorgt voor de uitvoering. Je hebt een verbindende en vernieuwende rol bij de communicatie over organisatieontwikkeling en opgavegericht werken. Je adviseert aan de voorkant over directiestukken, voor wat betreft het onderdeel communicatie. Je geeft strategisch communicatieadvies, helpt collega’s in de organisatie met een effectieve communicatiemix en zorgt voor de uitvoering van de communicatieproducten. Voorbeelden die tot je dagelijks werk behoren zijn vernieuwing van intranet, arbeidsmarktcommunicatie, i-Bewustzijn en invoeren van de nieuwe digitale samenwerkingsomgeving.  

Jouw profiel

  • Een communicatieopleiding op HBO-niveau.
  • Minimaal drie jaar ervaring met interne communicatie (bij verandermanagement).
  • Overtuigend, besluitvaardig en stressbestendig.
  • Affiniteit en ervaring met nieuwe media en moderne middelen.
  • Gevoel voor bestuurlijke en organisatorische verhoudingen.

Jouw werkterrein

Team Communicatie bestaat uit 35 professionals die samen werken aan alle facetten van het communicatievak: van communicatieadvies en -uitvoering, bestuursadvies en lobby tot monitoren en ontwikkelen van online media, evenementen, vormgeving van communicatieproducten en klantcontact. Wij stimuleren de organisatie om op interactieve wijze beleid te maken, omgevingsbewust te werken en een herkenbaar Drenthe-profiel uit te dragen. Communicatie is een team dat met plezier gaat voor het beste resultaat en waar je je snel thuis zult voelen.

Wij bieden

Werken bij de provincie Drenthe betekent werken aan vraagstukken die iets betekenen voor de Drentse samenleving. Je werk is afwisselend en uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Naast goede arbeidsvoorwaarden bieden wij, afhankelijk van ervaring, voor deze functie een salaris inclusief het Individueel Keuze Budget van maximaal € 61.068 -- bruto per jaar bij een 36-urige werkweek (salarisschaal 10; norm 1 juli 2019; functienaam SA-1000 adviseur communicatie).

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de inhoud van de functie dan kun je contact opnemen met Liesbeth Brouwer, teammanager van het team Communicatie via (0592) 36 55 55. Heb je vragen over de procedure dan kun je contact opnemen met Geertje Woldring, medewerker P&O via (0592) 36 55 55.

Solliciteren?

Je sollicitatiebrief en CV kun je richten aan het college van gedeputeerde staten en inzenden via link. Je brief dient voor vrijdag 16 augustus 2019 in ons bezit te zijn. De sollicitatiegesprekken staan gepland op donderdagmorgen 22 augustus 2019. 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer