Aanbestedingsdeskundige Werken met een civiele achtergrond

Drenthe geeft je de ruimte!

Wil jij de regie over alle aanbestedingen binnen de provincie? Kun je ogenschijnlijk tegenstrijdige partijen met elkaar verbinden? Én staat rechtmatigheid en doelmatigheid bij jou hoog in het vaandel? Dan zijn we op zoek naar jou! Aanbestedingsdeskundige Werken met een civiele achtergrond (1,0 fte).

Jouw functie

Als Aanbestedingsdeskundige Werken regisseer jij alle aanbestedingen en de leveringen en diensten gerelateerd aan infrastructurele werken. Je stelt aanbestedingsdocumenten en inkoopcontracten op en je begeleidt het aanbestedingsproces van begin tot eind. Je weet de ontwikkelingen in de markt en de mogelijkheden binnen de aanbestedingswet op een goede manier te combineren. Je initieert verbetervoorstellen rondom het aanbestedingsproces en je werkt aan het optimaliseren van de functie van aanbestedingsdeskundige in een veranderende overheidsorganisatie. Je onderhoudt samen met de drie andere aanbestedingsdeskundigen een netwerk en je levert een bijdrage aan de strategische inkoopjaarplannen. Je faciliteert projectleiders van projecten en zorgt ervoor dat concrete projecten in de provincie op een goede manier tot stand kunnen komen. Met name voor de ontwikkeling van de verdubbeling van de N34 staan de komende jaren uitdagende aanbestedingen op het programma. Deze projecten kennen een dynamische omgeving. Je bent verantwoordelijk voor het contractmanagement van civiel technische werken welke plaatsvinden voor uitvoering door de civiele aannemer.

Jouw profiel

  • HBO civiele techniek;
  • Minimaal 3 jaar werkervaring binnen de civiele techniek;
  • Afgeronde opleiding NEVI 1&2 is een pré;
  • (Juridische) kennis van en ervaring met Europese aanbestedingsregels;
  • Ervaring met het schrijven van (Europese) werken aanbestedingsdocumenten;
  • Inhoudelijke kennis en vaardigheden van aanbestedingsmethoden en technieken;
  • Kennis van contractmanagement binnen infrastructurele werken.

Jij bent

Jij bent analytisch, verbindend, strategisch en een goede netwerker. Je kunt aanbestedingsdocumenten en inkoopcontracten correct opstellen en de implementatie in de organisatie of vanuit samenwerking met derden begeleiden. Je schroomt hierbij niet om innovatief aan de slag te gaan. Daarnaast vragen wij iemand die graag vooruit kijkt en die veranderingen oplossingsgericht en ambitieus tegemoet gaat. Ook werk je mee aan de infrastructurele projecten, zoals de N34, die bijdragen aan het realiseren en versterken van de regionale bereikbaarheid van Drenthe!

Jouw werkterrein

Jouw werkterrein is heel divers, aanbestedingen kunnen plaatsvinden binnen alle teams van de provincie Drenthe, echter de nadruk ligt op Europese aanbestedingen van complexe civiel technische werken. Daarnaast werk je samen met andere aanbestedende diensten. Team Subsidies en Inkoop bestaat uit 27 fte en is verantwoordelijk voor de advisering rondom alle te verstrekken subsidies en het regisseren van alle aanbestedingen.

Wij bieden

Werken bij de provincie Drenthe betekent werken aan vraagstukken die iets betekenen voor de Drentse samenleving. Je werk is afwisselend en uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Naast goede arbeidsvoorwaarden bieden wij, afhankelijk van ervaring, voor deze functie een salaris inclusief het Individueel Keuze Budget van maximaal € 61.068,-- bruto per jaar bij een 36-urige werkweek (salarisschaal 10; norm 1 juli 2019, functienaam BE-1000 medewerker beleidsuitvoering). 
Ook kandidaten die nog niet volledig aan de functie-eisen voldoen, nodigen wij van harte uit te solliciteren. Wij bieden een ontwikkeltraject op maat.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de functie dan kun je contact opnemen met Reina Geertsema, Inkoop Coördinator van het team Subsidies en Inkoop, via (0592) 36 55 55. Heb je vragen over de procedure, dan kun je contact opnemen met Geertje Woldring, medewerker P&O, via (0592) 36 55 55.

Solliciteren?

Je sollicitatiebrief en CV kun je richten aan het college van gedeputeerde staten van Drenthe en inzenden via link. Je brief dient uiterlijk zondag 1 september 2019 in ons bezit te zijn. De sollicitatiegesprekken staan gepland op vrijdag 6 september 2019.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer