Senior Contractmanager

Locatie: Assen

Binnen de Politie Eenheid Noord-Nederland verzorgt de afdeling Regionale Facilitaire Services (RFS) alle facilitaire zaken in de panden van de politie en ondersteunt het politiewerk 24/7. Vanwege de vorming naar de nationale politie zijn er binnen RFS veel veranderingen gaande en worden nieuwe werkwijzen geïntroduceerd. Het team Bedrijfsadministratie van RFS heeft drie aandachtsgebieden, te weten contractmanagement, schade & verzekeringen en bedrijfsadministratie.

Functie

Contractmanagement wordt momenteel opnieuw ingericht, als onderdeel van de nieuwe organisatie. Als senior contractmanager geef je verder vorm en inhoud aan de processen en werkorganisatie rondom beheer, monitoring en realisatie, prestatiebeoordeling en rapportages bij contracten. Naast de activiteiten binnen Eenheid Noord-Nederland verzorg je de aansluiting met landelijk georganiseerde processen en de samenwerking met het onderdeel producten en dienstenmanagement van het Politiedienstencentrum.

Voor de facilitaire organisatie binnen RFS ben je een klankbord en sparringpartner, wat betreft uitvoering van contracten en samenwerking met contractanten. Daarnaast ondersteun en coach je medewerkers binnen het team en je ondersteunt ze met jouw kennis en ervaring.

De belangrijkste activiteiten zijn:

 • Het maximaal uitnutten van bestaande contracten is een belangrijke uitdaging in deze functie.
 • Vormgeven aan de zakelijke en professionele samenwerking met contractanten.
 • Bewaken van de werking van de processen rondom contractmanagement.
 • Zorgen voor het op de juiste manier vastleggen en rapporteren van kritische prestatie-indicatoren van de contracten die afgesloten zijn met de verschillende leveranciers en bewaken van de rechtmatigheid en doelmatigheid van inkopen.
 • Opstellen van managementrapportages en onderhouden van  relaties met leveranciers.
 • Je participeert incidenteel in aanbestedingstrajecten (als lead-contractmanager) en bent verantwoordelijk voor het implementeren van nieuwe contracten.

Profiel

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding in de richting bedrijfskunde of facilitair.
 • Je hebt de opleiding Nevi Contract- en Leveranciersmanagement en Prince 2 Foundation succesvol afgerond.
 • Je hebt kennis van (Europese) aanbestedingen, contractmanagement, contractbeheer, contractrecht, aanbestedingsrecht, economisch en bestuurlijk organisatierecht en van inkoopprocessen binnen (bestuurlijke) organisaties.
 • Je toont initiatief, beschikt over overtuigingskracht en je bent klantgericht.
 • Je onderscheidt hoofd- en bijzaken en je weet anderen voor je eigen standpunt te winnen.
 • Je staat open voor nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B.

Arbeidsvoorwaarden

Deze functie is voor minimaal 32 uur per week. De politie biedt een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is. Het bruto maandsalaris bedraagt maximaal 4233,- (schaal 10 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast biedt de politie uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 8% eindejaarsuitkering. De standplaats is Assen.

Binnen het functiegebouw van de politie (LFNP) is de functie bedrijfsvoeringspecialist B, werkterrein facilitair van toepassing. Klik hier voor de volledige LFNP-functiebeschrijving.

Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Coen Hofstee, teamcoördinator team bedrijfsadministratie (TBA), via tel. 06 - 53 25 27 28. Neem voor vragen over de sollicitatieprocedure contact op met het Frontoffice Recruitment & Selectie, tel. 088 - 66 22 300.

Interesse? Reageer dan uiterlijk 4 december 2016 via de sollicitatiebutton.

Bijzonderheden

 • Een betrouwbaarheids- en geschiktheidsonderzoek (lang) en eventueel een assessment maken deel uit van de selectieprocedure.
 • De politie maakt werk van diversiteit. Meer hierover lees je op politie.nl.