Consulent 'Meldpunt Onafhankelijke Raadsman' (m/v)

De Onafhankelijke Raadsman zoekt per direct een

Consulent 'Meldpunt Onafhankelijke Raadsman' (m/v)
(24 - 28 uren per week)

De Onafhankelijke Raadsman is het meldpunt voor klachten over de afhandeling van aardbevingsschade in de provincie Groningen. De Raadsman heeft een adviserende rol en fungeert als vraagbaak, bemiddelaar en ‘ombudsman’ voor burgers die zich benadeeld voelen. Hij staat nadrukkelijk boven de partijen en heeft een onafhankelijke positie. De Raadsman is geen officieel toezichthouder bij de verantwoordelijken voor gaswinning – NAM en minister van EZ – maar kan wel aanbevelingen doen.

Als consulent heb je telefonisch en via e-mail contact met inwoners van Groningen die een klacht hebben over de schadeafhandeling door NAM of CVW. Ook klachten over bouwkundige versterking van gebouwen zijn sinds kort onderdeel van het takenpakket. In een klein team overleg je over binnengekomen klachten en de wijze waarop de Onafhankelijke Raadsman kan bemiddelen. Hierin vervul je een belangrijke adviserende en uitvoerende rol.

Sinds september 2014 is het meldpunt van de Onafhankelijke Raadsman ondergebracht binnen de ambtelijke organisatie van de gemeente Loppersum. Deze constructie is onlangs verlengd tot juni 2020. Eventueel kun je ook breder binnen de gemeente worden ingezet.

Je belangrijkste taken zijn:

  • Behandeling en advisering van meldingen/klachten. 
  • Fungeren als vraagbaak. 
  • Procesbewaking inzake de klachtenafhandeling. 
  • Fungeren als bemiddelaar inzake de klachtenafhandeling.
  • Opstellen adviesrapportage en registreren van de klachten.

Wat vragen wij:

  • Minimaal afgeronde opleiding op HBO- niveau.
  • Relevante werkervaring in een soortgelijke functie is een pré.
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.
  • Integriteit en inlevingsvermogen.
  • Analyserend vermogen en probleemanalyse.

Wat bieden wij je?

Wij bieden je een veelzijdige functie in een informele, open en collegiale werksfeer. Vestigingsplaats van de werkzaamheden is Loppersum. 

Je ontvangt een tijdelijke projectaanstelling bij de gemeente Loppersum tot 1 mei 2017. Bij goed functioneren is verlenging mogelijk tot 1 juni 2020. Bij piekbelasting kun je voor meerdere uren per week ingezet worden. Jouw salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 3.280, -- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur (salarisschaal 8, trede 11, CAR UWO, peildatum 1 januari 2016).

Solliciteren of meer weten:

Voor meer informatie over de functie of de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Jinko Rots (projectleider Onafhankelijke Raadsman) te bereiken onder nummer 0596-542800 of Stoffer Klungel (afdelingshoofd POJ) te bereiken via telefoonnummer 06-51426883.

Je motivatiebrief en cv ontvangen we graag voor dinsdag 20 september a.s. per e-mail via .

De sollicitatiegesprekken staan gepland op woensdagmiddag 28 september 2016.

Overige informatie:

Deze vacature is zowel in- als extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang in de selectie.

Acquisitie naar aanleiding van deze functie wordt niet op prijs gesteld.