Docent Pedagogisch Werk 2022.1

Per 7 februari zijn wij op zoek naar een docent LB voor de opleidingen Pedagogisch Werk van Noorderpoort Gezondheidszorg en Welzijn in Groningen. De werkzaamheden als LB-docent bestaan uit het geven van sociaal agogische vakken, expressievakken, het voorbereiden van de beroepspraktijkvorming (BPV/stage) en het afleggen van BPV-bezoeken. Het betreft een tijdelijke baan van 0,7 tot 0,8 fte voor een half jaar. Ben jij heel enthousiast om te werken in een zelf organiserend team, te werken met verschillende doelgroepen en het beroepsonderwijs met ons vorm te geven? Dan maken we graag kennis met jou.

Over deze baan
Als docent bij Noorderpoort combineer je jouw vakkennis met theorie en didactische vaardigheden. Je ontwikkelt en verzorgt het onderwijsprogramma. Je geeft les, maar bent ook inhoudelijk betrokken bij teamontwikkeling richting zelforganisatie en alle taken die dat met zich meebrengt. Je werkt intensief samen met je studenten en begeleidt ze in hun ontwikkeling in hun leer-loopbaan naar professioneel beroepsbeoefenaar. Je bent actief betrokken bij de beroepspraktijkvorming en de werkvelden. Je bent en blijft een professional.

“Een leven lang ontwikkelen (LLO) staat centraal binnen Noorderpoort en dat betekent dat we verschillende doelgroepen bedienen. Het ontwikkelen en aanbieden van trainingen, cursussen of andere maatwerktrajecten aan mensen uit onze werkvelden zal mogelijk (op termijn) deel uitmaken van je takenpakket.”

Jouw werkomgeving
Je gaat werken in een school, maar zult ook regelmatig extern opereren, in het contact met ouders en met het werkveld. Met een enthousiast en deskundig team leren wij onze studenten kennis en vaardigheden en een professionele houding. Vanaf dag één staat alles wat onze studenten doen in het teken van hun toekomstige beroep.

Dit ben jij

 • Je hebt affiniteit met de doelgroep jongeren en jongvolwassenen
 • je bent in staat om een positieve sfeer te creëren in de klas en het team
 • Je bent in staat is om de student zowel structuur als ruimte te bieden
 • Je bent studentgericht en je beschikt over een flexibele en proactieve werkhouding
 • Je hebt bij voorkeur werkervaring in het pedagogisch werkveld (kinderopvang en onderwijs)
 • Je bent in staat verbinding te kunnen maken met het pedagogisch werkveld
 • Je wilt een actieve bijdrage leveren aan een zelforganiserend team
 • Je denkt creatief mee bij de ontwikkeling van het onderwijs
 • Je beschikt over HBO werk en –denkniveau
 • Je beschikt over een 2e-graads lesbevoegdheid
 • Kandidaten met een migratieachtergrond worden van harte uitgenodigd om te solliciteren.

Wij bieden
De inschaling van deze functie is schaal LB conform cao MBO. Naast dit aantrekkelijke salaris bieden wij je een functie met veel ruimte voor eigen invulling. Een ambitieuze toekomstvisie waaraan je volop je bijdrage kunt leveren. Een omgeving waar het nemen van initiatief wordt gewaardeerd en gestimuleerd. Om te faciliteren in jouw persoonlijke ontwikkeling bieden wij via onze Noorderpoort Academie diverse opleidingen en activiteiten aan.

Meer informatie
Heb je vragen? Neem dan contact op met Elsa van den Ouweland, teammanager via e.vandenouweland@noorderpoort.nl. 

De sollicitatiegesprekken staan gepland op vrijdag 21 januari 2022 tussen 13.00-17.00 uur.