Teamleider Publiek & Markt

Vacature teamleider Publiek & Markt
d.d. 16 november 2016

Het NNO is per januari 2017 op zoek naar een nieuwe teamleider Publiek & Markt. Kom jij leidinggeven aan een enthousiast team van dertigers bij het avontuurlijkste symfonieorkest van Nederland? Elke week een nieuw concert om te promoten, sparren over programma’s met de artistiek leider of bijvoorbeeld Eric Corton, op bezoek bij sponsors, vormgevers briefen over een mediacampagne, met de vriendenvereniging wervingsplannen bedenken, actief samenwerken met concertzalen, vertalen van publieksonderzoek in nieuwe middelen, met het orkest op pad, genieten van muziek en zorgen voor een uitverkochte zaal.

Profiel

Het NNO zoekt een ambitieuze, enthousiaste en vastberaden teamleider Publiek & Markt met ruime ervaring in marketing en communicatie en affiniteit met klassieke muziek. In het team zijn, verdeeld over zes collega’s, de taken communicatie, marketing, sponsoring, fondsenwerving en educatie samengevoegd. Met jou als ‘hands on’ teamleider zorgen jullie er met kennis en creativiteit voor dat de beoogde bezoekerscijfers en inkomsten worden gehaald. Er heerst een positieve teamsfeer, waaraan de teamleider bijdraagt door het creëren van goede en inspirerende werkomstandigheden, een duidelijke resultaatgerichte visie, vertrouwen en relativeringsvermogen.

De komende jaren staan branding, fact-based marketing, nieuwe product-markt combinaties, online interactie met publiek, aanboren van nieuwe inkomstenbronnen en uitbreiden van educatieprogramma’s op de agenda. Er is recent publieksonderzoek gedaan en die kennis moet worden meegenomen in advies over concertprogramma’s en bepaalt de keuze voor marketing- en communicatiemiddelen. De branding van het NNO verdient meer aandacht en verdere ontwikkeling. Dat is een kolfje naar jouw hand. Je schakelt snel van strategisch en tactisch niveau naar operationeel en hebt daar plezier in.

Als lid van het managementteam ben je mede verantwoordelijk voor de grote lijnen van programma, planning en budget. Je voelt je op je gemak aan de meer commerciële kant van de culturele sector. In de veelzijdigheid van het programma en de speelkwaliteit van het NNO zie jij veel mogelijkheden om die bij het juiste publiek onder de aandacht te brengen. Er liggen mooie kansen in de NNO-bijdrage voor Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018.

Werkzaamheden

De teamleider Publiek & Markt:

 • biedt structuur aan het team, stelt kaders en geeft ruimte;
 • vertaalt het meerjaren marketing- en communicatiebeleid in concrete jaarplannen;
 • beheert het teambudget en draagt bij aan kwartaal- en jaarrapportages;
 • is verantwoordelijk voor continuïteit en groei van inkomsten via recette, sponsoring, fondsenwerving en donaties;
 • zoekt met de concertzalen kansen voor optimalisering van het publieksbereik en is verantwoordelijk voor financiële afspraken met deze zalen;
 • levert vanuit marketing een bijdrage aan de invulling van de concertprogrammering;
 • is opdrachtgever voor externe leveranciers van het team Publiek & Markt.

Functie-eisen en competenties

De kandidaat die we zoeken:

 • heeft een HBO- of WO-niveau;
 • heeft ruime ervaring op marketing- & communicatiegebied, bij voorkeur ook als leidinggevende;
 • is zakelijk en resultaatgericht ingesteld;
 • is analytisch en nieuwsgierig van aard en inventief in informatieverwerking;
 • beschikt over up-to-date kennis van marketing en data-analyse;
 • heeft affiniteit met een artistiek gedreven bedrijfsvoering en klassieke muziek;
 • is sterk en creatief in woord en geschrift;
 • heeft aantoonbare kennis van en ervaring met publiekswerving;
 • is een stevige gesprekspartner voor de directeur en artistiek leider;
 • vertegenwoordigt het NNO representatief in opdrachtsituaties en bij partners;
 • heeft een rijbewijs;
 • is verhuisbereid.

Arbeidsvoorwaarden

Voor deze functie geldt honorering op functieniveau 11 (BBRA). Alle nieuwe medewerkers bij het NNO krijgen standaard eerst een tijdelijk contract. Bij gebleken positief resultaat is verlenging mogelijk en op termijn een contract voor onbepaalde tijd. De arbeidsomvang is 100% (1 fte = gemiddeld 36 uur). De werktijden zijn flexibel (soms in de avonden en het weekend) in verband met werkzaamheden rond concerten. 

Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Ingeborg Walinga, algemeen directeur, via het directiesecretariaat: 050-3695809. Stuur uiterlijk op 30 november 2016 een sollicitatiebrief per e-mail, met motivatie en curriculum vitae naar: directiesecretariaat@nno.nu.

Voor arbeidsvoorwaardelijke vragen kun je contact opnemen met Hedi Boersema, adviseur P&O: 050-3695814.

De eerste gespreksronde vindt plaats op vrijdag 9 december 2016. Een assessment maakt waarschijnlijk deel uit van de laatste fase van de procedure.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geplaatst.