Junior DBC adviseur

Heb jij hart voor de zorg, wil je je talent ontwikkelen en kun je goed samenwerken? Dan zijn wij voor onze zorgadministratie op zoek naar jou!

Junior DBC adviseur (28 uur)


De zorgadministratie van ons ziekenhuis maakt deel uit van de Dienst Informatievoorziening en Administratie (DIA). Het team zorgadministratie is verantwoordelijk voor alle processen rondom registratie en facturatie van DBC’s en overige zorgactiviteiten. In Nij Smellinghe wordt de zorg geregistreerd in het EPD Hix van Chipsoft.

Als Junior DBC adviseur ondersteun je samen met collega’s de medisch specialisten en medewerkers van het ziekenhuis bij correcte, volledige en tijdige DBC-registratie. We bieden je een leertraject waarin je eerst wordt ingewerkt op de afdeling zorgadministratie en je kennis maakt met het hele zorgregistratieproces tot aan de facturatie. Je helpt mee met het verwerken van uitvallijsten en voert controles uit op het zorgregistratieproces. Zodra je zicht hebt op de materie, de wet- en regelgeving en de functionaliteiten van het registratiepakket Hix, wordt je ook in de adviesrol ingezet. Hierin wordt van je verwacht dat je met jouw communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht artsen en overig (medisch) registrerend personeel van advies over de (gevolgen van) registraties voorziet. We vragen dan ook van je dat je landelijke wet- en regelgeving vertaalt naar interne processen. Op termijn ben je in staat om complexe controles te ontwikkelen (MS-access), met als doel de bronregistratie continu te verbeteren en werk je mee aan de controles die worden uitgevoerd in het kader van het ‘zelfonderzoek’.

Je past in ons profiel als jij je herkent als leergierige young professional die zich graag persoonlijk en inhoudelijk wil ontwikkelen. Je hebt recent een opleiding op HBO/academisch niveau afgerond, bij voorkeur een economisch gerelateerde opleiding of gezondheidswetenschappen. Je bent een open, eerlijk en stevig persoon en hebt een sterk analytisch vermogen met oog voor detail. Je houdt van samenwerken, je bent klant- en resultaatgericht en weet dingen voor elkaar te krijgen Je vindt het leuk om complexe data te analyseren en bent hierbij volhardend en flexibel zodat je steeds passende oplossingen weet te vinden en je doel bereikt.

Wij bieden jou een ontwikkeltraject waarin je leert door te doen in een boeiende baan met veel verantwoordelijkheid en vrijheid. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Ziekenhuizen. De functie is ingeschaald in FWG 50. De aanstelling is voor de duur van één jaar met kans op verlenging.

Voor aanvullende informatie over deze functie kun je contact opnemen met Cobie Akkerman, hoofd Financiële administratie, 0512-588031 of via Als je belangstelling hebt voor deze functie kun je voor 31 oktober 2016 solliciteren via de solliciteren button.
De sollicitatiegesprekken zijn gepland op dinsdagmiddag 8 november 2016.

Solliciteren