Online redacteur

De redactie van het Friesch Dagblad zoekt een: 

Online redacteur

(24 uur per week)

Het afgelopen jaar heeft de website frieschdagblad.nl zich getransformeerd tot een nieuw platform dat fungeert als etalage voor wat het Friesch Dagblad is: een regionale krant met een scherp oog voor nieuws en verhalen die er in onze ogen toe doen. Die de lezer helpen zijn directe omgeving beter te begrijpen en erin te participeren. Die een open blik bieden op wat er in de rest van het land en in de wereld gebeurt, en dat alles analyseren en becommentariëren. Ook online zoekt het Friesch Dagblad eerder verdieping dan versnelling.  

Wat ga je doen?

Als online redacteur selecteer je dagelijks de verhalen voor online. Je fungeert daarbij als regisseur en expert. Je draait mee met de regioredactie, denkt mee over op te pakken onderwerpen, foto’s en video. Je bent vraagbaak voor collega’s in hun online ontwikkeling. Er is ruimte om zelf klussen op te pakken. 

Wat vragen we?

Je hebt een scherp oog voor relevant nieuws en weet dat online aantrekkelijk te presenteren. Je bent breed geïnteresseerd, hebt ideeën over invalshoeken en follow-ups. Je weet wat werkt op Instagram, Twitter en Facebook, welke toon daarbij hoort, en hoe je daar publiek kan bereiken.

Je hebt een recent afgeronde hbo- of wo-opleiding, liefst gerelateerd aan journalistiek, communicatie en/of media.

Wat bieden we?

De redactie van het Friesch Dagblad is een relatief klein en hardwerkend team met een gezellige en onderling behulpzame sfeer. De krant heeft een algemeen christelijke signatuur die van betekenis is voor hoe we werken. We bieden goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en een arbeidsovereenkomst van een jaar.  

Informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ria Kraa, hoofdredacteur, M 06  5128 1792.

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan nodigen wij jou van harte uit om voor 6 mei a.s. te reageren. Laat je CV achter via onze website www.werkenbijndcmediagroep.nl