Specialist Netwerken met beide benen in de informatiemaatschappij

Agentschap Telecom

Stel je eens een samenleving zonder goed werkende techniek voor. Je favoriete serie in HD kwaliteit stottert. Je mist een afspraak omdat je WhatsApp niet afgeleverd wordt. Of erger: een familielid krijgt niet op tijd hulp omdat de paniekknop dienst weigert. Niet een erg vrolijk begin van een wervende tekst maar wel de reden voor ons bestaan.

Agentschap Telecom ordent en bewaakt de ether. Een ether die steeds voller wordt met alle breedbandige toepassingen die ons bestaan omringen. Waar we ook steeds afhankelijker van worden en op vertrouwen. En waarbij de ontwikkelingen in een stroomversnelling raken. We zien nu nog maar het topje van de ijsberg.

In die wereld werken wij. Ons sterk bewust van de maatschappelijke verantwoordelijkheid die op onze schouders rust. Waarvan de meeste mensen het bestaan niet kennen en denken dat alles vanzelf goed gaat.

Agentschap Telecom zoekt collega’s die midden in de maatschappij staan. Je geniet van alle technische innovatie om ons heen en ziet de maatschappelijke betekenis daarvan. Ook heb je oog voor een sterk veranderende samenleving waarin de toenemende afhankelijkheid van techniek ook een zekere kwetsbaarheid inhoudt. Je zult snel merken dat je collega’s erg betrokken zijn op hun werk en je graag kennis laten maken met hun bijzondere wereld.

Je krijgt bij ons alle ruimte om je stempel op de organisatie te drukken. We zijn geen optelsom van solistische experts maar een samenwerkend team met brede expertise. We zijn gewend om elkaars sterke punten te benutten en kennis te delen. Als het nodig is spreken we elkaar aan. Daarbij is de intentie om persoonlijk en professioneel te groeien. Voor het bouwen aan je competenties bieden we veel ruimte. Het is in ons werkveld zaak om bij te blijven.

Amersfoort en Groningen zijn de vestigingsplaatsen van Agentschap Telecom. Hoewel het handig kan zijn om in de prachtige omgeving van deze plaatsen te wonen, is dit geen must. We zijn gewend om tijd- en plaats onafhankelijk te werken. Afhankelijk van je werk maakt je een goede balans tussen werken op kantoor, in de trein of thuis. Een interessant aspect van het werk is de internationale dimensie. Een gezonde balans tussen werk en privé is een belangrijk uitgangspunt.

Afdeling Netwerken

Vind je het ook belangrijk dat mensen in Nederland ongestoord kunnen bellen en internetten? En merk jij ook dat de bereikbaarheid en beschikbaarheid van mobiele netwerken steeds belangrijker wordt voor consumenten bedrijven en veiligheid? Ben je maatschappelijk betrokken en heb je kwaliteit van dienstverlening en het in verbinding staan met je omgeving hoog in het vaandel staan? Kom dan werken bij de afdeling  Netwerken!

De afdeling Netwerken maakt deel uit van de hoofdafdeling Spectrummanagement van het Agentschap Telecom. De afdeling Netwerken bestaat uit 23 enthousiaste medewerkers. Samen zijn zij verantwoordelijk voor het verwerven en verdelen van de frequentieruimte voor zakelijke toepassingen en voor het verwerven van satellietposities in de ruimte. De afdeling geeft onder meer vergunningen uit voor straalverbindingen, portofoons en mobilofoons, satellietgrondstations en voor het gebruik van de GSM- en IMT-frequenties en het gebruik ter ondersteuning van evenementen.

Functieomschrijving

Als adviseur netwerken draag je bij aan het verbeteren van onze inzichten in de beschikbaarheid, ordening en het gebruik van frequentieruimte voor mobiele diensten en netwerken.  Daarbij analyseer je diverse informatiebronnen en draagt bij aan het ontrafelen van complexe problemen. Denk eens aan een advies over de bereikbaarheid van 112 in landelijk gebied. Je formuleert oplossingsrichtingen, bedenkt handelingsperspectieven voor burgers en bedrijven en draagt bij aan het formuleren van onderzoeks¬vragen.

Als specialist netwerken sta je daarbij in direct contact met de gebruikers van telecommunicatie en adviseer je hen over de netwerken. Je adviseert (potentiële) vergunninghouders over de voorwaarden voor het gebruik van de frequentieruimte en voert nationaal en internationaal overleg over het verwerven, bestemmen en coördineren van frequentieruimte voor mobiele communicatie. Daarnaast draag je bij aan grote frequentieverdelingen, zoals veilingen, door te adviseren over vraagstukken. Je brengt zelfstandig adviezen uit die je baseert op fundamentele of beleidsinhoudelijke kennis van de aandachtsgebieden van de afdeling Netwerken.

Verder neem je deel aan projecten of geeft er leiding aan. Bovendien adviseer je de senior adviseur Netwerken over complexe inhoudelijke dossiers en stel je verbeteringen voor van de processen binnen de afdeling. Je hebt een belangrijke rol in het behouden en verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening van de afdeling. Daarnaast coördineer je de inbreng voor integrale beleidsadviezen vanuit de afdeling en voer je uitvoerbaarheidstoetsen uit.

Functie-eisen

•          Je hebt universitair werk- en denkniveau en bij voorkeur een opleiding in technische richting, zoals elektrotechniek, afgerond.

•          Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met de technische aspecten van draadloze communicatie, in het bijzonder netwerken voor mobiele communicatie.

•          Je voelt je als een vis in het water in het multidisciplinaire vakgebied spectrumbeheer, met technische, juridische, economische, maatschappelijke en bestuurlijke aspecten.

•          Je kunt goed werken onder druk en bent kwaliteits- en klantgericht.

•          Je kunt de diverse belangen en doelen van de verschillende partijen herkennen en afwegen en hier proactief en adequaat over adviseren.

•          Je kunt je complexe vraagstukken en materie snel eigen maken.

•          Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal mondeling en schriftelijk goed.

•          Je bent analytisch sterk en kunt goed plannen en organiseren.

•          Je bent creatief en klantgericht. Je kunt goed samenwerken en anderen motiveren. 

Daarnaast heb je:

•          Aantoonbare kennis van wet- en regelgeving op het gebied van netwerken is een pre.

•          Gevoel voor en inzicht in (internationale) bestuurlijke, politieke en maatschappelijke verhoudingen.

Competenties

analyseren

bestuurssensitiviteit

creativiteit

klantgerichtheid

motiveren

overtuigingskracht

plannen en organiseren

samenwerken