Communicatieadviseur Antennebureau

Kom jij ons team versterken?  Communicatieadviseur bij het voorlichtingsbureau van de Rijksoverheid over antennes voor draadloze en mobiele communicatie.

Wat zoeken wij? Digitale verbondenheid is van groot belang voor onze samenleving. Nu meer dan ooit. We werken, leren en ontmoeten elkaar op afstand. Transparante en eerlijke communicatie over het hoe, wat en waarom van mobiele communicatie is van groot belang. Daarom zoeken wij een flexibele communicatieadviseur die van afwisseling houdt. Naast je reguliere advieswerkzaamheden ga je regelmatig overdag, maar ook in de avonduren (digitaal) het land in om voorlichtingen te geven aan verschillende doelgroepen.

Wat moet je doen? Als communicatieadviseur bij het Antennebureau communiceer je namens de overheid extern over hoe antennes werken, waarvoor ze worden gebruikt, de gezondheidseffecten van de elektromagnetische velden van antennes en de wetgeving rondom de plaatsing van antennes. Je beantwoordt schriftelijk en telefonisch vragen van burgers en professionals en geeft voorlichtingen op locatie aan diverse doelgroepen. Zo draag je bij aan een veilig verbonden Nederland.

Ook bedenk en schrijf je samen met ons communicatiestrategieën en communicatiemiddelen voor de verschillende doelgroepen, intern en extern, online en offline. Daarnaast schrijf je notities en adviezen om bepaalde onderwerpen bij onze opdrachtgever in Den Haag te brengen.

Tijdens je werk bouw je een groot netwerk op bij verschillende ministeries, gemeenten, gezondheidsdiensten en maatschappelijke organisaties.

Functie-eisen

Wat moet je kunnen?

Je staat stevig in je schoenen: tijdens voorlichtingen weet je goed om te gaan met tegengestelde belangen en discussies over risico’s. Je hebt een luisterend oor en geeft mensen de nodige ruimte, maar houdt zelf de regie. Je hebt een vlotte pen: je weet iets moeilijks makkelijk op te schrijven. Ook weet je waar SEO, CMS (liefst HIPPO), sociale media en niveau B1 voor staan en hoe je dat strategisch, tactisch en operationeel in kunt zetten. De laatste ontwikkelingen in je vakgebied volg je nauwlettend, maak je je eigen en deel je met je collega’s.

Wie ben jij?

Je bent een enthousiaste en ambitieuze professional met een afgeronde HBO Communicatie-opleiding en minimaal 3 jaar werkervaring. Je vindt het leuk om te presenteren en voorlichtingen te geven en dit gaat je gemakkelijk af. Je bent geïnteresseerd in techniek en de impact daarvan op de maatschappij. Ook ben je al beheerder van en schrijver voor een website geweest. Je bent per direct inzetbaar.

Competenties:

  • passie voor het vak
  • geloof in eigen kunnen
  • lef om je uit te spreken
  • communicatief zeer vaardig
  • leergierig
  • flexibel
  • netwerker
  • aanjager

Meer over jouw toekomstige afdeling

Het Antennebureau is het voorlichtingsbureau van de rijksoverheid over antennes. Het gaat daarbij om alle soorten antennes: van omroep tot semafonie, van mobiele telefonie tot zendamateur. De laatste jaren concentreert de aandacht zich met name op de antennes voor 3G en 4G en uiteraard 5G, en de onrust die bij velen leeft over de mogelijke gezondheidsrisico’s.

Het Antennebureau is ondergebracht bij Agentschap Telecom, en bestaat uit een hecht en klein team. Zij heeft de ambitieuze doelstelling om een doorslaggevende rol te spelen in de informatievoorziening over antennes. Om dit te bereiken, communiceert het Antennebureau via diverse middelen (bijvoorbeeld: www.antennebureau.nl, voorlichtingsbijeenkomsten en perscontacten) met uiteenlopende doelgroepen (bijvoorbeeld: gemeenteambtenaren en -bestuurders, gebouweigenaren, burgers en zorgverleners). Het Antennebureau bestaat uit 5 enthousiaste professionals en wil zelfstandig, actief en professioneel naar buiten treden.