Communicatieadviseur

De impact van telecommunicatie is enorm. Daarom houdt Agentschap Telecom Nederland veilig verbonden. Jij gaat als communicatieadviseur in Groningen aan de slag voor het programma Digitaal Vertrouwen. Een programma waarin taken vallen rondom cybersecurity, gedragsverandering, co-creatie, en bewustwording over de kansen en risico’s van digitalisering en de groeiende mogelijkheden van de digitale infrastructuur.

Als communicatieadviseur van de afdeling Strategie en Communicatie (S&C) werk je niet alleen voor het programma Digitaal Vertrouwen. Je verzorgt ook de communicatie rondom het beheer van het radiospectrum. De afdeling Spectrummanagement is verantwoordelijk voor de werkzaamheden in het programma en richt zich onder meer op de uitgifte van vergunningen voor radiospectrumgebruik. Jij zorgt voor een communicatieaanpak op lange termijn en stelt een (strategisch) communicatieplan op in samenwerking met de lijn- of programmaorganisatie.

Gevraagd en ongevraagd adviseer je over de inzet van communicatie en vertaal je plannen naar concrete activiteiten. Je neemt gepaste initiatieven op basis van je communicatieplan waarbij je de meest effectieve communicatiemiddelen en -kanalen gebruikt. Jouw collega’s weet je te betrekken en te enthousiasmeren voor jouw ideeën en je creëert draagvlak bij de diverse stakeholders. Vanuit de afdeling S&C ben je het aanspreekpunt voor de communicatieactiviteiten van de afdeling Spectrummanagement en de verbindende schakel tussen de beide afdelingen.

Door middel van bijvoorbeeld een communicatiekalender breng je overzicht aan in de verschillende communicatiebehoeften van de afdeling Spectrummanagement. Daarbij leg je de focus op het programma. In overleg met je collega’s breng je prioriteiten aan in de verschillende communicatieactiviteiten. Als het voor het gewenste resultaat nodig is, pak je ook operationele werkzaamheden op.

Functie-eisen

  • Je hebt een hbo-diploma in de richting communicatie.
  • Je hebt minimaal drie jaar relevante ervaring als communicatieadviseur binnen de (Rijks)overheid.
  • Je hebt affiniteit met techniek en bij voorkeur ervaring met het communiceren over technische onderwerpen.
  • Je hebt ervaring over de hele breedte van het communicatievak en kunt je nieuwe materie snel eigen maken.
  • Je hebt een goed ontwikkeld gevoel voor politieke, maatschappelijke, bestuurlijke en ambtelijke verhoudingen.
  • Je hebt ervaring als gesprekspartner op verschillende niveaus.
  • Je kunt complexe inhoud vertalen naar toegankelijke boodschappen voor het brede publiek.
  • Je kunt goed samenwerken en vlot schakelen tussen verschillende zaken, waarbij je oog hebt en houdt voor het resultaat.

Meer over jouw toekomstige afdeling

Telecommunicatie is belangrijk, draagt bij aan een vitale infrastructuur en moderniseert in een rap tempo. Bereikbaarheid; altijd, overal en alles digitaal. De maatschappij rekent op moderne en betrouwbare telecommunicatie. Daar gaan we als Agentschap Telecom voor, dat is onze drive. We spelen in op veranderingen in onze omgeving en op de eisen die de maatschappij aan ons stelt.

Om als uitvoeringsorganisatie en toezichthouder écht goed te kunnen inspelen op de veranderingen in de samenleving en de technologische ontwikkelingen, is het maken van strategische keuzes nuttig en nodig. De afdeling Strategie en Communicatie heeft hierin, zowel procesmatig als inhoudelijk, een belangrijke ordenende en structurerende rol, zowel voor de interne organisatie als de maatschappij.

De afdeling Strategie en Communicatie bestaat uit zestien medewerkers: vier (senior) adviseurs strategie, een perswoordvoerder, vier communicatieadviseurs, een webredacteur, een beeldvoerder, vier medewerkers Klantcontactcentrum (KCC), een coördinator KCC, een managementassistent en een afdelingshoofd. Iedere medewerker heeft zijn eigen aandachtsgebied en takenpakket. Samen zijn we verantwoordelijk voor de totale communicatie en beleidsadvisering van Agentschap Telecom.