Agentschap Telecom

Technisch Specialist Frequentiespectrum die helpt NL veilig verbonden te houden

Functie omschrijving

Communicatie-, navigatie- en ICT ontwikkelingen gaan razendsnel, maar oude systemen blijven ook operationeel. Internationaal proberen alle partijen hun belangen zo goed mogelijk te verdedigen, nationaal vragen complexe vraagstukken en grote evenementen om een vlekkeloze inzet van communicatiemiddelen. Maar ook buiten dat soort bijzondere situaties is het voor de uitvoering van publieke taken, zoals bijvoorbeeld de openbare mobiele netwerken en vitale taken zoals voor ministeries als Defensie, Justitie en Veiligheid en Infrastructuur en Waterstaat, van groot belang dat de radiocommunicatie goed geregeld is.

Heb je kennis van radiocommunicatie, navigatiesystemen, radartechniek en ICT? Ben je daarnaast ervaren met internationale onderhandelingen en het uitvoeren van projecten? Kom dan bijdragen aan een veilig verbonden Nederland en solliciteer op deze functie bij Agentschap Telecom!

Technisch Specialist Frequentiespectrum
Als Technisch Specialist bij Agentschap Telecom bieden wij je een functie die raakt aan de meeste taakvelden van de afdeling Spectrummanagement. De focus van je werkpakket zal liggen op het leveren van brede technische expertise t.b.v. dossiers en projecten die te maken hebben met o.a. nieuwe ontwikkelingen op het gebied van digitale draadloze communicatiesystemen zoals 5G, 6G en het dynamisch gebruik van het radiofrequentiespectrum, zowel nationaal en ook internationaal. Verder adviseer je zelfstandig intern en extern over producten en processen van Agentschap Telecom en fungeer je in voorkomende gevallen als projectleider. Je werkt hiervoor samen met collega adviseurs, maar ook met diverse ministeries en externe partijen.

Je beschikt daarvoor over een groot zelfsturend vermogen. Je signaleert ontwikkelingen en risico's, analyseert deze, legt verbanden en reikt oplossingen aan. Hierbij ben je gericht op het bereiken van resultaat, waarbij je een goede balans weet te vinden tussen kwantiteit en kwaliteit. Je werkt het liefst samen met anderen en bent er van overtuigd dat (multidisciplinaire) samenwerking ten goede komt aan de kwaliteit van het resultaat.

Functie-eisen

 • Je beschikt over een opleiding op HBO- of universitair niveau, bij voorkeur in de richting Telecommunicatie, Elektronica of ICT.
 • Uit je werkervaring blijkt een WO werk- en denkniveau, met goede kennis van radio- en radartechniek en kennis van communicatie-, navigatie- en ICT systemen.
 • Je hebt ervaring met projecten en het samenwerken in multidisciplinaire teams.
 • Je bent in staat om je communicatie af te stemmen op de doelgroep.
 • In je optreden naar klanten laat je zien omgevingsbewust en klantgericht te zijn.
 • Je neemt initiatieven, ook buiten het directe eigen werkterrein, en bent resultaatgericht.
 • Je beheerst zowel de Nederlandse als Engelse taal mondeling en schriftelijk.
 • De druk op tijdigheid, kwaliteit en klantgerichtheid bij Agentschap Telecom is groot. Je ziet dit als een uitdaging en kunt hier goed mee omgaan. Het herkennen en wegen van de diverse belangen en doelen en hier adequaat op adviseren beheers je als geen ander.

Competenties:

 • klantgerichtheid
 • resultaatgerichtheid
 • omgevingssensitiviteit
 • bestuurlijke sensitiviteit
 • samenwerken
 • zelfsturing
 • creativiteit
 • overtuigingskracht
 • analytisch vermogen

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €4092,- tot €6045,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Voor deze functie is een veiligheidsonderzoek noodzakelijk.

In verband met de vakantieperiode staat deze vacature open t/m 31 augustus 2022.

Herken jij jezelf in het functieprofiel, maar voldoe je (nog) niet aan alle eisen? Voel je vrij om alsnog te solliciteren. Wil je nog wat meer informatie? Neem dan contact op met Frans Hofsommer, MT-lid bij Spectrummanagement. We gaan graag met je in gesprek!

Agentschap Telecom

Agentschap Telecom houdt Nederland veilig verbonden. We zijn toezichthouder, uitvoerder en autoriteit, met een positie middenin het digitale domein. En binnen dit domein gaan veranderingen snel. De impact van digitalisering en telecommunicatie is enorm. Gelukkig hebben we in ons land geweldige netwerken: snel, betrouwbaar en overal bereikbaar. En dat moet natuurlijk zo blijven. Agentschap Telecom zorgt daarvoor. Samen met bijna 400 medewerkers houden we ons bezig met het verdelen van frequenties die hiervoor nodig zijn, kijken we of graafwerkzaamheden in Nederland veilig verlopen en we checken of apparatuur aan de eisen voldoet, zodat het geen storingen veroorzaakt. Daarnaast zetten we ook in op andere gave dossiers, zoals 5G, artificial intelligence, cyberveiligheid en ruimtevaart.

We zorgen ervoor dat netwerken in Nederland betrouwbaar, beschikbaar en veilig zijn. Zo maken we ons land ook digitaal weerbaar. Want de gevolgen van telecomuitval zijn enorm: het openbaar vervoer komt stil te liggen, hulpdiensten kunnen hun werk niet doen en de hartbewaking in ziekenhuizen valt uit. Maar ook moet iedereen veilig online zaken kunnen regelen en kunnen vertrouwen op de beschikbaarheid, waar je ook bent.

Uitdagend, innovatief en maatschappelijk waardevol werk
Bij Agentschap Telecom werken mensen met passie voor hun vak. We hebben twee kantoren: in Groningen én het centraal gelegen Amersfoort. Maar wat ons betreft mag je ook regelmatig thuis aan de keukentafel werken, of in de trein of bibliotheek. We zijn namelijk gewend om tijd- en plaatsonafhankelijk te werken.

Agentschap Telecom (AT)

Nieuwe ontwikkelingen signaleren en ervoor zorgen dat het Agentschap Telecom hier tijdig op kan inspelen. Dat is waar de afdeling Spectrummanagement zich mee bezighoudt. De afdeling Spectrummanagement bestaat uit vijf subafdelingen, waarin totaal zo’n honderd medewerkers werkzaam zijn. De medewerkers van Spectrummanagement zorgen samen voor een efficiënte verdeling van het frequentiespectrum. Zij organiseren hiervoor veilingen en verlenen vergunningen, registraties en vrijstellingen. Internationaal stellen de collega’s van Spectrummanagement mede vast wat de normen zijn voor elektrische en elektronische apparatuur die op de Europese markt wordt gebracht, welke nieuwe bestemmingen frequentieruimte krijgen en hoe interventievraagstukken worden opgelost.


Reageer op deze vacature