Agentschap Telecom

Talentvolle medior jurist

Functie omschrijving

Een veilige en betrouwbare digitale infrastructuur daarvoor maken we ons sterk bij Agentschap Telecom. We hebben de keuze gemaakt om in multidiciplinaire teams te werken aan frequentieveilingen, belangrijke toezichtsonderzoeken, cyberdossiers etc. Als jurist draai je mee in dit soort teams. Ook behandel je bezwaren en voer je verweer bij de rechter in deze zaken.

Hier ga je mee aan de slag:

 • Je draait mee in multidiciplinaire teams en geeft advies om te zorgen voor een goede juridische verankering en om de kansen van het recht te benutten.
  - Bijvoorbeeld over veilingen van frequenties, over de aankomende Europese wetgeving over artificial intelligence en over of de vitale telecom- en energienetten voldoende beveiligd zijn tegen cyberaanvallen. Maar denk ook aan vragen over de Wet digitale overheid, Cybersecurity Act, Wet openbaarheid van bestuur, Eidas-verordening, Wet informatie-uitwisseling ondergrondse netten, de Wet op de ruimtevaartactiviteiten en de Waarborgwet.
 • Je draait mee in (departementale) werkgroepen over het opstellen van nieuwe wetgeving en/of beleid.
  - Denk bijvoorbeeld aan de cybereisen voor Internet of Things of de uitrol van small-cells voor 5G.
 •  Je voert complexe(re) bezwaar- en beroepszaken. Denk aan het schrijven van beslissingen op bezwaar, voorzitten van hoorzittingen, procesvertegenwoordiging bij de rechtbank en de hoger beroepsinstanties College van Beroep voor het bedrijfsleven en de Raad van State.
  - Bijvoorbeeld tegen de uitkomst van een veiling of een bestuurlijke boete.

Zo kan een werkdag bij de afdeling Juridische Zaken eruit zien:

8:30 uur analyse maken voor juridische toets beveiliging vitaal telecomnetwerk
9:30 uur veilingteambijeenkomst
11:00 uur jurisprudentie-overleg
12:00 uur lunchwandeling met collega’s
12:45 uur bijdrage aan nieuwe AMvB schrijven voor projectgroep
14:00 uur schrijven aan verweerschrift voor de rechtbank
16:30 uur meelezen met een handhavingsbesluit

Interessant en uitdagend werk
Je komt bij ons dus in aanraking met juridische thema’s die nog niet volledig zijn uitgekristalliseerd. Welke werkzaamheden precies tot jouw takenpakket gaan behoren, is ook afhankelijk van de dynamische ontwikkelingen in de sector én van jouw kwaliteiten.

We doen het samen en gaan voor topkwaliteit
Bij elk juridisch product is een meelezer die met je meedenkt en meehelpt de juridische en bestuurlijke kwaliteit te borgen. Ook bieden we volop mogelijkheden om je te ontwikkelen op de juridische inhoud en op vaardigheden om je werk kwalitatief goed te doen. De kwaliteit van je werk is belangrijk, omdat de economische en maatschappelijke belangen van betrouwbare en veilige (telecom)infrastructuur groot zijn.

Vaak wordt tegen veilinguitkomsten of verlengingsprijzen geprocedeerd en worden externe deskundigen ingeschakeld omdat de maatschappelijke en financiële belangen groot zijn. Op de klassieke taak van Agentschap Telecom - het uitgeven van vergunningen voor mobiele communicatie en omroep - is Agentschap Telecom verweerder geweest in honderden procedures over onder meer veilingen van vergunningen (mobiel & omroep), verlengingen, veilingprijzen en sancties. Agentschap Telecom heeft daarmee de meeste procedures over de uitgifte van en het houden van toezicht op schaarse rechten van heel Nederland gedaan.

Uitdaging aan jou
De functie vergt een goed ontwikkeld analytisch vermogen en een zorgvuldige manier van werken. Ook vragen we goede adviesvaardigheden en creativiteit. Zie je dit als een uitdaging? Spreken complexe toezichtsvraagstukken, telecom en cybersecurity je aan en beschik je over een flinke dosis ambitie en leergierigheid? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet!

Functie-eisen

Je hebt:

 • Een afgeronde wo-opleiding Nederlands recht.
 • Minimaal 2 jaar werkervaring in een juridische functie.
 • Ervaring met complexere juridische dossiers.

Competenties:

 • Analyseren
 • Bestuurssensitiviteit
 • Creativiteit
 • Klantgerichtheid
 • Motiveren
 • Overtuigingskracht
 • Plannen en organiseren
 • Samenwerken

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3279,- tot €5039,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

De gesprekken zullen plaatsvinden op 15 november 2021.

Wanneer je solliciteert bij Agentschap Telecom is het belangrijk dat je beschikt over de
gevraagde opleiding(en) zoals deze in de functie-eisen staat omschreven. Geef dit duidelijk aan in je cv. Daarnaast vragen we je om in je sollicitatiebrief 2 voorbeelden te geven van (complexere) juridische vraagstukken die je (samen met anderen) hebt behandeld en te beschrijven welke rol jij daarbij vervuld hebt (op inhoud en proces). Je kunt deze voorbeelden uiteraard anonimiseren.

Een case maken is onderdeel van de selectieprocedure. Een competentietest kan deel uitmaken van de procedure.

Als we referenties willen inwinnen, stellen we je hiervan vooraf op de hoogte.

Het gaat om een vaste aanstelling, tenzij je gelet op je kennis en ervaring niet gelijk op vaste taken kan worden ingezet. Dan is een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor één of twee jaar mogelijk. Als je op een tijdelijke functie wordt aangenomen behoort, afhankelijk van je persoonlijke groei, op termijn een vaste aanstelling zeker tot de mogelijkheden. Ook doorgroei naar een senior functie is mogelijk als je een goede ontwikkeling doormaakt.

Agentschap Telecom

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat streeft ernaar een werkgever te zijn waar iedere medewerker, ongeacht leeftijd, sekse, geaardheid, etnische afkomst en arbeidsbeperking, voor wil werken. Werken aan maatschappelijke vraagstukken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker.

Agentschap Telecom houdt Nederland veilig verbonden. We zijn toezichthouder, uitvoerder en autoriteit, met een positie middenin het digitale domein. En binnen dit domein gaan veranderingen snel. De impact van digitalisering en telecommunicatie is enorm. Gelukkig hebben we in ons land geweldige netwerken: snel, betrouwbaar en overal bereikbaar. En dat moet natuurlijk zo blijven. Agentschap Telecom zorgt daarvoor. Samen met bijna 400 medewerkers houden we ons bezig met het verdelen van frequenties die hiervoor nodig zijn, kijken we of graafwerkzaamheden in Nederland veilig verlopen en we checken of apparatuur aan de eisen voldoet, zodat het geen storingen veroorzaakt. Daarnaast zetten we ook in op andere gave dossiers, zoals 5G, artificial intelligence, cyberveiligheid en ruimtevaart. 

We zorgen ervoor dat netwerken in Nederland betrouwbaar, beschikbaar en veilig zijn. Zo maken we ons land ook digitaal weerbaar. Want de gevolgen van telecomuitval zijn enorm: het openbaar vervoer komt stil te liggen, hulpdiensten kunnen hun werk niet doen en de hartbewaking in ziekenhuizen valt uit. Maar ook moet iedereen veilig online zaken kunnen regelen en kunnen vertrouwen op de beschikbaarheid, waar je ook bent. 

Uitdagend, innovatief en maatschappelijk waardevol werk. Bij Agentschap Telecom werken mensen met passie voor hun vak. We hebben twee kantoren: in het bruisende Groningen én het centraal gelegen Amersfoort. Maar wat ons betreft mag je ook regelmatig thuis aan de keukentafel werken, of in de trein of bibliotheek. We zijn namelijk gewend om tijd- en plaatsonafhankelijk te werken.

Juridische Zaken

Bij de afdeling Juridische Zaken werken negentien enthousiaste professionals. De afdeling heeft een prettige en veilige werksfeer waar veel werk wordt verzet, collega’s elkaar helpen en waar gelachen wordt. We sparren veel met elkaar om te komen tot de beste juridische analyses en creatieve oplossingen voor maatschappelijke risico’s.

Ronald Diekema, Hoofd Juridische Zaken:

“De cultuur van de afdeling Juridische Zaken kenmerkt zich door goede samenwerking, innovatie, hard werken en humor. In Groningen hebben wij uitdagend en complex juridisch werk dat je kan vergelijken met andere grote toezichthouders in de Randstad.

Twijfel je toch nog of deze functie wel iets voor je is, maar ben je wel enthousiast over ons werkveld en een analytisch sterke jurist, dan kun je ook geheel vrijblijvend contact opnemen. Ik nodig je hiervoor van harte uit. Je kunt via LinkedIn een bericht sturen of even bellen (06-46058664)”.


Reageer op deze vacature