Agentschap Telecom

Teammanager Gegevensmanagement

Functie omschrijving

Bij Agentschap Telecom werken we aan een veilig verbonden Nederland. Daar heeft iedereen in de samenleving profijt van. Om deze maatschappelijke missie waar te maken, is het belangrijk dat de kwaliteit, beschikbaarheid en betrouwbaarheid van alle data in onze organisatie optimaal is en blijft. Als toegewijd manager zet jij je hiervoor in, samen met jouw gloednieuwe team Gegevensmanagement. Een kans voor jou om je verbindende leidinggevende kwaliteiten verder te ontwikkelen.

De toepassing van de Wet open overheid, het overheidsbrede programma Werk aan Uitvoering en het actieplan Open op Orde. Met deze en meer vraagstukken gaan jij en jouw team Gegevensmanagement aan de slag. Want bij al deze thema’s spelen data een belangrijke rol. Jij bouwt met een open blik aan een heldere koers voor de afdeling en onze organisatie.

In jouw rol draag je bij aan de implementatie van de missie en visie van onze organisatie in de diverse processen en procedures rondom gegevensmanagement. Ook zorg je voor inzicht in de manier waarop gegevensmanagement een bijdrage kan leveren aan de opgave van Agentschap Telecom, die per 1 januari 2023 de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur gaat heten.

Je weet jouw team, dat onder meer uit dataspecialisten, data-architecten, businessanalisten en archiefmedewerkers bestaat, te enthousiasmeren, stimuleren en motiveren om de doelen te behalen. Daarbij speel je in op wat de organisatie en medewerkers in het team nodig hebben. En heb je oog voor de persoonlijke ontwikkeling en het werkplezier van de medewerkers. Kortom, een functie waarin je de verantwoordelijkheid krijgt om te bouwen aan een team dat in ontwikkeling is en waarin je nauw samenwerkt met diverse collega’s in onze organisatie. Samen zorgen jullie dat Agentschap Telecom klaar is voor de uitdagingen voor de toekomst.

Functie-eisen

 • Je hebt een hbo- of wo-opleiding afgerond in de richting informatiemanagement en/of ICT.
 • Je hebt minimaal vijf jaar relevante werkervaring, bijvoorbeeld bij een uitvoeringsorganisatie van de overheid.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met data- en contractmanagement en bij voorkeur kennis van het CIO-stelsel Rijk.
 • Ervaring als coördinator of (operationeel) leidinggevende is een pre, maar geen noodzaak. We zoeken een leider die mensen weet te enthousiasmeren; ook als die zich nog als leidinggevende wil ontwikkelen.
 • Je zorgt voor werkplezier, kunt op een coachende manier medewerkers motiveren, enthousiasmeren en stimuleren, en bent vaardig in het creëren van een lerende cultuur.
 • Je kunt projecten en opdrachten in het kader van gegevensmanagement efficiënt en effectief uitvoeren en regisseren.

Competenties:

Herken je jezelf in de volgende competenties?

 1. Motiverend leiderschap
  Stimuleert bij anderen betrokkenheid en actie; is daarin coachend en zorgt voor werkplezier.
 2. Gedeeld leiderschap
  Op een verbindende wijze met mensen en partijen binnen en buiten de organisatie de maatschappelijke doelen (opgave) van de organisatie bereiken.
 3. Originaliteit (competentie creativiteit).
  Komt met nieuwe oplossingen, ideeën en invalshoeken.
 4. Omgevingsbewustzijn (+ competentie visie)
  Houdt rekening met relevante externe ontwikkelingen en omstandigheden. Heeft een duidelijke zienswijze op de actuele situatie en op de toekomst van het werkterrein, vakgebied of organisatie.
 5. Samenwerken
  Werkt samen met anderen aan een gezamenlijk doel.
 6. Daadkracht (competentie durf)
  Neemt risico’s indien nodig of gewenst.

Daarnaast worden van een manager de volgende competenties verwacht:
• Bestuurssensitiviteit
• Netwerken
• Aansturen organisatie
• Reflecteren

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €4551,- tot €6786,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Na sluitingsdatum zijn de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren. 

Agentschap Telecom (AT)

Agentschap Telecom houdt Nederland veilig verbonden. We zijn toezichthouder, uitvoerder en autoriteit, met een positie middenin het digitale domein. En binnen dit domein gaan veranderingen snel. De impact van digitalisering en telecommunicatie is enorm. Gelukkig hebben we in ons land geweldige netwerken: snel, betrouwbaar en overal bereikbaar. En dat moet natuurlijk zo blijven. Agentschap Telecom zorgt daarvoor. Samen met bijna 400 medewerkers houden we ons bezig met het verdelen van frequenties die hiervoor nodig zijn, kijken we of graafwerkzaamheden in Nederland veilig verlopen en we checken of apparatuur aan de eisen voldoet, zodat het geen storingen veroorzaakt. Daarnaast zetten we ook in op andere gave dossiers, zoals 5G, artificial intelligence, cyberveiligheid en ruimtevaart.

We zorgen ervoor dat netwerken in Nederland betrouwbaar, beschikbaar en veilig zijn. Zo maken we ons land ook digitaal weerbaar. Want de gevolgen van telecomuitval zijn enorm: het openbaar vervoer komt stil te liggen, hulpdiensten kunnen hun werk niet doen en de hartbewaking in ziekenhuizen valt uit. Maar ook moet iedereen veilig online zaken kunnen regelen en kunnen vertrouwen op de beschikbaarheid, waar je ook bent.

Uitdagend, innovatief en maatschappelijk waardevol werk
Bij Agentschap Telecom werken mensen met passie voor hun vak. We hebben twee kantoren: in Groningen én het centraal gelegen Amersfoort. Maar wat ons betreft mag je ook regelmatig thuis aan de keukentafel werken, of in de trein of bibliotheek. We zijn namelijk gewend om tijd- en plaatsonafhankelijk te werken.

Directie Bedrijfsvoering (directie Mens en Middelen), team Gegevensmanagement

De directie Bedrijfsvoering (per 1 januari 2023 de directie Mens en Middelen) levert ondersteunende producten en diensten voor het agentschap. We doen dit servicegericht en op basis van heldere randvoorwaarden. Met goede ICT, facilitaire voorzieningen, financiële middelen, HRM en inkoopprocessen bieden we onze collega’s een plezierige en efficiënte organisatie. Mede daardoor kunnen zij bijdragen aan de kerntaak van Agentschap Telecom: een verbonden Nederland. Onze professionalisering is gericht op het versterken van de strategische functie, regievoering en klantgerichtheid. We doen dit door productgerichte sturing, kwaliteitsmanagement en het inrichten van processen (lean).

Team Gegevensmanagement
Jouw team richt zich op de taken die horen bij de integriteit van data. Hieronder vallen onder meer:
• het stellen van kaders aan en voeren van regie op data;
• het beheren en ontsluiten van data en documenten;
• het monitoren en verbeteren van datakwaliteit.

Daarnaast is jouw team verantwoordelijk voor archiefbeheer, documentmanagement, kwaliteitsmanagement en gebruikersondersteuning. En voor het beheer van masterdata (brondata, die je kunt bewerken tot bijvoorbeeld sturingsinformatie en dashboards) en kernadministraties. Daarmee spelen we niet alleen een rol bij onderdelen als planning en control, financiën en inkoop, maar ook bij alle primaire processen en primaire klantgerelateerde processen.
Als manager gegevensmanagement maak je deel uit van de directie Mens en Middelen, die naast jou bestaat uit een directeur, een chief information officer / chief data officer (en plaatsvervangend directeur), een manager sturing en beheersing, een manager informatiemanagement en een manager specialistische ondersteuning en middelen.


Reageer op deze vacature