Agentschap Telecom

Technisch Specialist die helpt om Nederland veilig verbonden te houden

Functie omschrijving

Als Technisch Specialist zit je midden in de dynamische en veranderde werkvelden luchtvaart, maritiem, radiozendamateurs, het frequentiegebruik van de departementen en de continuïteit van netwerken en diensten. Je adviseert breed binnen de afdeling over een veelheid aan (technische) onderwerpen, verricht nader onderzoek, voert projecten uit en ondersteunt de senior adviseurs. Je onderhoudt contacten met andere ministeries als Defensie, IenW en JenV maar ook met burgers en bedrijven. Je denkt mee over ontwikkelingen en mogelijkheden en samen met de collega adviseurs lever je onder andere ook input voor de diverse internationale overleggremia. Je werkt nauw samen met de collega's binnen de afdeling, maar zoekt ook de samenwerking met andere afdelingen. De functie zal breed worden ingevuld. Zo kun je worden ingezet voor bijvoorbeeld het onderzoek naar een toenemend gebruik van radarsystemen en hoe dat in te passen in de nationale regelgeving. Maar er kan ook een beroep op je worden gedaan om onderzoek te doen naar mogelijkheden om meldingen van operators in goede banen te leiden of bijvoorbeeld aan de slag te gaan met een onderzoek naar de effecten van eerder uitgevoerde plannen.

De druk op tijdigheid, kwaliteit en klantgerichtheid is bij Agentschap Telecom groot. Je ziet dit als een uitdaging en kunt hier met zelfsturend vermogen goed mee omgaan. Je signaleert ontwikkelingen en risico's, analyseert deze, legt verbanden en reikt oplossingen aan. Hierbij ben je gericht op het bereiken van resultaat, waarbij je een goede balans weet te vinden tussen kwantiteit en kwaliteit. Je werkt het liefst samen met anderen en bent er van overtuigd dat (multidisciplinaire) samenwerking ten goede komt aan de kwaliteit van het resultaat.

Functie-eisen

 • Je beschikt over een opleiding op HBO of WO niveau, bij voorkeur in de richting Telecommunicatie, Elektronica of ICT.
 • Uit je werkervaring blijkt een goede kennis van radio- communicatie en navigatiesystemen.
 • Je hebt ervaring met projecten en het samenwerken in multidisciplinaire teams.
 • Je bent in staat om je communicatie af te stemmen op de doelgroep en in je optreden naar relaties en klanten laat je zien omgevingsbewust en klantgericht te zijn.
 • Je bent initiatiefrijk, ook buiten het directe eigen werkterrein, en je bent resultaatgericht.
 • Je beheerst de Nederlandse en de Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk.

Competenties:

 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Omgevingssensitiviteit
 • Bestuurlijke sensitiviteit
 • Samenwerken
 • Zelfsturing
 • Creativiteit
 • Overtuigingskracht
 • Analytisch vermogen

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3344,- tot €5139,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 36 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Een veiligheidsonderzoek op niveau B maakt onderdeel uit van de aanstellingsprocedure. Kijk voor informatie over het (niveau van het) veiligheidsonderzoek op de site van de AIVD

De selectiegesprekken zullen plaatsvinden op woensdag 15 december 2021.

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Agentschap Telecom (AT)

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat streeft ernaar een werkgever te zijn waar iedere medewerker, ongeacht leeftijd, sekse, geaardheid, etnische afkomst en arbeidsbeperking, voor wil werken. Werken aan maatschappelijke vraagstukken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker.

Agentschap Telecom houdt Nederland veilig verbonden. We zijn toezichthouder, uitvoerder en autoriteit, met een positie middenin het digitale domein. En binnen dit domein gaan veranderingen snel. De impact van digitalisering en telecommunicatie is enorm. Gelukkig hebben we in ons land geweldige netwerken: snel, betrouwbaar en overal bereikbaar. En dat moet natuurlijk zo blijven. Agentschap Telecom zorgt daarvoor. Samen met bijna 400 medewerkers houden we ons bezig met het verdelen van frequenties die hiervoor nodig zijn, kijken we of graafwerkzaamheden in Nederland veilig verlopen en we checken of apparatuur aan de eisen voldoet, zodat het geen storingen veroorzaakt. Daarnaast zetten we ook in op andere gave dossiers, zoals 5G, artificial intelligence, cyberveiligheid en ruimtevaart. 

We zorgen ervoor dat netwerken in Nederland betrouwbaar, beschikbaar en veilig zijn. Zo maken we ons land ook digitaal weerbaar. Want de gevolgen van telecomuitval zijn enorm: het openbaar vervoer komt stil te liggen, hulpdiensten kunnen hun werk niet doen en de hartbewaking in ziekenhuizen valt uit. Maar ook moet iedereen veilig online zaken kunnen regelen en kunnen vertrouwen op de beschikbaarheid, waar je ook bent. 

Uitdagend, innovatief en maatschappelijk waardevol werk. Bij Agentschap Telecom werken mensen met passie voor hun vak. We hebben twee kantoren: in het bruisende Groningen én het centraal gelegen Amersfoort. Maar wat ons betreft mag je ook regelmatig thuis aan de keukentafel werken, of in de trein of bibliotheek. We zijn namelijk gewend om tijd- en plaatsonafhankelijk te werken.

Spectrummanagement

De afdeling Spectrummanagement Veiligheid maakt deel uit van de hoofdafdeling Spectrummanagement van Agentschap Telecom. De afdeling is verantwoordelijk voor het beheer van frequentieruimte voor de taakvelden luchtvaart, maritiem en radiozendamateurs. De afdeling Veiligheid verwerft internationale gebruiksrechten, verdeelt frequentieruimte, coördineert het frequentiegebruik en verleent vergunningen aan gebruikers. Daarnaast is de afdeling Veiligheid verantwoordelijk voor de (inter)nationale voorbereiding en uitvoering van de toewijzing van frequentiegebruiksrechten voor systemen die bij de vitale overheid in gebruik zijn.

Ook het vergunningvrije gebruik met registratie (maritiem en radiozendamateurs) is bij de afdeling ondergebracht, evenals de uitvoering van de examenregeling en de afgifte van de bedieningscertificaten ten behoeve van het frequentiegebruik in de maritieme sector en voor radiozendamateurs. Ook geeft de afdeling experimenteervergunningen uit. Daarnaast houdt de afdeling zich bezig met andere dan frequentie gerelateerde taken, waaronder taken op het gebied van continuïteit van netwerken, bevoegd aftappen en telekwetsbaarheid.


Reageer op deze vacature