Agentschap Telecom

Coördinerend specialistisch ingenieur spectrummanagement

Functie omschrijving

Een dag zonder telecommunicatie. Zou jou dat nog lukken? Grote kans dat je antwoord ‘nee’ is. En dat geldt voor de meeste mensen. Want een dag zonder bellen of internetten is gewoon ontzettend onhandig. En wat een gemis als je geen muziek meer kunt streamen of online video’s kunt bekijken. Jij zorgt er als coördinerend specialistisch ingenieur spectrummanagement bij Agentschap Telecom in Groningen voor dat Nederland veilig verbonden blijft.

Ons land beschikt over uitstekende netwerken: snel, betrouwbaar en overal bereikbaar. En dat moet natuurlijk zo blijven. Daar zorgt Agentschap Telecom voor. Wij houden Nederland veilig verbonden. En bij de afdeling Markttoegang van de hoofdafdeling Spectrummanagement draag jij daaraan bij. Je wordt gedreven door nieuwsgierigheid naar technologische, maatschappelijke en politieke ontwikkelingen op het gebied van (met name draadloze) telecommunicatie en spectrummanagement. Je zet die ontwikkelingen om in betekenis voor ons werkveld. Zo stuur je mee op onze strategische koers en daarmee aan een veilig verbonden Nederland. 

Op het gebied van spectrummanagement en -engineering doorzie jij de belangen van stakeholders in Nederland en andere landen. Spectrumverdelingsvraagstukken begrijp je op inhoudelijk technisch vlak. Deze vraagstukken los je zelfstandig op, met collega’s of samen met andere specialisten binnen en buiten Nederland. Je bent een autoriteit op het gebied van het radiospectrum en kunt het debat aangaan met specialisten vanuit verschillende disciplines. Politieke gevoeligheden signaleer je op tijd, waarna je erop inspeelt. Daarbij werk je effectief samen met de beleidskern van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Je bent aanjager voor vernieuwing, zowel intern als extern. Bijvoorbeeld als het gaat om een meer dynamische en andere benadering van spectrummanagement, gedreven door voortschrijdende technologieontwikkeling. Samen met jouw collega’s speel je een belangrijke rol in (inter)nationale gremia, waar kaders worden vormgegeven voor spectrummanagement, telecommunicatie en standaardisatie. Bijvoorbeeld in de ITU, ECC en ETSI.

Samen met je directe collega ondersteun je jullie leidinggevende bij het vormgeven van de afdelingskoers en ben je de sparringpartner van je collega's binnen de afdeling. Jouw brede engineersblik en politiek-bestuurlijke antenne komen daarbij goed van pas. Net als jouw (technische) kennis en ruime ervaring. Binnen de afdeling coördineer je de (inter)nationale werkzaamheden op het vlak van spectrummanagement en -engineering. En je helpt bij het definiëren van de te bereiken doelen. Zo draag je samen met de afdeling efficiënt en effectief bij aan de missie van het agentschap: een veilig verbonden Nederland.

Functie-eisen

 • Je hebt wo-niveau en een wo-diploma, een goed analytisch vermogen, en bent je goed bewust van de economische belangen en politieke verhoudingen die spelen bij de diverse stakeholders en marktpartijen.
 • Je hebt ruime kennis van en ervaring met radiotechniek, digitale connectiviteit en spectrumgerelateerde onderwerpen, en kunt deze toepassen in het dagelijkse werk.
 • Je bent een onafhankelijk denker en weet in complexe omgevingen een eigen koers te formuleren en die te delen met anderen.
 • Je kunt (internationale) kennis en netwerken benutten voor de ontwikkeling van daadkrachtig uitvoeringsbeleid voor spectrummanagement, in samenhang met de toezichtstaak en de interne organisatie van ons agentschap.
 • Je zorgt voor gerichte en onderbouwde (beleids)advisering, op schrift en mondeling, zowel intern als in samenhang met onze EZK-beleidskern en andere (internationale) beleidsorganen.
 • Je weet tijdig studies te initiëren en voorbereidingen te treffen voor het uitdragen van de Nederlandse standpunten in het internationaal overleg.
 • Je hebt al ervaring om als vertegenwoordiger en ambassadeur namens Nederland op te treden, of je hebt dit duidelijk in je.
 • Je spreekt en schrijft helder in het Nederlands en Engels, bent consistent, prettig in de omgang en werkt afwisselend zelfstandig en in teamverband.

Jouw competenties

 • politiek-bestuurlijke sensitiviteit
 • ondernemend karakter
 • klant- en resultaatgericht
 • omgevingsbewust
 • zelfsturend
 • samenwerken, plannen en organiseren

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €4281,- tot €6419,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 36 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

AT vindt het belangrijk om in haar personeelsbeleid haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als werkgever concreet gestalte te geven, daarom worden tevens kandidaten die werk zoeken in kader van de Participatiewet, en binnen dit functieprofiel passen, bij deze aangemoedigd te solliciteren.

Na de sluitingsdatum zijn de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar. Daarom raden we je aan om de vacaturetekst voor die tijd te downloaden. Zo kun je alle info later nog eens terugzien.


Reageer op deze vacature