Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Blueriq-modelleur

Functie omschrijving

Kansen voor ondernemers vergroten door slimme dienstverlening die maximaal gebruik maakt van digitale communicatie. De afdeling Informatiemanagement en Procesontwerp van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland onderhoudt daarvoor applicaties, variërend van digitale portalen voor het aanvragen van een Europese subsidie tot inkoopsystemen. Als Blueriq-modelleur in Den Haag krijg jij met een team de verantwoordelijkheid voor één of meer van deze applicaties.

Je bent alert op kansen die de efficiency van processen of applicaties vergroten. Door nauw contact te onderhouden met alle stakeholders zorg je dat de systemen betrouwbaar blijven functioneren, ondanks de soms complexe eisen en wensen. Bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland kijken we graag naar jouw ambities en helpen we je om verder te groeien in je rol én binnen de organisatie.

Als Blueriq-modelleur ga je aan de slag met de ontwikkeling van uitvoeringsplatforms (UP’s). Een UP is een applicatie die de uitvoering van (subsidie)regelingen ondersteunt, en is gebaseerd op zaakgericht werken. In de UP-programma’s is in de afgelopen vijf jaar gewerkt aan het ontwikkelen van een inregelmodule voor het ondersteunen van opgavegericht werken. En dan op basis van Blueriq-technologie. Daarmee zijn inmiddels veel regelingen in productie genomen.

Daarnaast hebben we diverse ondersteunende koppelingen ontwikkeld, die onder andere het berichtenverkeer en het geautomatiseerd afhandelen van verplichtingen in de financiële administratie met de UP’s verbinden en ondersteunen. De inregelmodule en ondersteunende koppelingen zijn voorzien van configureerbare parameters.

Jouw taken

 • Je vertaalt functionele specificaties naar de technische en functionele architectuur van de UP’s.
 • Je modelleert de functionele bouwblokken.
 • Je test de technische werking van de gerealiseerde functionaliteiten.
 • Je vertaalt userstory’s naar de UP-architectuur, in afstemming met collega’s.
 • Je modelleert bouwblokken op basis van de userstory’s.
 • Je stemt af met collega-modelleurs.
 • Je test de ontwikkelde functionaliteit en documenteert gebouwde functionaliteiten.

Functie-eisen

Van nieuwe Europese regelgeving tot het implementeren van een nieuwe opdracht in het licht van het Klimaatakkoord. Van het zo snel mogelijk live brengen van coronagerelateerde regelingen tot het helpen implementeren van het Nieuw Gemeenschappelijk Landbouw Beleid. En van het zo effectief en efficiënt mogelijk toekennen van innovatiesubsidies tot de handhaving van regelgeving ter bescherming van het milieu. Jij vertaalt deze maatschappelijke, politieke en economische ontwikkelingen soepel naar krachtige analyses en haalbare oplossingen.

Je weet snel tot de kern van een vraag door te dringen en requirements adequaat te vertalen naar IV-vraagstukken. Bij jouw oplossingen heb je oog voor de brede context, inclusief de stakeholders en de interne coördinatie en afstemming van de werkzaamheden.

Jij overziet complexe vraagstukken, houdt rekening met de keten en brengt de potentiële impact voor ketenpartners overzichtelijk en betrouwbaar in beeld. Je komt met een plan van aanpak om het gestelde doel te bereiken, brengt structuur aan en je bewaakt de voortgang van het werk. Verder heb je:

 • Een hbo- of wo-diploma op het gebied van informatica of informatiemanagement.
 • Drie jaar of meer allround ervaring als modelleur Blueriq (versie 9.x of hoger).
 • Kennis van tools en methodieken, zoals TOPdesk, Jira, TMap, BiSL en scrum.
 • Kennis van en ervaring met agile werken.
 • Goede analyseskills, een klantgerichte houding en een goed omgevings- en organisatiebewustzijn.
 • De vaardigheid om te plannen en te organiseren.
 • Veel zin om samen te werken, jezelf te ontwikkelen en te netwerken.
 • Creativiteit, overtuigingskracht en het reflecterend vermogen om je eigen voortgang te controleren.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3842,- tot €5710,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 36 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Na de sluitingsdatum zijn de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar. Wij verzoeken je om die reden de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.


Reageer op deze vacature