Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Eindredacteur duurzaam ondernemen

Functie omschrijving

Om duurzaam ondernemen te stimuleren, biedt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) diverse regelingen en programma’s aan. Mooi natuurlijk, maar impact realiseren we pas écht als de informatie over deze instrumenten ook vindbaar en toegankelijk is voor ondernemers. Als eindredacteur heb je daarin een belangrijke verantwoordelijkheid: jij bent de laatste die naar de content kijkt voordat deze gepubliceerd wordt.

Als eindredacteur vul jij het contentteam Duurzaam aan. Je beoordeelt, verbetert, structureert en publiceert de content op onze online en offline kanalen. Dit doe je op basis van onze schrijfwijzer digitale content, toegankelijkheidseisen en de verschillende fases van een klantreis. Daarbij bewaak je de redactieformule en neem je zelfstandig beslissingen.

Ook begeleid, coach, inspireer en motiveer je de contentexperts om de bereikbaarheid, vindbaarheid, consistentie, juistheid, actualiteit en toegankelijkheid van de content te verbeteren. Je werkt nauw samen met communicatieadviseurs, contentregisseurs en de hoofdredactie. Kortom: een afwisselende job waarin je elke dag bezig bent met taal én bijdraagt aan een duurzaam ondernemersklimaat.

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal een hbo-diploma, bij voorkeur in de richting journalistiek, communicatie of media.
 • Je hebt ruime ervaring met het voeren van eindredactie op content voor websites (waarbij aspecten als B1-taalniveau, SEO en webrichtlijnen voor de overheid een rol spelen).
 • Je beschikt over technische skills; je kunt werken in ieder contentmanagementsysteem en bent feilloos in staat de mogelijkheden van het cms te benutten. Ervaring met Drupal is een pre.
 • Je hebt supersterke taalvaardigheden: je schrijft helder en overtuigend Nederlands op B1- en B2-niveau. Engels is een pre.
 • Je kunt goed omgaan met beleidsmatige en juridische onderwerpen en de politiek-bestuurlijke context waarin RVO acteert.
 • Je houdt je vakkennis op peil en je bent op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van online media.
 • Je bent in staat om de gevolgen van nieuwe ontwikkelingen te analyseren, verbeterkansen voor de redactie te signaleren en verbeterplannen op te stellen.
 • Je werkt zelfstandig, doelgericht, gestructureerd en stressbestendig.
 • Je kunt snel schakelen, legt gemakkelijk contacten en werkt graag in teamverband.
 • Je beschikt over uitstekende adviesvaardigheden en bent een goede planner en organisator.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2756,- tot €4430,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
Uren per week: 24 tot 32 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Bij goed functioneren is een verlenging van de aanstelling mogelijk.
 • Het team is verdeeld over de standplaatsen Den Haag, Utrecht en Zwolle. Gezien de huidige ontwikkelingen met betrekking tot de COVID-19-crisis, werken wij tot nader order thuis. Als we weer op kantoor gaan werken, is het mogelijk dat we je op sommige dagen in Den Haag, Utrecht of Zwolle verwachten. Voor deze functie is dat voornamelijk in Zwolle.
 • Na de sluitingsdatum zijn de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Reageer op deze vacature