Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Contentexpert duurzaam ondernemen

Functie omschrijving

Stel je voor: je bent duurzame ondernemer en je wilt je voordeel doen met de regelingen en programma’s die de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) aanbiedt. Hoe fijn is het dan als je op de website in enkele klikken juiste, volledige en aantrekkelijke informatie vindt? Precies! Als contentexpert snap jij hoe groot de impact van toegankelijke content is, en daar zet jij je dan ook met veel toewijding voor in.

Jij verwerkt contentverzoeken, je verbetert taal- en spelfouten en je zorgt, gevraagd en ongevraagd, dat de webteksten helder, informatief en goed vind- en leesbaar zijn. Ook zet je je in voor andere online contentvormen voor het domein Duurzaam, zoals social media, nieuwsbrieven, animaties en infografics. Hierbij streef je naar optimale bereikbaarheid, vindbaarheid (SEO), leesbaarheid, consistentie, juistheid, actualiteit en toegankelijkheid van informatie.

Daarnaast onderhoud je de kennisbank en zorg je dat onze collega’s op klantcontact de juiste informatie hebben. Je hebt ook een rol in het realiseren van begrijpelijke formulieren en brieven. Dit doe je natuurlijk niet alleen, maar samen met vakcollega’s, de andere contentexperts en de contentregisseur.

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal een hbo-diploma en je hebt ervaring met het opstellen van een of meer contentvormen. Denk aan social media of content voor websites, zoals nieuws(artikelen) of praktijkverhalen.
 • Je bent gewend om met contentmanagementsystemen en volgens SEO-richtlijnen te werken. Hierin is ervaring met Drupal, Liferay, Hippo of Pleio een pre.
 • Je bent bij voorkeur bekend met de webrichtlijnen van de Rijksoverheid.
 • Je schrijft uitstekend Nederlands en Engels.
 • Je kunt goed omgaan met beleidsmatige en juridische onderwerpen en de politiek-bestuurlijke context waarin RVO acteert.
 • Je werkt snel, gestructureerd, praktisch en vooruitstrevend.
 • Je kunt goed plannen en organiseren en zorgt dat je producten op tijd af zijn.
 • Je kijkt naar je werk vanuit het perspectief van de klant of de lezer en je kunt doelgroepgericht schrijven.
 • Je legt makkelijk contact en werkt graag in teamverband.
 • Je bent op de hoogte van relevante ontwikkelingen qua online media en zoekt altijd naar verbeterkansen voor jouw functie.
 • Je beschikt over uitstekende adviesvaardigheden en je kunt daarbij onderbouwen waarom de ene tekst of vorm beter geschikt is dan de andere.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2756,- tot €4430,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Bij goed functioneren is een verlenging van de aanstelling mogelijk.
 • Het team is verdeeld over de standplaatsen Den Haag, Utrecht en Zwolle. Gezien de huidige ontwikkelingen met betrekking tot de COVID-19-crisis, werken wij tot nader order thuis. Als we weer op kantoor gaan werken, is het mogelijk dat we je op sommige dagen in Den Haag, Utrecht of Zwolle verwachten.
 • Na de sluitingsdatum zijn de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Reageer op deze vacature