Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Adviseur Financiën en Control

Functie omschrijving

Kom jij ons team versterken als adviseur F&C bij de Projectadministratie? Voel jij je thuis in een bevlogen professioneel team, waarbinnen je de ruimte krijgt om te groeien en jezelf te ontwikkelen?

Voor onze afdeling Financiën & Control zijn wij op zoek naar een gedreven financial. Als adviseur F&C ben je goed in het bewaken van het financiële plaatje en kun je goed sparren met de interne klant. Voor het cluster Project, Omzet & Debiteuren (POD) zijn wij op zoek naar een gedreven adviseur F&C.

Als adviseur F&C ben je werkzaam in het financiële hart van RVO: het Financieel Dienstencentrum (FDC). Binnen het FDC zorgt het cluster POD er voor dat de projectadministratie op orde is en er een goed beeld van de financiële stand van zaken van de uitvoeringskosten van RVO is.

Je bent in staat pro-actief verbindingen te leggen tussen je collega’s en interne klanten. Mede daardoor ben je een sparring partner voor de RVO-organisatie en betrokken bij controles door de Auditdienst (ADR) en bied je ondersteuning bij de jaarrekening en audits. Je volgt specifieke ontwikkelingen op je vakgebied, neemt deel aan diverse overleggremia en signaleert relevante knelpunten en problemen tijdig.

Samen met jouw collega’s zorg je o.a. voor:

 • Een goede vastlegging van en beheer op de projecten in de eBS-projectenmodule.
 • De administratieve verwerking van de omzet (incl. uitval diverse kostensoorten, facturatieverzoeken, omzetbijstellingen en afrekeningen opdrachten).
 • Een heldere analyse van data, resulterend in ondersteunende en adviserende rapportages richting de F&C organisatie en de ADR.
 • Het borgen en verbeteren van de kwaliteit van de administratie door het toetsen aan en adviseren binnen de kaders. Hieruit voortvloeiende acties uitzetten en monitoren.
 • Het initiëren van procesverbeteringen en adviseren over alternatieven. Signaleren van kansen en risico's.

Van jou als adviseur wordt een actieve en initiatiefrijke instelling verwacht. Efficiënter en doelmatiger werken is een belangrijk speerpunt binnen de organisatie, hierbij wordt verwacht dat je daarin actief meedenkt en continu de mogelijkheden binnen de werkzaamheden onderzoekt of laat onderzoeken en na besluitvorming doorvoert (e.e.a. in afstemming met de coördinatoren van FDC). Dit vereist kennis van zaken, kunnen overzien van F&C overstijgende processen in het opdrachtenproces, de interne managementcontractcyclus en P&C-cyclus.

Functie-eisen

Je beschikt over een sterk cijfermatig inzicht en analytische vaardigheden. Je bent sociaal vaardig, communicatief sterk, kunt snel schakelen en ziet verbanden. Je kunt goed omgaan met deadlines en het plannen van werkzaamheden.

Wat we verder van je vragen:

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur in de richting bedrijfseconomie, accountancy of bedrijfsadministratie.
 • Je hebt aantoonbare actuele inhoudelijke kennis en ervaring op het gebied van administratieve processen en rapportages. Denk hierbij ook aan de producten ten behoeve van de planning & control cyclus die hiermee samenhangen zoals bedrijfseconomische sturingsrapportages.
 • Je hebt kennis van baten- lastenadministratie.
 • Je bent bekend met de werking en systematiek van ERP pakketten zoals Oracle/eBS.
 • Je kunt je goed een oordeel vormen en beschikt over overtuigingskracht.
 • Als professional wil jij je altijd verder ontwikkelen; je bent leergiering, hebt doorzettingsvermogen, lef en organisatie sensitiviteit.

Competenties:

 • Klantgerichtheid
 • Analyseren
 • Samenwerken
 • Voortgangscontrole
 • Plannen en organiseren
 • Omgevingsbewustzijn
 • Zelfontwikkeling

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2957,- tot €4707,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Bij RVO willen we zoveel mogelijk plaatsonafhankelijk werken. Dit betekent dat je als uitgangspunt vanaf iedere locatie je werk kunt doen (vanuit huis, op een andere locatie en/of op kantoor). RVO verwacht van jou wel dat je bereid bent om naar kantoor te komen wanneer dit nodig is voor de uitvoering van je werk. Wij verwachten dat je in deze functie gemiddeld 2 dagen per week op de RVO-vestiging in Den Haag wordt verwacht.

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

RVO is een inclusieve werkgever die diversiteit omarmt. We maken ons hard voor gelijke kansen voor iedereen, ongeacht huidskleur, afkomst, religie, nationale afkomst, seksuele geaardheid, leeftijd, staatsburgerschap, burgerlijke staat, beperking of genderidentiteit. We streven ernaar om onze verschillen optimaal te benutten zodat we creativiteit, innovatie en talentontwikkeling kunnen stimuleren.

Kansen voor Nederland, kansen voor jou.

Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 4500 mensen zich in voor een economisch sterk, innovatief en duurzaam Nederland, op verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen!

Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen adviseren over de toepassing van wet- en regelgeving en handelen bezwaar en beroepen af binnen de ruimte die wet- en regelgeving biedt. Ook zijn ze betrokken bij het opstellen van nieuwe wet- en regelgeving.

En communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies.

Wie ondernemend Nederland een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op.

FIFz/F&C

De afdeling Financiën & Control (F&C) is onderdeel van de Directie Financiën Informatie management en Facilitaire zaken en voert de financiële administratie van RVO. F&C zorgt voor de uitbetaling van de beleidsmiddelen en helpt de organisatie koers te houden door het leveren van cijfers, informatie, analyses en advies.

De afdeling F&C bestaat uit vier werkdomeinen:

 • Control
 • Financieel Dienstencentrum
 • Beleidsadministratie
 • BI & Data

De Beleidsadministratie en het Financieel Dienstencentrum zijn gericht op de vastlegging, kwaliteitsborging en rapportage van en over financiële informatie. Het werkdomein van Control is gericht op de control over de gehele business van RVO dat verder reikt dan alleen de financiële informatie.
BI & Data is verantwoordelijk voor het ontsluiten van financiële sturingsinformatie naar de RVO business.


Reageer op deze vacature