Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Senior Adviseur Verduurzaming Land- en Tuinbouw

Functie omschrijving

Wil jij actief bijdragen aan de transitie naar een duurzaam landbouw- en voedselsysteem en daarbinnen meewerken aan de klimaatopgave voor landbouw of landgebruik en aan het perspectief voor de landbouwsector? Bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland maak jij als senior adviseur hét verschil.

De doelstellingen voor een duurzame Nederlandse land- en tuinbouw zijn ambitieus en met elkaar verweven. Zo zetten we bijvoorbeeld alles op alles om de stikstofuitstoot te halveren voor 2030, klimaatneutraal te zijn in 2050 en zoeken we naar oplossingen die werken voor boeren, tuinders en voor natuur. Om dit te realiseren willen wij ons team graag versterken met een senior adviseur die met een brede blik van details naar overzicht kan gaan. Strategisch mee kan denken met de opdrachtgever, kennis van zaken heeft en natuurlijk uitstekende verbindende kwaliteiten heeft. De bovengenoemde doelen vragen namelijk om het ontwikkelen van nieuwe integrale oplossingen en intensieve samenwerking binnen RVO, beleid en stakeholders buiten het Rijk.

Onderwerpen of kennis die we zoeken zitten op inhoudelijke thema’s als klimaatneutrale glastuinbouw, biologische landbouw, duurzaam bodembeheer of innovatie- of transitiekunde.

Concrete werkzaamheden waar we op dit moment een senior collega voor zoeken zijn:

  • Een rol als coördinator voor de klimaatopgave voor landbouw en landgebruik. Taken daarbinnen zijn o.a. contact met de opdrachtgever over de opdracht inclusief offerte, planning en rapportage, deelname aan het beleidsoverleg en faciliteren en waar nodig aanspreken van het team van interne adviseurs.
  • Een rol als coordinator voor het convenant voor de klimaatopgave voor de glastuinbouw. Taken daarbinnen zijn o.a. voorbereiden en verslagleggen intern overleg, aansturen van een aantal inhoudelijke projecten en aanspreekpunt voor beleid, GlastuinbouwNederland en externe partijen als PBL/CBS. En je bent nadrukkelijk de verbinder tussen de uitvoeringsteams met als doel de uitvoering te verbeteren.
  • Een rol als trekker voor onderdelen uit het actieplan biologische landbouw.

Afhankelijk van je kennis en ervaring ga je op één of twee van de bovengenoemde onderwerpen aan de slag. Waarbij je in ieder geval één coördinatieopdracht krijgt. We gaan er vanuit dat als je ingewerkt bent zelf het initiatief neemt om in je rol te verdiepen of je vaardigheden en kennis gaat inzetten voor andere opdrachten die wij uitvoeren op het gebied van duurzame land en tuinbouw.

Wij vinden het belangrijk dat je inhoudelijk betrokken bent, afspraken maakt en nakomt, flexibel bent en van aanpakken weet. Maar ook gebruik maakt van de kennis, ervaring en inzet van verschillende collega's binnen RVO over teams en directies heen. Jouw overzicht over de materie en je verbindende kwaliteiten geven hier echt de doorslag.

Vanwege de groei van het werkpakket kunnen we senior adviseurs met verschillende kennis en achtergrond gebruiken. Maar een rol als coördinator of trekker moet wel bij je passen. We nodigen je dan ook uit om te solliciteren en ons te laten zien wat je zou kunnen bijdragen.

Functie-eisen

  • Een afgeronde WO-opleiding of door werk verkregen werk- en denkniveau.
  • Minimaal 5 jaar relevante kennis en/of werkervaring is noodzakelijk voor deze functie. Een combinatie van ervaring met de sector en verduurzaming is een pre.
  • Je hebt aantoonbare ervaring met het zoeken naar en verbindingen leggen met in- en externe contacten.

Competenties:

  • Strategisch
  • Overzicht bewaren
  • Verbinder
  • Flexibel
  • Inhoudelijk betrokken
  • Resultaatgericht

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €4092,- tot €6045,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Binnen RVO, en binnen ons team, werken wij hybride. De mogelijkheid bestaat om thuis te werken en op een RVO-locatie. De dichtstbijzijnde RVO-locatie word je standplaats. Wel verwachten wij dat je minimaal 1-2 werkdagen per week op locatie Utrecht bent voor (team)bijeenkomsten en -overleggen en bereid bent te reizen naar collega’s, ministerie of doelgroep als het werk daarom vraagt.

Het betreft een: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op vast.

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

RVO is een inclusieve werkgever die diversiteit omarmt. We maken ons hard voor gelijke kansen voor iedereen, ongeacht huidskleur, afkomst, religie, nationale afkomst, seksuele geaardheid, leeftijd, staatsburgerschap, burgerlijke staat, beperking of genderidentiteit. We streven ernaar om onze verschillen optimaal te benutten zodat we creativiteit, innovatie en talentontwikkeling kunnen stimuleren.

Kansen voor Nederland, kansen voor jou.

Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 4500 mensen zich in voor een economisch sterk, innovatief en duurzaam Nederland, op verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen!

Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen adviseren over de toepassing van wet- en regelgeving en handelen bezwaar en beroepen af binnen de ruimte die wet- en regelgeving biedt. Ook zijn ze betrokken bij het opstellen van nieuwe wet- en regelgeving.

En communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies.

Wie ondernemend Nederland een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op.

NP/Industrie, Agro en Financiering/Agro en Food ketens I

De afdeling Industrie, Agro en Financiering (IAF) streeft er naar om op een integrale wijze bedrijfssectoren te ondersteunen, we doen dit in opdracht van ministeries van EZK, LNV en IenW. Op dit moment wordt er gewerkt aan een aantal maatschappelijke opgaven zoals verduurzaming van de industrie, Circulaire Economie en Kringlooplandbouw. Hiervoor worden verschillende instrumenten ingezet zoals financiële regelingen, maatwerkoplossingen, netwerksturing, monitoring, beleidsadviezen, etc.

Binnen de afdeling werken zo'n 200 medewerkers met passie en kennis aan verschillende thema's en instrumenten, zij werken daarin nauw samen en houden elkaar daarop scherp. Medewerkers worden vanuit de organisatie op verschillende manieren gefaciliteerd in hun functie bijvoorbeeld door middel van IT apparatuur, cursussen en opleidingen.


Reageer op deze vacature