Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Project Manager Digital Health (NFIA)

Functie omschrijving

De Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) zoekt een Project Manager op het gebied van digitale gezondheidszorg (Digital Health). De NFIA helpt en adviseert bedrijven uit het buitenland bij het opzetten, uitrollen en/of uitbreiden van hun internationale activiteiten in Nederland.

Nederland is er trots op een wereldwijde koploper te zijn op het gebied van innovatie, duurzaamheid en digitalisering. NFIA zit in een transitie om steeds meer en pro-actief bedrijven aan te trekken die bijdragen aan de oplossingen van de toekomst, de ecosystemen van onze internationale clusters versterken en die werken aan maatschappelijke uitdagingen. Ons land biedt een uitstekend vestigingsklimaat voor het opschalen van oplossingen met impact voor de Europese en mondiale markt. Samen kunnen we de wereld een betere plek maken. Bij ons in Den Haag kom je terecht in een dynamische, internationale en inspirerende werkomgeving. We hebben jou nodig om de transitie verder vorm te geven.

Ben jij een internationaal gerichte netwerker, een sterke acquisiteur en heb je kennis en ervaring met de Life Sciences & Health sector en digitale diensten? Als Project Manager van de NFIA lever je een actieve bijdrage aan het naar Nederland halen van (kennisintensieve) investeringen van buitenlandse bedrijven met een focus op digitale gezondheidsdiensten en producten.

Je bent binnen de NFIA medeverantwoordelijk voor het halen van de gezamenlijke doelstellingen. Je opereert zelfstandig en binnen het team in een complex werkveld in het Invest in Holland (IiH)-netwerk. Hiermee lever je een actieve bijdrage aan het NFIA-doel. Je begeleidt en adviseert bedrijven bij hun zoektocht naar de meest geschikte vestigingslocatie in Nederland. Vanuit de dagelijkse praktijk van het projectenwerk signaleer je knelpunten in het Nederlandse vestigingsklimaat ten opzichte van andere landen. Je zet je hierbij actief in voor oplossingen en concrete verbeteringen in het vestigingsklimaat. Naast het projectmanagement ben je verantwoordelijk voor het Accountmanagement van enkele gevestigde buitenlandse bedrijven in Nederland. De focus van je pakket ligt op digitale gezondheidszorg, een cross-over tussen de Life Sciences & Health (LSH) sector en de ICT-sector.

Het takenpakket bestaat onder andere uit:

 • Promotie van Nederland in de sector(en) waar jij verantwoordelijk voor bent.
 • Accountmanagement van enkele gevestigde buitenlandse bedrijven.
 • Ontwikkeling en beheer van een netwerk in Nederland op het gebied van jouw sector(en) en markt.
 • Proactieve en gerichte benadering van buitenlandse bedrijven die geïnteresseerd zijn in investeren in Nederland of mogelijke samenwerking (het genereren van leads).
 • Organisatie van diverse activiteiten en voorlichtingsbijeenkomsten.
 • Verzamelen en analyseren van relevante informatie op het terrein van jouw sector en markt.
 • Monitoren van het Nederlandse vestigingsklimaat voor de sector, vergelijkend onderzoek naar andere concurrerende landen en input verzorgen voor de verbetering van het Nederlandse vestigingsklimaat.
 • Nauw samenwerking met collega's binnen het LSH-team, IT-team, NFIA HQ en RVO, het kerndepartement van EZ, andere vakdepartementen, de NFIA vertegenwoordigers in het buitenland, externe adviseurs en regionale partners.
 • Assisteren van de Commissaris NFIA en de teammanager bij onder meer presentaties.
 • Opstellen van rapportages en verslagen.

Je komt te werken in een dynamische, internationale en inspirerende werkomgeving waar je veel verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatief krijgt.

Daarnaast signaleer en analyseer je knelpunten in het Nederlandse vestigingsklimaat ten opzichte van andere landen. Dit doe je door het analyseren van business data en het uitvoeren van deskresearch. Vervolgens zet je je actief in om tot oplossingen en concrete verbeteringen te komen voor deze knelpunten.

Functie-eisen

 • Je beschikt over minimaal een HBO opleiding of academisch werk- en denkniveau, met studie bij voorkeur in de richtingen internationale economie, bedrijfskunde of de toepassing van digital health.
 • Je hebt internationale ervaring met werkzaamheden m.b.t. werving van buitenlandse bedrijven uit verschillende culturen en sectoren en beschikt over (commerciële) internationale ervaring.
 • Je hebt kennis van en affiniteit met IT en de LSH sector.
 • Je hebt aantoonbare (brede) kennis en ervaring op het terrein van, market research, advies vaardigheden en samenwerking tussen bedrijfsleven en overheid.
 • Je hebt ervaring met diplomatie en hebt gevoel voor zowel het vertegenwoordigen van als het omgaan met (top)mensen uit het bedrijfsleven en de overheid.
 • Je hebt aantoonbaar relevant netwerk (departementen in Den Haag w.o. EZK, BZ, AZ, FIN en VWS, regionale Invest in Holland partners, internationale bedrijfsleven, postennetwerk).
 • Je hebt een (zeer) flexibele instelling (geen 9-5 mentaliteit).
 • Je beschikt over uitstekende Nederlandse en Engelse spreek- en schrijfvaardigheid en presentatie skills.
 • Je bent slagvaardig en resultaatgericht.
 • Je bent netwerkvaardig.
 • Je heb relativeringsvermogen, humor.
 • Je bent gericht op samenwerken binnen en buiten de organisatie, maar ook goed in staat om zelfstandig activiteiten op te pakken.

Competenties:

 • Bestuurssensitiviteit
 • Analyseren
 • Klantgerichtheid
 • Samenwerken
 • Plannen en organiseren
 • Creativiteit

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3344,- tot €5139,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Wij volgen gedurende de context van Corona de richtlijnen van het kabinet over thuiswerken. We sorteren zo veel mogelijk voor op hybride werken na de Corona periode. Bij RVO willen we zoveel mogelijk plaatsonafhankelijk werken. Dit betekent dat je als uitgangspunt vanaf iedere locatie je werk kunt doen (vanuit huis, op een andere locatie en/of op kantoor). RVO verwacht van jou wel dat je bereid bent om naar kantoor in Den Haag te komen wanneer dit nodig is voor de uitvoering van je werk.

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

RVO is een inclusieve werkgever die diversiteit omarmt. We maken ons hard voor gelijke kansen voor iedereen, ongeacht huidskleur, afkomst, religie, nationale afkomst, seksuele geaardheid, leeftijd, staatsburgerschap, burgerlijke staat, beperking of genderidentiteit. We streven ernaar om onze verschillen optimaal te benutten zodat we creativiteit, innovatie en talentontwikkeling kunnen stimuleren.

Kansen voor Nederland, kansen voor jou.

Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 4500 mensen zich in voor een economisch sterk, innovatief en duurzaam Nederland, op verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen!

Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen adviseren over de toepassing van wet- en regelgeving en handelen bezwaar en beroepen af binnen de ruimte die wet- en regelgeving biedt. Ook zijn ze betrokken bij het opstellen van nieuwe wet- en regelgeving.
En communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies.

Wie ondernemend Nederland een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op.

IP/Investeringen/Projecten en Marketing

De Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) ondersteunt buitenlandse bedrijven bij het opzetten of uitbreiden van hun internationale activiteiten in Nederland. Ze heeft in de afgelopen 40 jaar bijna 5000 ondernemingen uit ruim 50 landen geholpen. Naast het hoofdkantoor in Den Haag heeft de NFIA eigen kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Turkije, de Verenigde Staten, Canada, Brazilië, Zuid-Afrika, Israël, Dubai, India, Singapore, Maleisië, Australië, China, Taiwan, Zuid-Korea en Japan. Daarnaast werkt de NFIA samen met Nederlandse ambassades, consulaten-generaal en andere organisaties die de Nederlandse overheid in het buitenland vertegenwoordigen, en met een uitgebreid netwerk van binnenlandse partners onder het Invest in Holland label.

De NFIA heeft vanuit de ministeries van Economische Zaken en Klimaat en Buitenlandse Zaken de opdracht om buitenlandse bedrijven aan te trekken en te behouden voor Nederland. Op het hoofdkantoor in Den Haag, dat inhuist bij RVO, werken ongeveer 50 mensen.

De NFIA monitort en intervenieert op het Nederlandse vestigingsklimaat, organiseert een breed scala aan promotionele activiteiten – vooral in Azië en de VS – en onderhoudt een groot en gevarieerd netwerk in binnen- en buitenland om de juiste investeerders te overtuigen zich in Nederland te vestigen.


Reageer op deze vacature