Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Communicatieadviseur

Functie omschrijving

Werken voor de overheid én ondernemend Nederland? Die boeiende combinatie vind je in deze functie als communicatieadviseur. Met jouw adviezen help je ondernemers om hun ambities waar te maken en impact te maken op maatschappelijke vraagstukken. Doordat je met veel verschillende inhoudelijk experts en content- en dataspecialisten samenwerkt, ontwikkel je jezelf continu. Een mooie basis voor de rest van je carrière.

Dit ga je doen
In een team met communicatieadvies en content werk je de doelstellingen vanuit de communicatiestrategie uit tot een communicatieplan met concrete activiteiten en KPI’s. Aan welke maatschappelijke opgaven je kunt denken? We werken in verschillende domeinen, namelijk agrarisch, internationaal, innovatief en duurzaam. Hierbij komen veel verschillende opgaven kijken, gevarieerd van digitale transitie, CO2 reductie, het versterken van de economische positie van NL bedrijven in het buitenland en het stimuleren van innovatiekracht van het mkb. We kijken samen met jou waar jij het meest affiniteit mee hebt en waar we jouw talenten het beste in kunnen zetten.

Het is de bedoeling dat je met de input van specialisten in content en klantanalyse jouw plannen opstelt en goed gebruikmaakt van hun kennis. Daarom werk je intensief samen. Ondertussen volg je nieuwe (digitale) trends en ontwikkelingen die je toepast in jouw beleid en aanpak.

Het interessante aan jouw werk? Je verdiept je echt in de belevingswereld van de doelgroep, en sluit aan bij de kanalen waar deze zich bevindt. Hiervoor maak je gebruik van data over (kanalen)bereik en klantreizen die we beschikbaar hebben.

Voor de inhoud zijn de experts van de vakafdeling jouw sparringpartners. Als communicatieadviseur heb jij een brugfunctie. Je haalt de inhoudelijke input op, vertaalt die naar de goede communicatieboodschap en koppelt je plan, de planning en de aanpak terug naar de vakinhoudelijke collega’s. Tegelijkertijd heb je veel contact met specialisten op het gebied van socials, web en beeld en ook met collega’s van klantcontact, klantanalyse en evenementen. Samen zorg je voor doeltreffende communicatie en pak je waar mogelijk ruimte om te verbeteren.

Functie-eisen

  • Je hebt een relevant hbo-diploma en ervaring met communicatie- of contentadvies.
  • Je hebt goede kennis van het communicatievak en relevante ontwikkelingen hierbinnen.
  • Je hebt ervaring met het vertalen van (digitale) trends en ontwikkelingen naar communicatiebeleid of -aanpak.
  • Je spreekt en schrijft uitstekend Nederlands en Engels.

Competenties:

  • Adviesvaardigheden: zowel gevraagd als ongevraagd kun je je collega’s van goed onderbouwde adviezen voorzien.
  • Resultaatgericht: je streeft heldere doelstellingen na en neemt de verantwoordelijkheid om die te behalen door samen te werken en weerstand en tegengestelde belangen te overbruggen.
  • Klantgericht: je denkt vanuit je doelgroep.
  • Samenwerken: je houdt ervan om met veel verschillende collega’s samen te werken en van elkaar te leren.
  • Omgevingsbewust: ontwikkelingen en belangen in je omgeving voel je goed aan, en je speelt hier makkelijk op in.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2811,- tot €4519,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Thuiswerken is bij ons heel normaal. De meeste collega’s zijn één of twee dagen per week op kantoor. Is het voor je werkzaamheden nodig om vaker te komen? Of vind je het gewoon fijn om op kantoor te werken? Je bent van harte welkom op onze locaties in Den Haag, Utrecht, Roermond, Zwolle en Assen.

Je werkt in principe voor één domein, maar we moedigen je aan om je breed te ontwikkelen en flexibel inzetbaar te zijn. Heb je ook affiniteit met een van de andere domeinen? Dan is een switch of combinatiefunctie (op termijn) zeker bespreekbaar.

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

RVO is een inclusieve werkgever die diversiteit omarmt. We maken ons hard voor gelijke kansen voor iedereen, ongeacht huidskleur, afkomst, religie, nationale afkomst, seksuele geaardheid, leeftijd, staatsburgerschap, burgerlijke staat, beperking of genderidentiteit. We streven ernaar om onze verschillen optimaal te benutten zodat we creativiteit, innovatie en talentontwikkeling kunnen stimuleren.

Kansen voor Nederland, kansen voor jou.

Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 4500 mensen zich in voor een economisch sterk, innovatief en duurzaam Nederland, op verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen!

Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen adviseren over de toepassing van wet- en regelgeving en handelen bezwaar en beroepen af binnen de ruimte die wet- en regelgeving biedt. Ook zijn ze betrokken bij het opstellen van nieuwe wet- en regelgeving.

En communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies.

Wie ondernemend Nederland een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op.

KAI/Afdeling Communicatie en Analyse

Wat betekenen ontwikkelingen in de wereldpolitiek voor mijn internationale handel? Welke subsidie kan ik krijgen om mijn bedrijf te verduurzamen? En hoe vraag ik die aan? Ondernemers zitten vol met vragen voor de overheid. Als afdeling Communicatie en Analyse zijn wij de verbindende schakel. Met klantgerichte en datagedreven communicatie versterken we de relatie tussen de overheid en ondernemer, van startende zzp’er tot CEO van een groot bedrijf.

Advies en content in één team
Bij ons werk je in een ACT, oftewel: een advies- en contentteam dat bestaat uit communicatieadvies en content. Alle specialismen hebben we in huis, waardoor jij je breed kunt ontwikkelen. Met je ACT-collega’s werk je aan de opdrachten en opgaven voor een van de RVO-domeinen: internationaal, innovatief, duurzaam of agrarisch. Het voordeel van deze manier van werken? De gedeelde verantwoordelijkheid en het multidisciplinaire teamwork leiden tot de beste vertaling van strategie en plannen naar concrete uitvoering. Samen met je teamgenoten werk je aan de continue verbetering van jullie dienstverlening aan doelgroepen én opdrachtgevers binnen en buiten RVO. Communicatie met impact!

Jouw ACT
We zoeken momenteel voor meerdere ACTs communicatieadviseurs. De eerste sollicitatieronde gaan we kijken waar jouw affiniteit naar uitgaat en waar jouw talenten liggen, zodat we je in de tweede ronde kunnen koppelen aan de teams waar wij denken dat de match ligt. Zo zorgen we ervoor dat jij op de plek terecht komt waar jij je het beste kunt inzetten en ontwikkelen.


Reageer op deze vacature